Hétközi kötelező

Képtalálat a következőre: „benevento calcio wiki”

 

A hétvégi várt könnyed siker után egy újabb feljutó otthonába látogat a Roma. Ezúttal délre kirándulnak a farkasok, a Benevento hangulatos stadionjába. A Stregoni, azaz Varázslók becenévre hallgató csapat sereghajtóként várja a találkozót, a Romának pedig minden alkalmat meg kell ragadnia a zárkózásra, főleg, amíg egy forduló hátrányban van a lejátszott mérkőzéseket tekintve.

A Benevento a Serie B tavalyi kiírásában az ötödik helyen végzett, a play off során pedig a Speziát (khm), a Perugiát és a Carpit múlták felül a feljutásért vívott harcban, így idén történetük során először szerepelnek az elsőosztályban. A kispadjukon annyira régi ismerős ül, akire én például nem is emlékezhetek, ám Marco Baroni bizony játszott egykor a Romában, méghozzá a ’80-as évek közepén. Nem ő az egyetlen exrómai, a keretben két Roma nevelésű játékos is szerepel, a nagy igéretnek induló Marco D’Alessandro és Luca Antei, viszont egyikük sem lesz tagja a keretnek. Akárcsak a Hellas Verona, ők is egy nagy pofon lendületével fordulnak a Roma elleni meccsre, a Serie A-ban egyedüliként pont nélkül, mindössze egyetlen gólt rúgva, azt is az első fordulóban.

Képtalálat a következőre: „gonalons as roma”
Végre Gonalons is bemutatkozhat.

Ami a Romát illeti, egy-két posztot biztosra vehetünk, Di Francesco a tőle megszokott egyenes, ködösítésektől mentes sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Gonalons játszani fog, Florenzit viszont nem lehet újra kezdetni. Schick sajnos újra megsérült, rá még továbbra is várnunk kell, illetve Nainggolan is kimaradt a keretből. Cengiz Ünder bemutatkozhatott a Verona ellen, nem is sokon múlt, hogy gólt szerezzen, nem kizárt, hogy szerdán is láthatjuk, ám szerintem valószínűbb egy El Shaarawy, Dzeko, Perotti hármas elöl. A legvalószínűbb, hogy egy Alisson; Bruno Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, Gonalons, Pellegrini; El Shaarawy, Dzeko, Perotti tizeneggyel áll fel a Roma.

Marco Baroni Roma mezben.

Ha azt hittétek volna, hogy a BL helytállás és a Verona elleni siker után esetleg lassítanának az újságírók, tévedtetek volna, de tudom, hogy senki nem gondolt erre komolyan. Megint előjött a roppant időszerű Zeman-Di Francesco összehasonlítás, és a kedvencem, hogy a Romát már sokan kiírták a Scudettóért folyó harcból, és fontos lenne, hogy a Milan elleni rangadó előtt a kötelezőket hozza a csapat. Örülök, hogy ezeket az embereket nem térítette el a Milan 4-1-es perece a Laziótól, mert utána tényleg nagyon magabiztosan verték az Austria Wient. Di Francesco valószínűleg az utolsó ember lenne, aki ezeken meglepődik, de akár arról is szólhatnának az edzői interjúk, hogy meccsről meccsre mutat fejlődést a Roma. Végül azonban minden nyilatkozat üres szavakból áll, szerda este verni kell a Beneventót, hogy ne maradjunk le az élmezőnytől.