2-2-vel hoztuk el a 3 pontot

A napfényes campaniai késő délutánba látogatott el a Roma. Még a hülye időpont és az újonc csapat eddigi sikertelensége ellenére is szépen megtelt a stadion, jó hangulat volt. Reméljük innentől több babér terem majd nekik, felőlem az összes hazai meccsüket behúzhatják most már (sőt, ha kérhetném…) de most még 2 Dzeko góllal és 2 szintén a bosnyák elöl történő kamikaze-jellegű felszabadítással könnyed 0-4-s győzelemmel szerezte meg kedvenc csapatunk a 3 pontot.

Ott voltak a vendégszurkolók is.

Folytatódott a komoly rotálás, most Peres kezdett jobb oldalon, középen Manolas kapott pihenőt Fazio-Jesus párosnak szavazott bizalmat EDF. Kolarov örök de a középpályán most Gonalons vette át De Rossi helyét míg Strootman visszatért Pellegrini pedig bennmaradt. Elöl voltak kérdések még, Perotti játéka elég biztos volt, de Ünder megint lehetőséget kapott, valamint Dzeko is maradt. Kicsit nehézkes kezdés után szépen átvette a Roma az uralmat elkezdtek jönni a helyzetek aztán lassan a gólok is. Az első például Kolarov elfutásából indult (bár inkább védőjének a furcsa „elfutása” teremtette a helyzetet). A bepasszolt labdát Dzeko pedig szintén egy kellemes védőmentes „safe zone”-ban várhatta. Kicsit később Gonalons kiosztott egy fantasztikus indítást Peresnek akinek a beadása is pontos volt, a védő csak úgy tudta megelőzni az újabb Dzeko gólt, hogy ő rúgta be helyette. Izgalmas új megoldás.

Repkedtek a gratulációk sokszor, és elég gyakran Edinnel a középpontban.

Például a következő gólnál ahol Perotti úgy vette el a hazai védőtől a labdát mint tőlem a felsősök harmadikos koromban. Ezután Dzeko olyat pörgetett a hosszú alsóba, hogy öröm volt nézni. Végül megint volt egy Kolarov beadás ami után az ott várakozó Dzeko-t a védő szintén a meccs végére híressé váló campaniai-kamikaze módon fosztott meg a gól örömétől. Mi azért nem maradtunk szomorúak így sem, könnyed győzelem lett ebből a meccsből.

Most pedig nézzük, hogy a szép eredmény mögött milyen játék volt, ki hogyan teljesített. Gonalons volt a debütáló, adott egy szép labdát és hozzájárult a védekezésben is, de nagy extrát nem láttunk tőle. Peres visszatért és támadásban hasznos volt hiszen volt pár jó beadása, de Kolarov lazán veri ezekben is miközben hátul nem okoz felesleges fejfájást rendszeresen a többieknek. Ünder most nem volt olyan jó, de ebben az is benne lehet, hogy most nem Florenzi hanem az előbb már lehúzott Peres volt mögötte. Úgy összegészében balra tolódott a csapat amúgy, Pellegrini is nagyjából feleannyit találkozott a labdával mint középpályán a társai. A védekezés továbbra sem volt egyébként túlságosan megnyugtató, a középpályán sok hely volt, kellemetlenül gyakran kontrázott a Benevento, úgyhogy ha jobb lett volna a befejezésük akkor akár problémás is lehetett volna a meccs. De egy ilyen négy gólos győzelem után ez már nagyon erőltetett kötözködés. Dzeko 4 meccsen 5 góllal teljes harci módban és önbizalommal most már, Perotti és El Shaarawy is formában, míg Nainggolan, Manolas, Florenzi, Defrel, De Rossi pihenhettek ami kell is, mert szombaton már az Udinese fog jönni. Egyelőre nagyon jól működik ez a bő keret, reméljük segít majd a sérülések megúszásában is.