Roma – Udinese a hatodik fordulóban

Szombaton, szokatlanul korán, 15.00-tól lép pályára az AS Roma. Hazai környezetben fogadja a döcögős rajtot vevő Udinese csapatát. Az időpont nyilván a nemzetközi megmérettetés miatt van, hiszen hét közben a Qarabag bakui stadionjában lesz BL fellépése a fővárosiaknak. Így korán el kell indulni, hosszú az utazás, meg amúgy is, szűrű a program.

Szóval az Udinese Delneri kezei alatt a tavalyi kiírásban erős középcsapatként végzett, viszont az idei rajtnál beragadtak a kisebbik zebrák. Bár mérkőzéseiket szűken veszítették el, mindez kevés vigasz lehet az északiak szurkolóinak. Rómában ezzel szemben a kötelező győzelmek, kapott gól nélkül kerültek a zsákba.

Ahogy a bevezetőből látszik, szombaton szintén egy kötelező győzelem vár csapatunkra. Utálatos ez a kifejezés, pláne sportpályákon. Delneri jó edző, római kötődése is van, ismeri a fővárosiak játékosait, struktúráját. Nem mintha meglepetésre számítanék, de félvállról semmiképpen sem vehető a találkozó. Nyilván ezzel tisztába van EDF, és jó csapatot, bátor taktikát alakít ki.

Nagy lesz a harc idén a gólkirályi címért!

Ha lehet hinni az olasz újságoknak, hasonlóképpen látja a dolgokat ifjú olasz trénerünk, és bikaerős kezdőt kíván játszatni szombaton. Történetesen az Alisson – Florenzi, JJ, Manolas, Kolarov – Strootman, DDR, Ninja – Defrel, Dzeko, Perotti tizenegyre van a legnagyobb esély. Sajnos Schrik újabb kéthetes kényszerpihenőre vonult, Karsdorp és Emerson visszatérést a 8.-9. fordulóra jósolják a rehabilitációt végző szakemberek. A keret mély, ahogy Di Francesco fogalmazott, amivel egyet lehet érteni.

A vendég fekete-fehérek várhatóan egy visszafogottabb, védekezőbb felfogásban lépnek majd pályára, ami így nézhet ki:  Scuffet – Larsen, Danilo, Nuytinck, Pezzella – Hallfredsson – De Paul, Fofana, Barak, Lasagna – Maxi Lopez. Másfél Udinese meccset látva idén, azt kell mondjam, a játékuk biztató, talán a szerencsével állnak hadilábon jelent pillanatban, viszont ez gyorsan fordulhat. Nem gondolnám, hogy egy ilyen kerettel az Udinese csapatának kiesési gondjai lennének idén.

Várjuk már a tizit!

Castannal kapcsolatban olvastam, hogy megvariálták a szerződését, és nagy valószínűséggel a télen értékesítésre kerül. Sajnálom a srácot, hiszen a fejműtéte előtt nagyon jól teljesített, kíváncsi leszek a sorsa, hogy alakul? Aztán ott van Moreno, aki továbbra sem kap szerepet, bár hosszú a szezon, de egy ilyen felfogásban, ahogy EDF rotál, talán már játszhatott volna pár percet (a Verona elleni tíz percen felül). Egyszerűen kíváncsi vagyok a játékára.

Két százszázalékos csapat közül a Napolira vár könnyebb feladat, ők Ferrara városában utaznak az újonc SPAL csapatához, még a Juventus városi derbit játszik pályaválasztóként. Mindkét meccs szombaton lesz, szépen a Roma után. Szóval csodálatos olasz fociünnep elé nézünk. A forduló további érdekessége lehet még a Samp-Milan, illetve a Fiorentina-Atalanta találkozó, de ez már nem közvetlenül tartozik ide.

Vagy egy gólt a belgától!

A római meccset Massa vezeti majd, közvetítés pedig a DigiSport csatornán lesz. Forza Roma!