Megvertük a zebrácskákat

Szombat délután a Roma 3-1-re elverte az Udinesét. A meccs már az első félidőben eldőlt, Dzeko és El Shaarawy góljaival, a második félidőben hiába szépített Larsen. A Roma győzelme egy percig sem forgott veszélyben, még egy kihagyott tizenegyes is belefért.

Emersonra és Karsdorpra még várni kell, Schick pedig összeszedett egy izomsérülést, várhatóan csak a Napoli ellen térhet vissza. Ettől függetlenül Di Francesco folytatta a rotálást, a védelemben Florenzi kezdett a jobb szélen, Fazio és Manolas középen, elől pedig az El Shaarawy-Perotti-Dzeko trió kezdett. Az Udineseben is voltak hiányzók, konkrétan Widmer, Danilo és Perica. Delneri mester egyetlen poszton okozott meglepetést, a kapuban Bizzarri kezdett Scuffet helyett. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi (78’Bruno Peres), Manolas, Fazio, Kolarov (74’Moreno); Strootman, De Rossi, Nainggolan; Perotti, Dzeko (70’Defrel), El Shaarawy.

UDINESE (4-4-2): Bizzarri, Stryger, Angella, Nuytinck, Samir, de Paul (70’Bajic), Behrami, Barak (52’Fofana), Jankto, Lasagna (46’Pezzella), Maxi Lopez

Az udineiek megpróbálták felvenni a versenyt a Rómával és Alissonnak szinte azonnal Jankto lövését kellett védenie. A Roma megértette az üzenetet, nem szabad elaludni és ennek megfelelően viszonylag gyorsan lerendezte az Udinesét. Nainggolan a 12. percben megnyert három párbajt az Udinese tizenhatosa előtt és a földön fekve adta tovább a labdát Dzekónak, aki köszönte szépen és megszerezte a Roma vezető gólját.

A bosnyák ma is jó formában volt és pár perccel később levett egy labdát az Udinese tizenhatosában és fordulásból lőtt kapura, de Bizzarri vetődéssel kivédte. Ekkorra az Udinese már sehol se volt, a Roma diktálta a tempót, elsősorban a jobb szélen Perottival és Florenzivel.  Az argentin a 18. percben beívelt egy szép labdát, amit El Shaarawy fejjel nem tudott kapura küldeni, majd összeszólalkozott Dzekóval, aki előtte próbált fejelni. A 24. percben pedig Dzeko Strootman passzából próbált gólt szerezni, de Bizzarri megint védett.

A 28. percben az Udinese jelezte, hogy ők is ott vannak és hogy milyen bajok lehetnek ha nem sikerül gyorsan lezárni a meccset, De Paul megverte Kolarovot és a passza megtalálta Maxi Lopezt a Roma tizenhatosában, de szerencsére az argentin lövése gyengére sikerült és Alisson probléma nélkül fogta a labdát. A Rómában viszont ott volt El Shaarawy, aki már a Benevento ellen is nagyon jó formában játszott, akkor nem sikerült neki gólt szerezni, most viszont a 30. percben megszerezte a Roma második gólját, Dzeko beadásából.

Következett egy Kolarov szabadrúgás, amit Bizzarri ügyesen védett, de ő is tehetetlen volt kicsivel később, amikor Perotti látványos „rabonája” után, Larsen figyelmetlen volt, a bomba formában lévő El Shaarawy pedig elragadta a labdát és megszerezte a Roma harmadik gólját.

A második félidőben Delneri mester megpróbált belenyúlni a meccsbe, jelek szerint félt egy látványos vereségtől és átállította a csapatát egy óvatosabb 3-5-1-1-re, becserélte először Pezzellát, majd később Fofanát. Közben Di Francesco csak annyit változtatott, hogy El Shaarawy és Perotti elől helyet cseréltek a széleken.

A Roma már nem akart sok mindent csinálni, megpróbálta őrizni a három gólos előnyt, ettől az Udinese bátrabb lett, az 59. percben Larsen megpróbálta jóvá tenni a korábbi hibáját, de a lövése elment a kapufa mellett. A szokásos Dzeko válaszolt, de az emelését Bizzarri kivédte. A 65. percben pedig Florenzi elpazarolta El Shaarawy sarokpasszát és kilőtte a labdát a nézőtérre.

A 70. percben Dzeko bezsebelte a közönség tapsát és a helyére érkezett Defrel, nem sokkal később Kolarov helyére érkezett Moreno és Florenzi helyére Bruno Peres. Közben Delneri is leszedte De Pault és betette Bajicot, aki ellen Alissonnak nagyot kellett védenie negyedórával a lefújás előtt.

A meccs végére megint a Roma percei jöttek, először Bizzarri szépen védte Defrel próbálkozását, El Shaarawy passza után. Majd jött egy tizenegyes a Rómának, amit Perotti kivételesen elhibázott, telibe találta a kapufát, a szokásos „sétálós” stílusával. Kár érte, mert ez volt az első elhibázott tizenegyese a Serie A-ban, miután előtte zsinórban tízet értékesített, de szerintem jobb volt, hogy most hibázott, 3-0-ás előnynél, amikor már semmi jelentősége nem volt.

A meccs legeslegvégére megjött az Udinese becsületgólja, amikor egy előre vágott labdánál Moreno beragadt, elrontotta a lesre állítást és játékban tartotta Larsent, aki így egy az egyben vezethette a labdát Alissonra és beállította a 3-1-es végeredményt.

De az Udinese kései gólja sem rontotta el a hangulatot az Olimpicóban, szép és fölényes győzelmet arattunk, illetve fontos három pontot szereztünk. A legjobb szerintem El Shaarawy volt, két gólt is szerzett és általában elmondható, hogy nagyon jó formában játszott. De jár a dicséret Dzekónak is, aki megállíthatatlanul termeli tovább a gólokat és Perottinak is, aki az elrontott tizenegyes ellenére megint jól játszott. A meccs után derült ki, hogy Perotti összeszedett egy nagyon csúnya sebet a jobb lábára, amit tíz öltéssel kellett összevarrni. Az argentin feltette egy képet a sérüléséről a netre és őszintén nem értem hogyan tudta végigjátszani a meccset. Le a kalappal!

Ha már dicséretekről beszélünk, nem akarok elkiabálni semmit, de meg kell említeni, hogy a csapat egyre magabiztosabban játszik, úgy tűnik, hogy Di Francescónak lassan sikerült megértetnie magát a játékosokkal, kezd kialakulni valami. Na meg az is pozitívum, hogy néhány kulcsjátékos kivételével, elég ügyesen rotálja folyamatosan a játékosokat és közben hozza az eredményeket. Reméljük, hogy hasonlóan jókat mondhatunk majd a hamarosan következő rangadók után is, amikor papíron jóval erősebb ellenfelekkel lesz majd dolgunk. De egyenlőre kár ezzel foglalkozni, most örülhetünk egy újabb magabiztos győzelemnek és zavartalanul lehet készülődni a BL meccsre a Qarabag ellen, addig is forza Roma mindenkinek!