BL: Quarabag FK-Roma –

A földrajzi Európa határán túlra veti kedvenc csapatunkat az UEFA európai Bajnokok Ligája, ami feltehetőleg valamiféle pénzalapú térképpel dolgozhat, az pedig Bakuban van bőven. Például egy csili-vili új stadionban léphetünk majd pályára, elsőként a nemzetközi porondon.

Az azeri ellenfél 2008 óta kezdett élre törni a hazájában, a korábbi nemzeti sztár, Gurban Gurbanov hozta a tiki-takát, egyre szebb eredményeket ért el és 2014-ben 21 év után nyert egy bajnokságot. Aztán 3 éven keresztül az EL-ben vitézkedett majd most végre a BL-ben is megmutathatja magát miután a Köbenhavn-t 2-2-es összesítés mellett idegenben rúgott góllal ejtette ki. A bemutatkozásuk azonban nem sikerült szépre, a Chelsea egy hatossal küldte haza őket Londonból.

Nekünk mondanom sem kell, hogy azért nehezebb dolgunk lesz, hiszen mi látogatunk vendégségbe ami az ilyen keleti csapatok esetén, vagy ugye összességében a BL-ben nem kellemes. A Roma 2010-ben nyert utoljára idegenben mérkőzést. A másik, hogy a két sztárcsapat mellett a játékosértékek alapján huszadannyit érő csapat ellen kell megmutatnunk, hogy van keresnivalónk Európában és ha a továbbjutás nem is sikerül, legalább az EL-ben folytatnunk illene.

Alissonnak megint állnia kell majd a sarat.

Ennek érdekében elengedhetetlen lenne a három pont megszerzése, ami az elmúlt három meccsen elég kellemesen sikerült a csapatnak, ráadásul 10-1-es gólaránnyal, papíron jobb csapatok ellen. A BL azonban mégiscsak nagyobb presztízst jelent, így én a lehető legerősebb kezdőre számítok: Alisson-Florenzi-Manolas-Fazio-Kolarov-Strootman-De Rossi-Nainggolan-Defrel-Dzeko-El Shaarawy. Ami pozitívum EDF érkezését kísérte az az, hogy több poszton más formában lévő játékosok is vannak. Például Perotti miután össze kellett varrni a bokáját simán edzett így ő is bevethető, de Pellegrini, Peres, Juan Jesus vagy akár Ünder, és Gonalons sem ijedhet meg ha be kell szállni. Olvastam például olyan hírt is ami több játékos (Manolas, Nainggolan, De Rossi) pihentetését jósolja, így Jesus, Pellegrini, Gonalons valamint Peres kerülne be az én kezdőmhöz képest. Mindenesetre remélhetőleg ez az erős cserepad és a sok rotáció jelent egy olyan fizikai előnyt is ami fontos lehet, ha a tudásbelit nem sikerülne sokáig felszínre juttatni.

Dzeko továbbra is nagy formában és a komoly BL tapasztalattal bíró csatár könnyen el is dönthet egy ilyen meccset. Feltéve persze ha berúgja a helyzeteit.

Természetesen nagyon lényeges, hogy ne kapjunk hátul gólt, de szerencsére ezzel mostanában igazán jól állunk úgyhogy remélhetőleg a szerdai ellenfél támadásait is sikerült majd visszaverni. Azonban sokkal fontosabb lesz, hogy mi irányítsuk a játékot és gólt/gólokat szerezzünk, minél előbb, mert nagyban megkönnyítené a dolgunkat és még a hétvégi Milan elleni fontos rangadóra is lépéselőnyt jelenthetne. Ezen a téren is bizakodóak lehetünk, hiszen az elmúlt meccseken Dzeko, El Shaarawy is nagyon jó formába lendültek (egyébként rajtuk kívül csak Nainggolan és Kolarov talált be még) és egyre szebb lett a támadójátékunk, ráadásul egész nyugodtan lerendezte a kötelezőket a csapat.

Szerda 18:00-tól a Sport1-en élőben követhetiket a meccset.

Izgalmas lesz tehát a mérkőzés, már csak a kezdő szempontjából is, de egy érdekes csapattal fogunk szembenézni, ami papíron egyébként még akkora nehézséget sem kéne, hogy okozzon mint mondjuk a Benevento-Verona páros, de ahogy Di Francesco is elmondta: hiába vannak jobb játékosaink, hogyha nincs meg a kellő eltökéltség és agresszió akkor bizony csúnya vége lesz.