Kupamentő akció 2/2

Direkt elvállaltam ezt a posztot, csak hogy tudjam folytatni a „kis sorozatomat„.  Mivel azt elbuktuk, így ennek még nagyobb a tétje, pedig enélkül sem lett volna az a lazázós olasz kupa hangulata a meccsnek. Jön még egy Derby, most kétgólos hátrányból, óriási téttel és…

67-01

A Curva suddal!

Remélem előrukkolnak valami igazán különlegessel visszatérésük alkalmára. Mondhatnánk, hogy jobbkor nem is lehetett volna, és hogy a csapatnak most van rájuk a legnagyobb szüksége, de nem lenne igaz. Máskor is volt, mindig lett volna. Mindegy felejtsük el ezt a mizériát, és élvezzük az atmoszférát inkább.

Annyi biztos, hogy a csapatnak jól jön majd minden lehetséges támogatás, mert nagyon nehéz lesz fordítani. A Lyon ellen majdnem sikerült, úgyhogy olyan játékot kell majd produkálni, de ki tudja, hogy az elég lesz-e? Biztos, hogy a Lazio is nagyon összeszedi majd magát, és visszasírjuk majd a franciák időhúzását, és focigyilkolását, nagyon nehéz dolgunk lesz.

67-02

Az unokatesók is, bár talán nehézkesebb volt, győzelemmel hangoltak a meccsre.

Mondanám, hogy szólok pár szót a ellenfélről, elmondani milyen formában vannak, kikre kell figyelni, de egyrészt válogatott szünet volt, másrészt most komolyan, számítani fog valamit? Kiállnak majd 10 emberes védekezésre, pár gyors játékossal, hátha tudnak kontrázni és küzdenek amíg csak bírják. Nagyon nem lehet mást várni, úgyhogy nézzük is inkább, hogy nálunk mi várható. Természetesen a szurkolók visszatérése lesz az egyik legfontosabb erőtényezőnk, de vajon a pályán ki harcolhat majd a továbbjutásunkért.

67-03

De Rossi a válogatott meccsen kapott egy komoly ütést a hátára. 

Rajta kívül azonban szerencsére nem nagyon lesz hiányzónk, a lehető legjobb formában lévő kezdővel állhat ki Spalletti. Feltehetőleg Alisson lesz a kapuban, előtte a szokásos hármas: Manolas-Fazio-Rüdiger. Bruno Peres és Emerson felel majd valószínűleg a szélekért, míg középen remélhetőleg Strootman-De Rossi páros kezd majd, de Parades biztosan lehetőséget fog kapni, mert az olasz  még nincs teljesen egészséges állapotban. Elöl megint vannak opcióink, aki biztos az Dzeko és Salah, szombaton is nagyon jól teljesítettek, ahogy az év nagy részében kihagyhatatlan a páros. Mögöttük nyilván Nainggolan lesz majd, de ott van még Perotti és El Shaarawy akik majd esetleg a padról beállva egy kis extra lendületet hozhatnak a meccsbe.

67-04

Csak szerintem lenne ezen a meccsen szükségünk Totti-ra? Nem lesz rohanó játék, de a zsenialitására akár sorsdöntő is lehet majd.

Láthatjuk tehát, hogy van bőven támadóopciónk, a védelem remélhetőleg nem kapitulál majd egyszer sem, mert az szörnyen megnehezítené a dolgunkat, és minél gyorsabban előre tudja majd játszani a labdát. Nagyon nehéz lesz felülkerekednünk, és legalább két gólt szereznünk, de a Lyon ellen mutatott játékkal bizakodóak lehetünk, és kell is, mert bár maradt még valamennyi esély a bajnokságban, ez az egyetlen igazi lehetőség arra, amit mindannyian látni szeretnénk már végre, hogy Totti a csapat a magasba emel egy trófeát.