Kupamentő akció 1/2

Két kupában is felhalmoztunk magunknak 2 gólos hátrányt a visszavágókra, most rajtunk a sor, hogy saját szurkolóink előtt hazai pályán megfordítsuk a párharcokat, és ezzel életben tartsuk a reményt, hogy idén még nyerhetünk valamit.

Football Soccer - Olympique Lyon v AS Roma

A visszavágás ideje: Csütörtök 21:05 élőben a DigiSport1-en

Lényegében egy nagyon csúnyán elveszített félidőt miatt vagyunk most komoly bajban. Még jónak is lenne mondható a kinti eredmény, ha az utolsó percekben nem kaptunk volna még egyet, aminek köszönhetően a 2 idegenbeli gól ellenére is rosszul jöttünk ki az első meccsből. A pozitívum azonban az, hogy nincs minden elveszve! Én abszolút látok esélyt a fordításra, de egy jó meccsre mindenképpen (Spalletti 60%-ot ad magunknak, én inkább maradnék 50 körül). Már az első meccsen láthattuk, hogy a Lyonnál is vannak problémák hátul… bőven. Rengeteg labdát szórtak el a saját térfelükön, megzavarhatóak voltak. Elöl hasonlóan erősek mint mi, és ez meg is látszik az eredményen, de ha arra készülnek, hogy védekezni és esetleg kontrázni, nem pedig dominálni fognak, akkor pont a legnagyobb előnyükre nem koncentrálnának, míg a gyors védőink (Rüdiger, Manolas) a kontrák ellen hatásosak lehetnek.

65-02

Egy rövid, de annál fájóbb gólszünet után most  is óriási szükség lesz rá.

Fontos lesz, hogy mi szerezzük az első gólt, minél előbb annál jobb természetesen, mert az egy extra löketet adhat a csapatnak, míg zavart okozhat a másik oldalon. Erre szükség is lesz, mivel a Lyon nagyon jó formában van mostanában: az elmúlt 6 meccsen csak egy döntetlent játszottak, de ami aggasztóbb, 25 gólt szereztek. Ebben mellettünk mondjuk alsótáblás francia csapatok, és az Alkmaar meccs visszavágója van benne, szóval mondjuk úgy, hogy „sok Palermo”. Ez persze azon nem változtat, hogy jó formában vannak, és hiányzójuk sincsen (az egy Depay-on kívül, aki ugye az EL-ben nem játszhat). Szerencsére nálunk sincs sok, Peres végül felépült a mérkőzésre, Perotti pedig kétséges, gondolom maximum csereként számíthatunk rá.

65-03

Vajon mit talál ki a Mister?

A hétvégi pihentetés után mindenképpen a legerősebb kezdőnkre számíthatunk, de vajon mi is az? Ott van a standard Alisson-Manolas-Fazio-Rüdiger-Peres-Strootman-De Rossi-Emerson-Nainggolan-Salah-Dzeko, de Peres játéka kétséges egy kicsit, míg El Shaarawy, igazán bekerülhetne a kezdőbe, egyrészt a vasárnapi teljesítménye, másrészt a támadások szükségessége miatt. Így Nainggolan játszhatna hátrébb, De Rossi vagy Strootman kárára, amit nem tartok valószínűnek, miután mindketten pihentek a Palermo ellen. A nehéz kérdés igazából mindig az, hogy kit hagyjunk ki, ez akár lehetne Fazio is, mivel muszáj támadni, így 4-2-3-1-re térhetne át a csapat (ugyanez Peres pihentetésénél is, csak akkor Rüdigeré a jobboldal, ez talán számomra a legszimpatikusabb megoldás). Azt azonban, hogy ezek közül melyik a legjobb, maximum egy ember tudhatja, és ő reméljük tudja is (nem, nem a szumátrai taktika-sámán, hanem Spalletti).

65-04

Szükség lesz egy masszív középpályára, ami megakasztja az ellenfelet, és jó alapot biztosít a támadásainkhoz.

Lényegében tehát minden adott ahhoz, hogy ránk nézve egy egészségügyileg végtelenül káros találkozót izguljunk végig, aminek simán lehet jó is a vége. Kulcs, hogy megelőzzük a Lyont gólszerzésben, és úgy általában tartsuk az ő térfelükön a játékot, és irányítsunk mi, mert gólszerzésben ők is nagyon jók. Ezért remélem, hogy a meccset leginkább kivédekezéssel szeretnék megoldani, mert akkor bőven van keresnivalónk, de csak óvatosan, láttuk, hogy egy félidő alatt is képesek térdre kényszeríteni minket. Egész meccsen magasabb fokozatban kell pörögni mint ők, és akkor ez a csapat képes továbbjutni, amire óriási szükségünk van.