Továbbra is szeretünk játszani a Palermo ellen

A Roma idegenben nyert 3-0-ra a Palermo ellen, El Shaarawy, Dzeko és Bruno Peres góljaival, a Serie A huszonnyolcadik fordulójában.

Palermo-Roma-golorom2

A Lazio, a Napoli és a Lyon ellen elszenvedett vereségek után, Spalletti mester alaposan megkavarta a megszokott kezdőcsapatot. De ebben nem valami taktikai újítást kell keresni, inkább egy az eredmények alapján szükségesnek tűnő pihenőt, néhány alapjátékos számára. Perotti lesérült, Manolas kisárgult, de ezeken kívül is voltak változások. Az első perctől kezdett Grenier, Paredes, Mario Rui és El Shaarawy. Így álltak fel a csapatok:

PALERMO (4-2-3-1): ​Fulignati; Morganella, Cionek, Andelkovic, Aleesami; Gazzi, Chochev; Sallai, B. Henrique (74′ Lo Faso), Embalo (46′ Diamanti); Nestorovski ​

ROMA (3-4-2-1): ​Szczesny; Rüdiger, Fazio, Jesus; Bruno Peres, Paredes, Grenier (64′ Dzeko), Mario Rui; Nainggolan, Salah (80′ De Rossi); El Shaarawy (72′ Strootman).​

Salah Palermo

Salah majdnem végig játszott

A mérkőzés egy jókora ijedtséggel indult, Aleesami látszólag Nestorowskinak passzolt, aki kiszorított helyzetből megeresztett egy erőteljes lövést, amit Szczesny egy parádés bakival bevédett. Szerencsére Nestorowski lesen volt és a gólt végül nem adták meg, a Palermo erőteljes tiltakozásai ellenére. De képzeljétek, a látszat ellenére, úgy tűnik, hogy igazuk van! Szabad szemmel abszolút megtévesztő, még lassítva is alig derül ki, de a képek alapján Aleesami hiába nyújtózkodott, a lába nem érte el a labdát, tehát a gól érvényes lett volna!

lesgol

Itt láthatjuk, amikor a partjelző észlelte a lest…

Aleesami

… és itt egy kinagyított kép, hogy Aleesami nem ért a labdához.

A Roma elég nehézkesen járatta a labdát és elsősorban hosszú indításokkal próbálkozott, de ezeket rendre összeszedték a hazai védők. Aztán a 22. percben Bruno Peres Greniernek passzolt, aki észrevette El Shaarawy megindulását és adott neki egy gyönyörű gólpasszt, amit a „fáraó” közvetlen közelről Fulignati kapus lábai között berúgott labdával váltott gólra.

Elsha goal

Ez volt El Shaarawy második gólja az idén a Palermo ellen és az első találata idegenben.

A vezető gól után a Roma megpróbálta lelassítani a meccs ritmusát, ugyanakkor ki szerette volna használni, hogy a Palermót látszólag nagyon megzavarta a bekapott gól és sikerült is több helyzetet kialakítani, amikből sajnos nem lett semmi. Rüdiger Paredes passzát küldte fölé, Nainggolan pedig a „szokásos” Grenier labdáját pazarolta el. Így a félidőre az eredmény maradt 0-1.

A második félidőben elég magas ritmusban folytatódott a meccs és rögtön volt két izgalmas helyzet. Grenier megint adott egy gyönyörű labdát El Shaarawynak, de a savonai ezúttal nem tudta jól lekezelni a labdát és Fulignati időben le tudta zárni a kapuját. Alig egy perccel később Rüdiger veszített el egy labdát, amivel Diamanti megiramodhatott a Roma kapuja felé, aztán szerencsére Szczesny-nek sikerült védenie és jóvá tennie a kezdeti bakiját.

Radja Palermo

Nainggolan most sem pihent

De a kimaradt helyzet ellenére, a Palermo vérszemet kapott és agresszíven átvette a játék irányítását, a Roma pedig, a felforgatott kezdő ellenére, fáradtabbnak tűnt. Például a 60. percben Morganella összeszedett egy labdát a Roma tizenhatosa előtt és megeresztett egy szép lövést, amit Szczesny-nek kellett védenie.

Aztán Spalletti mester megunta a csapata szenvedését és belenyúlt a meccsbe, először lecserélte Dzekóra az időközben besárgult Greniert és közben megpróbálta felrázni a játékosait. A Roma szinte azonnal reagált is, Bruno Peres beadását Fulignati rossz helyre ütötte ki, de Dzeko sajnos kilőtte a labdát a stadionból.

Közben a Palermo se hagyta magát, nagyon lelkesen játszottak és egyre nagyobb nyomást próbáltak helyezni a Rómára. De pont amikor úgy tűnt, hogy sikerülhet nekik kiegyenlíteni, a 75. percben megjött a Roma második gólja. Ezúttal Nainggolan adott egy gólpasszt Dzekónak, aki egy finom, precíz lövéssel megszerezte a harmincadik gólját a szezonban, a huszadikat a bajnokságban.

Dzeko golorom

Dzeko gólöröme

Meglepőnek tűnhet, de a Palermót a második gól sem törte meg, tovább próbálkoztak. Szerencsére a Roma se állt le, az időközben beállt Strootman a 91. percben egy kontra végén a tizenhatos határáig vezette a labdát, kitette jobbra az érkező Bruno Peresnek, aki kihasználta Fulignati határozatlanságát és kiosztott egy újabb kötényt a fiatal kapusnak, megszerezve a Roma harmadik gólját. A legvégén nem sok hiányzott a Roma negyedik góljához, Nainggolan betört a Palermo tizenhatosába és megeresztett egy szép lövést, de Fulignati vetődéssel kivédte és maradt a 0-3-as végeredmény.

Bruno Peres golorom

Bruno Peres gólöröme

Nagyon nagy öröm volt Grenier játéka, aki a legjobbak között volt, a gólpasszán kívül volt két másik nagyon szép passza is, amiket Nainggolan és El Shaarawy elpazaroltak. De ezúttal El Shaarawy is kihasználta a lehetőséget és egy nagyon értékes gólt szerzett. Nekem még tetszett Fazio, Paredes és a szokásos Nainggolan játéka is. Egy kicsit aggódom is a ninja miatt, mikor fog ez az ember pihenni? Csak mert ma is rengeteget dolgozott, de Perotti sérülése miatt szinte megkerülhetetlen volt a játéka.

Grenier Palermo

Grenier a legjobbak között volt

Apropó sérülések és cserék, többen furcsállták, hogy Totti nem játszott egy percet sem. Szerintem valamennyire érthető, hogy Spalletti nem tette a kezdőbe, de az talán meglepő, hogy a végén se kapott lehetőséget. Közben kiderült, hogy Spalletti negyedórával a vége előtt be akarta cserélni, de Totti hátfájásra panaszkodott és nem akart beállni. A Gazzetta dello Sport szerint természetesen ez azt jelenti, hogy „Totti és Spalletti megint összevesztek”, jellemző, hogy egy órával a lefújás után a meccsünkről nem volt semmi a honlapjuk kezdő oldalán, de ennek az „ügynek” azért találtak egy előkelő helyet. Ennek az összeveszős elméletnek némiképp ellentmond, hogy Totti állítólag már a meccs előtt is hátfájásra panaszkodott, bár az is tény, hogy egy edzést se hagyott ki. Gondolom majd idővel úgyis ki fog derülni, hogy ez valami komoly ügy kezdete, vagy csak a szokásos vihar a biliben.

Palermo-Roma-golorom

Minden jó ha a vége jó…

Tehát a Roma újra elverte a Palermót, a felforgatott kezdőcsapat ellenére is sikerült nyerni (6 változtatás a lyoni kezdőhöz képest).  Lehet, hogy ez az eredmény nem tűnik túl lenyűgözőnek, „hiszen ez csak a Palermo volt”, de azért ezt is meg kellett nyerni és volt egy pár meleg pillanat, amik megváltoztathatták volna a meccs kimenetelét. A lényeg a három pont volt, de az eredmény és néha még a mutatott játék is kimondottan szépre sikerültek.