Végre eljött a VB és téli szünet

Itt a téliszünet a bajnokságokban, boldog karácsonyt mindenkinek! Vagy jön a nyár, mert kezdődik a VB? Nehéz ezt követni, de az biztos, hogy most a Roma és szurkolói is elmehetnek egy kis szünetre amire már mindenkinek hatalmas szüksége volt. A játékosokon látszott, hogy nagyon megviselte őket az elmúlt 3 hónap, ez pedig minket szurkolókat is próbára tett. A végére a hetedik helyen telelünk majd át, holtversenyben az Atalanta mellett. Ezt a végén egy otthoni, Torino ellen nagy nehezen kiharcolt 1-1-es döntetlennel értük el.

Mourinho reméljük kitalál valamit a szünet utánra, mert az eddigi teljesítmény az sok jót nem ígér.

A meccsnek két fele volt, az egyik Dybala beállása előtt, másik pedig utána. Az első hetven perc az olyan szintű unalom volt, hogy hatalmas kihívás volt nem elaludni vagy másra figyelni. Ennek ellenére az első félidőben szokásosan vezetnünk kellett volna. Zaniolo kihagyott egy ziccert, de Mancini-nek is volt egy olyan fejese egy szöglet után amit igazán gólra lehetett volna váltani. Ezek után, szintén szokásosan született a Torino gólja a második félidőben, most nem átlövésből, hanem egy ahhoz hasonló pozícióból érkező beadás utáni fejesből. Ezután próbált felpörögni a Roma, a két csere El Shaarawy (ő amúgy hogy nem alapjátékos én azt nem tudom felfogni, több támadó potenciál van benne mint mindenkiben aki kezdeni szokott) és Dybala került helyzetekbe. Aztán az argentin kiharcolt egy tizenegyest is, amihez a nem a meg nem nevezett kijelölt rúgó, hanem a Torino legenda Belotti állt oda. Természetesen egy ilyen szituációban megugrik a hiba valószínűsége így ki is hagyta, a kapufa külső feléről pattant ki a labda. Ezután jött azonban még egy csavar: Dybala a jobb szélről befelé húzott és egy gyönyörű lövést tekert a felsőlécre. Már amikor kezdtem kínomban szinte nevetni az egészen, jött Matic, aki visszalótte a kapura a labdát, és az egyik védő lábának segítségével gólt is szerzett.

Végül sikerült felépülnie és bekerült a keretbe. Mellette még Zalewski-re leszek nagyon kíváncsi, szerintem fel fogja hívni magára a figyelmet a fiatal lengyel.

Ezzel lett tehát 27 pontunk, amivel 15 forduló után 3 ponttal vagyunk lemaradva a negyedik helytől. Éles a verseny, sok a hiba így még nincsen veszve semmi, de a csapat játékában hatalmas változásokra lesz szükség ha szeretnénk BL indulást elérni. Kíváncsi vagyok, hogy ha Wijnaldum elérhető, akkor milyen a csapat játéka, reméljük januártól ez majd komoly erősítés lesz nekünk . Az viszont biztos, hogy Dybala egyedül sokszor annyi veszély jelent az ellenfél kapujára mint az összes többi játékosunk együttvéve, így a VB során én leginkább az ő egészségének fogok szurkolni. Csak, hogy meglegyen az áttekintés, Dybala mellett még Rui Patricio, Vina és Zalewski érdekeltek a qatari tornában. Az olasz válogatott híján esetleg őket lehet majd követni, vagy akár „pót-olasz” csapat után is lehet nézni, a szerbek például 11 Serie A játékossal érkeznek, de a lengyel keretben is 9 ilyet találhatunk majd. Posztok tekintetében sok aktivitás gondolom nem lesz mostanában majd, (bár a kommentszekcióban mindig érkeznek hírek és érdekességek) úgyhogy jó szórakozást a VB-hez mindenkinek!