Utolsó hét a téliszünet előtt

Vasárnap bejött az a népi megfigyelés ami a meccs előtt eszembe jutott: a derbyt általában a rosszabb formában lévő csapat nyeri. Na persze nem mintha a Roma olyan kicsattanó formában lenne, de nem is múlt sokon: klasszikusan ideges és egyébként nem valami jó meccs volt a derby, kevés helyzettel és egy hidegvérrel kihasznált hibával a másik oldalon. Most pedig jön a „célegyenes”, egy utolsó hét a VB-s téliszünet előtt. Szerda késő délután kezdünk a Sassuolo ellen.

A Lazio elleni sajnos kifejezetten bosszantó meccs volt. Nem igazán volt meggyőző egyik csapat sem, csak nálunk Ibanez hibázott egy banálisat amit elől az ebben a szezonban krónikus góltalanságban szenvedó támadóink nem tudtak korrigálni. Klasszikus példája volt annak a meccsnek, hogy (ha nem Derby lett volna) akkor már az ember fel se nagyon figyel a helyzetekre, mert tényleg minden kimarad úgyis. A Lazio teljesen a kapu elé betömörülve védte az eredményt, volt, hogy az ötösön belül eltűnt a labda a lábak között. A mostani formájukban a támadóink nem tudtak ezen áttörni.

Érdekesség az ellenféllel kapcsolatban Frattesi, aki egy hosszú nyári huzavona után sajnálatát fejezte ki a médiában, hogy nem tudott a Roma-hoz csatlakozni. Hátha hamarosan megtörténik azért ez.

Azonban én továbbra is tartom azt, hogy a top4-ért nem valami dicsőséges küzdelem lesz idén, hanem inkább egy sárban bukdácsolással teli futóverseny, ahol minden csapatnak lesznek kellemetlen eredményei, így az utolsó pillanatig változtatható lesz az eredmény. Ráadásul szinte új szezon indul majd a VB után, ott pedig még minden megváltozhat. Ahhoz, hogy tartsuk az esélyeinket, az őszi szezon maradék két meccsét nagyon fontos lenne behúzni. Érdekesség, hogy ebben a fordulóban a tabella első fele játszik a tabella második felével, legalábbis a forduló előtti állás alapján minden párosból az egyik csapat az első, a másik csapat a második tízből érkezik majd. Nekünk az ellenfél a Sassuolo lesz, akik immáron 10. éve stabil szereplő a Serie A-ban és most is a középmezőnyben találhatók. A hétvégén egyébként pont kikaptak Empoliban és előtte volt egy keményebb sorozatuk: 4 meccsen belül az Inter, Atalanta és Napoli voltak az ellenfelek, akiktől mind kikaptak, miközben a Hellas-t megverték. Egyetlen győzelem tehát 5 meccsből 4 vereség mellett, szóval lehet mondani, hogy nincs kirobbanó formában a következő ellenfelünk. Amikor sok meccs van egymás után az ráadásul meg szokta viselni a kisebb csapatokat, hiszen hiába játszanak az európai kupákban is érdekelt csapatok több meccset, sokkal inkább hozzá is vannak szokva ehhez. Bízok benne tehát, hogy sikerül a Lazio elleni vereség után értékes 3 pontot szerezni és versenyben maradni a BL helyekért.