Derby della Capitale

Túl vagyunk a csütörtöki továbbjutás utáni mámoros napokon. Persze ez költői túlzás, ráadásul meg is kellett dolgozni rendesen a bolgárokat; bár ha mindezt megfordítom, egyetlen félidő és némi játékvezetői jóindulat elegendő volt az EL csoport kipipálásához. Sorsolás hétfőn, lehetséges ellenfeleink között ott szerepel többek között a Barcelona is. Ettől most még nem szartunk be, de mégiscsak jó lesz tudni, kire kell majd készülni a februári párharc során. 

EL örömök

A téli világbajnokság miatt három kör maradt hátra az idei szezon 2022-s részéből. Ebből egy komoly város derbi jön vasárnap kora este (18:00), amiről ez a bejegyzés hivatott szólni. Sarri csapata elfogadhatóan teljesít a bajnokságban, ráadásul európai továbbjutást is abszolváltak a „négy nyolc pontos csapat” csoportjából, ja hogy a Konferencia Liga lesz a tavaszi díszlet, hát erről majd Tare “észkombájn” igazgató urat tessék kérdezni.  

Az Associazione Italiana Roma Club és az Unione Tifosi Romanisti közös szervezésében tartott eseményen Pinto hosszasan beszélt az AS Roma körüli helyzetről. A derbiről elmondta, hogy mindig fontos meccs, és egészen máshogy készülnek a játékosok mentálisan, mint mondjuk az Empoli ellen. Nem túl eredeti, de mégis, mit mondana? Pár gondolatban kitért a klub anyagi helyzetére, alátámasztotta a hét eleji sajtóhíreket, miszerint az amerikaiak rendezték a klub utolsó tartozásait. Dicsérte Mourinho munkáját, és arra is beszélt, hogy januárban biztosan lesznek ígényei a portugálnak. Erre készülnek, de nem részletezte. Konkrét kérdésre, miszerint Solbakken érkezik-e, annyit mondott, hogy jelen állás szerint nem beszélhet az ügyről. 

Ferencváros – AS Roma kapcsolatfelvétel

A szurkolók két komoly koreográfiával készülnek Jose Mourinho munkájának és csapatának dicséretére. Nagyon kíváncsian várom, mit hoznak össze a nézők! Mindemellett Szaniszló Csaba és Méhes Gábor is a helyszínen van már, és vált-vállvetve közvetítik majd a Derby della Capitale-t a SportTV-n. 

Hiányzók mindkét oldalon vannak, a Lazio Immobile és Milinkovic-Savic nélkül kénytelen felvenni a versenyt, míg a farkasok esetében a szokásos sérültek sora nem bővült, de továbbra is jelentős. Én személy szerint túl sok variálást nem várok a portugál trénertől, egyszerűen nem jellemző rá. Dilemma lehet az El Shaarawy (a Fáraó túl van a 200 (!) AS Roma meccsén! ) vagy Zalewski szélsőként, középen pedig Cristante párja ki lesz, Matic vagy Camara kérdések, aztán ennyi. 

Nagyon jó lenne, hogy Abraham vissza nyerné tavalyi formáját és minél hamarabb bele kezdene a gól(ok) gyártásba. Mondjuk holnap, a Lazio ellen. Annyi biztos, hogy az átlagosnál többet videózott Mourinho stábja, kiismerni a Sarri féle Lazio taktikai apróságait. Erről Mourinho beszélt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Nekem mindegy, valami módon nyerjünk, aztán töltsük a hosszúra nyújtott téli szünetet a legjobb négyben, szokva a légkört. 

SportTV-s kollégák az olasz fővárosban

Idén márciusban két Abraham és egy Pellegrini góllal viszonylag simán nyertünk, az olasz szabadrúgásgólja a negyvenedik percben tett pontot annak a mérkőzésnek a végére. Ezzel vasárnap is elégedett lennék. Vagy az elmúlt meccsek 3:1-s sormintája részemről ok. A sporttárs Orsato lesz.. a többit holnap és a mérkőzés alatt. 

Bulvár hírként elmondhatjuk, hogy Jose Mourinho kapott egy Fradi mezt, azta. Ettől egy árnyalattal izgalmasabb hír volt ma, hogy a Ludogorec utáni edzéseket, szombaton extra biztonsági intézkedések között hajtották végre a srácok, nehogy illetéktelen tekintetek kilessék a farkasok taktikáját, ez igen. Ezen kívül, gyakorlatilag mindenki, aki bármi módon érintett megszólalt, megosztott, posztolt valamit. Nekem Batistuta videója tetszett a legjobban.