Lenni, vagy nem lenni

A hétvégi Verona elleni kicentizet sikert követően, ma egy „sorsdöntő” nemzetközi összecsapás jön. Sorsdöntő, mivel ki – ki meccsre kerül sor a bolgár Ludogorec és az AS Roma között, ha nem nyer az olasz csapat átpottyan a Konferencia Ligába, ahol ugyan címvédő, de talán emiatt sem olyan érdekes ez a kiírás. Meg amúgy is, egy szépen felépített menetelés részeként, idén az Európa Ligában kellene tölteni a tavaszt, jövőre meg a BL-ben.

Talán ne szaladjunk ennyire előre, és vegyük szépen górcső alá, mire számíthatunk a jelenlegi helyzetben. Nagyon veszélyes, hogy a bolgárok már egy pontszerzéssel is borsot törnének a rómaiak orra alá. Tehát nem marad más, mintsem nyerni. Ez az elmúlt időszakban a „kötelezőkön” jött, viszont a rangadókon sokszor elvérzett csapatunk.

Nyilván a bolgárok verhetőek, pláne egy teltházas Olimpico-ban illene mindezt abszolválni, de a Roma az Roma. Most lesz nagy szükség a Mourinho faktorra, a portugál tréner nyerő habitusára, és nyerni 1:0-ra, csak úgy „mourinhosan”! Ehhez bőven lesz szava a bolgároknak, hiszen ők nehezen fogják megszerzett előnyüket elengedni. Szóval én komoly izgalmakra számítok, sőt vendég gólra is.

Bár szeptember óta két egygólos vereséget szenvedett csapatunk mindössze, két rivális ellen (Atalanta, Napoli) plusz ehhez jön a Betis elleni nemzetközi kudarc, a játék képe sajnos nagyon defenzív, értékelhető támadásokat keveset tud vezetni az amúgy fej nehéz csapat, és ez a gólszerzésen is meglátszik. Sajnos Abraham jelenlegi formája, Dybala sérülése, Belotti töketlenkedései mind-mind közrejátszanak ebben, de mondhatom Zaniolo kisebb sérülését szintén. Nem látom jelen pillanatban azt a karaktert a csapatban, aki képes lenne a vállára venni a társaságot, és egy ilyen pillanatban kiosztani két kulcspasszt, vagy gurítani egy mesterhármast. Persze ezek a tendenciák gyorsan képesek megfordulni, amit én nagyon várok.

Lehet ma is nyerő ember a „Kicsi”?

Sokat látott trénerünk filozófiája persze nem predesztinálja a látványos támadófocit. Egyszer, lehet itt a blogon is olvasható volt a komment szekcióban, hogy a portugál már többször elmondta világosan,
„szép focit akartok, vagy eredményeset”? Nekem valahogy jobban tetszettek azok az időszakok, amikor ezek a dolgok párban jöttek. Tudom, ez nagyon ritkán fordul elő, illetve a dolgok komoly együttállása szükséges mindehhez…(vagy két olyan támadó, aki most Spaletti rendelkezésére áll Nápolyban) De maradjunk a saját portánkon, és próbáljuk meg kitalálni, hogy például Volpato jöhet-e ma is, hiszen komoly mutatókat tett az asztalra az elmúlt meccsen, ha jól emlékszem kevesebb mint hetven percet volt eddig pályán felnőtt meccsen, (ez négy Serie A találkozó) és két gól egy gólpassznál jár. Ettől még nem várhatjuk el tőle, hogy ma is nyerő ember legyen, vagy mégis?

Játékvezető Montenegróból érkezik

Egyes olasz források szerint kezdőként jöhet ma a mindössze 18 éves szélső/támadó, de talán ezzel várjuk meg a hivatalos tizenegyet. Kapuban nem lesz meglepetés, a védelem ma Ibanez-Smalling-Vina hármas alkothatja, szárnyaink Karsdorp és El Shaarawy, középen Cristante és Camara. Támadó harmadban pedig a Pellegrini – Abraham – Volpato trió. Játékvezető a jó nevű Dadanovic lesz Montenegróból, a negyven éves sípmesterről sok infóm nincs, bízzunk benne, hogy nem róla szól majd a meccs. A teltház garantálható, és a nyögve nyelés is. A bukmékerek szerint ma egy egygólos Roma győzelemre kell fogadni, ami bőven benne van véleményem szerint. Közvetítés lesz az RTL +-on, a többit meglátjuk este.