Az Empoli és a Helsinki elleni meccsek között

Nagyon sűrű hete van az AS Roma-nak az ősz egyetlen szokványos válogatott szünete előtt: hétfő-csütörtök-vasárnap ütemben jönnek a meccsek mielőtt végre jut egy kis pihenő a játékosoknak. Az első kihívást sikerrel vette a csapat: nem könnyen, de Empoliban sikerült nyerni 1-2-re, elsősorban Dybala villanásainak köszönhetően. Most pedig már végre otthon játszik a csapat, 3 idegenbeli meccs után érkezik majd a Helsingin Jalkapalloklubi az EL-ben.

Highlights of Roma's 2-1 Win Over Empoli - Chiesa Di Totti
Ezt a 3 pontot elsősorban Dybala hozta

A hétfő esti mérkőzést kifejezetten jól kezdte a Roma. Viszonylag sok helyzetet dolgozott ki a csapat az első negyedórában, aztán jött a baj: Dybala szerzett egy gyönyörű gólt ami után a csapat teljesen hátradőlt, ahelyett, hogy még ugyanannyi, vagy kevesebb nyomás után lerendezték volna a találkozót. Így jött az Empoli, akik gondot is tudtak okozni hátul. Végül egy kicsit banális helyzetből, egy 12 méteres fejesgóllal egyenlítettek a toszkánok. Ezután a Roma próbálta összeszedni magát, de a nagy erőlködésben inkább csak hátul estünk szét sokszor. Dybala szerencsére megint villant: tökéletesen varázsolta Abraham lábára a labdát aki pár méterről szerencsére most nem is hibázott. Ezután sem volt egyszerű a meccs: Rui Patricionak sokszor egészen nagyokat kellett védenie, de a Roma sem maradt veszélytelen: Ibanez egy megindulásával kiharcolt egy tizenegyest (!) amit kihagyott Pellegrini, és a végén Belotti is óriási ziccerbe küzdötte magát, amit végül védett a kapus. Összességében a kelleténél izgalmasabb találkozó volt, de végre sikerült megint nyerni és begyűjteni a 3 pontot ami mindig jól jön a kiélezett bajnokságban.

VIDEO: Watch Malik Abubakari's stunning goal for HJK in the Europa League  against Silkeborg | Ghanaian American News
A következő ellenfél

A következő fontos 3 pont az EL csoportkörben következik: miután kikaptunk Bulgáriában, most Rómában kell megszerezni az első győzelmet, hogy lehetőleg a BL harmadikakat elkerülő első helyet megszerezhesse a csapat. Ehhez most egy finn ellenfelet, a HJK-t kell legyőzni, ami papírforma alapján a leginkább kötelező feladat a csoportban, vagy általában a szezonban. Szerintem már ettől reszket minden Roma szurkoló az aktuális skandináv ellenfelünktől, tavaly láttuk, hogy nagyon komoly gondot tudnak okozni. Helsinki csapata vezeti a finn bajnokságot ami már a végéhez közelít idén. Az elmúlt öt évben egyébként is csak egyszer nem nyerték meg azt a sorozatot. A csapat gazdasági hátterét egy generációk óta egy családhoz köthető médiavállalat adja. Európában tavaly a Konferencia Ligának köszönhetően jutottak be újra a csoportkörbe, előtte ez 2015-ben sikerült nekik az EL-ben. Nagy szó tehát nekik, hogy ezen a szinten vannak, nincs veszítenivalójuk, nem óriási költségvetésből és külföldi sztárokból áll a csapat, mindössze egy játékos, Abubakari piaci értéke éri el az egymillió eurót. A csoportkörbe úgy jutottak be, hogy a BL selejtezőben a litván Virsliga bajnokát kiverték (tényleg ez a bajnokság neve, Virsliga) aztán a Plzen-től kikapva kerültek az EL selejtezőkbe. Itt némi meglepetésre kiverték a Maribort, aztán a Silkeborg ellen sikerült bejutniuk. Az első meccsükön ők is vereséget szenvedtek, 0-2-re kaptak ki a Betis-től otthon.

RomaPress | Roma unveil Conference League winners patch ahead of Europa  League opener
Az egyedi mezünk az Európa Ligára

A Roma környékén elsősorban az volt a téma, hogy az Empoli elleni padozása után Zaniolo visszatér most már, ezt Mourinho is megerősítette. Lehetőséget kap majd Camara is, akiről azt mondta az edző, hogy kicsit formán kívül érkezett a csapathoz, azóta fejlődött és tanulta a csapat játékát. Ha minden jól megy akkor a fiatalok is lehetőséghez jutnak majd, bár Svilar például most nem fog majd kezdeni. A tavalyi Konferencia Liga győzelem után hiába fontosabb a bajnokság és a top4, azért gyorsan hozzá lehet szokni a jóhoz és jó lenne idén is rajta lenni Európa térképén! Ehhez a hazai meccseken mindenképpen hozni kell a 3 pontokat, mivel sem Helsinki (újabb műfüves pálya) sem Sevilla (Betis) nem lesz egy kellemes túra, márpedig ahhoz, hogy elkerüljünk egy plusz kört egy BL harmadik ellen, az első helyet kéne megcsípni, ami már most problémás lehet. Reméljük ehhez sikerül begyűjteni az első 3 pontot holnap, 18:45-től!