Az Inter ellen folytatjuk…

Véget ért a válogatott szünet, lezajlott a Nemzetek Ligájának küzdelmei. Az olaszokról elég közeli képet kaphattunk, sajnos a csoda elmaradt. Megfordítom; az esélyekhez megfelelően alakultak a dolgok, és az olasz válogatott aránylag könnyen elintézte, ők utaznak majd a négyes döntőbe, mi pedig maradtunk az A csoportban. Véleményem szerint senki nem lehet szomorú… 

Cristante mindkét olasz meccset végig tolta, sőt ellenünk még gólpasszt is jegyzet. Angol oldalon Abraham nem jutott szóhoz, talán majd a B csoportban több esélye lesz. Patricio szintén a kispadot koptatta mindkét portugál meccsen. Celik szintén mindkét török találkozón játszott, szintén gólpasszt adott. Ibaneznek 13 perc jutott két meccsen, plusz a dél-amerikai utazás. Vina szintén utazott, és mindkét mérkőzésen játszott uruguay színeiben. Zalewski szintén mindkét lengyel meccsen játszott, szépen fejlődik a srác! Illetve Shomurodov szintén mindkét válogatott meccsen játszott Kamerun és Costa Rica ellen lépett pályára, második meccsén gólt is szerzett. Röviden a válogatott körképről ennyit.  

Szóval szépen le van strapálva a keret, az biztos. Nyilván ez az Inter esetében sem egyszerűbb… Inkább annak próbálok örülni, hogy olyan meghatározó játékosaink, mint Dybala, Zaniolo, Pellegrini, Mancini tudtak pihenni és az Inter ellen készülni. Aztán persze, hogy mire leszünk jók hattól, nehéz lenne megjósolni. Az biztos, hogy Jose Mourinho eltiltását tölti. Mindenki gondoljon bele, amit csak szeretne, a portugál a VIP-ből fog figyelni. Valamelyikőtök kigyűjtötte, hogy Mourinho eltiltás esetén eddig mindig nyert a csapat, remélem ez a tendencia nem szakad meg.  

Érkezés Milánóba

Ettől nyilván többre lesz szükség a pályára lépő játékosoktól. Patricio előtt az Ibanez – Smalling – Mancini hármasnál talán erősebb nem is lehetne a védelem. Középen Spina’ – Cristante – Pellegrini – Celik négyes, elöl pedig a “szokásos” Zaniolo – Abraham – Dybala hármas. Leírni is jól esik ezt a támadó szekciót, remélem egyszer beindul a gyilkológép és ontani is fogják a gólokat, úgy fejenként 20-20 elég lesz. Bocs. 

Nem vagyunk különösebben szerencsések illetve sikeresek az Inter ellen. Egészen 12 egymás elleni tétmeccset kell visszalapozni a kalendáriumban, hogy Róma győzelmet találjunk. 2017. Februárjában sikerült, egyébiránt Milanóban nyerni 3:1-re. Bizonyos Nainggolan dupla és egy Perotti tizenegyes kellett mindehez. Ezen az okfejtésen maradva, talán most lehet újra valamivel több sanszunk, hiszen nemrég a “kisöcsi” is megverte őket, bár Rómában… illetve milánói derbit, udinei túrát és Bayern elleni BL mérkőzést is bukták. Vékony érvek ezek. 

A portugál ma nem lesz lent a pálya szélén

Lukaku sérülése nem gyógyult meg, Brozovic pedig eltiltott lesz. Ettől még marad bőven bika az Inter keretében: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Gosens; Dzeko, Lautaro. Jól látható, hogy a lehetséges kezdőben egyből két ex-római is helyet kap, de ezzel most ne foglalkozzunk különösebben. A játékvezető Massa lesz, közvetítés pedig a Sport1-en várható. Reméljük Fülöp Lacitól sikerül egy picit felkészültebb műsorvezetőt delegálnia az ország legrégebbi sportcsatornájának. A többi már a pályán derül majd ki, hajrá!