Egy gól nem gól

A Monza ellen végre elsültek a római lábak, és sikerült egynél több gólt lőni, ami igen hasznos tulajdonság a jövőre nézve. 3-0-ra győztük le az újoncot, vasárnap pedig megyünk Udinébe, akik legutóbb a nem túl combosan kezdő Fiorentinát verték 1-0-ra. Szeptember 18-ig nagy menetelésben leszünk, de nyerhető meccsekkel.

Paulo Dybala Scores Twice For AS Roma Vs. Monza, Reaches 100 Goals - MSC  FOOTBALL

A Monza elleni 3-0-ás győzelem két 100-as debütálásról marad emlékezetes, Dybala megszerezte a 99. és a 100. gólját a Serie A-ban, illetve Smalling lejátszotta 100. mérkőzését a Roma színeiben. Smalling kényszerű okokból lépett pályára, hiszen Kumbulla hamar megsérült. Három védő maradt tehát, ami nem túl megnyugtató, viszont Smalling továbbra is tanár a Romában, igazi vezére a védelemnek. Nem gondolom, hogy topszintű hátvéd, de a Romának erőssége, ha ő lenne a gyenge láncszem a védelemben, akkor soha nem kellene aggódnunk az ellenfelek miatt.

Az 1-0-ák sorozata is megszakadt, hála Dybalának, aki megszerezte első góljait a Romában. Az első igazi klasszis megoldás volt, ahogy átvette, majd terelte a labdát, és végül ilyen pontosan és erősen lőtte kapura. A második inkább a harcosságának és Tammy tökölődésének köszönhető. Elég kettős arca volt viszont Dybalának, amilyen klasszis megoldásai voltak, ugyanúgy volt mindre egy elképesztő technikai hiba is. Nem tartom kizártnak, hogy ebben nagy szerepe volt a rémes gyepszőnyegnek.

Celik első kezdése szerintem kifejezetten jól sikerült, az egyértelműen látszik, hogy Karsdorphoz képest sokkal jobban védekezik, de támadásban is hasznos tud lenni. Nem rendelkezik a holland lendületével, de technikailag képzettebb talán, és mindenképpen fegyelmezettebb. Engem Cassettire emlékeztet, de ez mellékes. A Matic-Cristante páros szerintem hosszútávon nem működőképes, egyikre sem bíznám rá az szezont, de Matic egyelőre kifejezetten borzasztónak tűnik nekem. Kevés labdát szerez, a transition-ben körülményes. Mintha nem a Premier League-ből, hanem egy Serie A-nál lassabb bajnokságból érkezett volna.

Abraham egyelőre küzd, mint akác a homokon. Remélem, pozitív hatással lesz rá Belotti, aki kishíján góllal debütált, de szerintem nem kell sokat várni az első találatára. Összességében nagyon könnyű meccs volt a Monza elleni, de ez nem a Romát dicséri, inkább a Monzáról árulkodik.

A hétvégén pedig már Udinébe látogatunk. Az idegenbeli mérkőzés jelen esetben nem biztos, hogy hátrány, mert legalább normális futballpályán nyílik lehetőség lejátszani a meccset, nem olyanon, amit jobb helyeken disznók alatt szoktunk látni. Nem tudom, hogy az olimpiai bizottság milyen elképzelésekkel rendelkezik az Olimpico gyepét illetően, de olyan sportág még az olimpián sincs, a gerelyhajítástól a tollaslabdáig, amire ebben a formában alkalmas lenne. Talán egy őrzött parkolónak, de még ott is fennáll a veszély, hogy beragad a kerék a sárba.

Az Udinese új edzővel kezdte a bajnokságot, Andrea Cioffi távozott a Veronához, a helyét pedig Andrea Sottil vette át, aki az Asclitól érkezett, és tavaly a Serie B rájátszásába juttatta csapatát. A Milantól kikaptak a nyitófordulóban, majd a Salernitanával játszottak 0-0-át, viszont aztán előbb a Monza, legutóbb pedig a Fiorentina ellen sikerült nyerniük. A Fiorentinát sokan gondolták olyan csapatnak, akik belekavarhatnak akár a BL helyekért folyó harcba is, de eddig nem úgy alakul a szezon. Mindenesetre az Udinese-Fiorentinába nem kell sokat beleképzelni, a lilák pár órával azelőtt még a nyékládházi restiben énekelhették a Reptér című számot, mindent megtettek az Udinese sikeréért. Ezzel együtt a 7 pontos kezdés derék a zebráktól, igaz, tavaly ugyanígy kezdtek, és a tabella második fele maradt az osztályrészük.

A Roma szeretné folytatni a Monza elleni formát. Az Udinese elleni meccsek idegenben mindig izzadósak, tavaly is 1-1 lett úgy, hogy mi futottunk az eredmény után. Belotti jó eséllyel kezdeni fog, az asroma.com szerint legalábbis ez a valószínű. Mady Camara előtt is lehetőség nyílik, hogy csereként bemutatkozzon. Zalewski valószínűleg megtartja a helyét a kezdőben, míg a túloldalra visszatér Karsdorp. Mourinhónak szüksége lesz a rotálásra, a VB miatt nagyon sűrű lesz a program, mindenkinek lesz lehetősége játszani.

Dacára a kellemetlen emlékeknek, a Roma mérlege nagyon jó az Udinese ellen, az utolsó 19 meccsből 17 győzelem és 2 döntetlen. Amíg a szezon elején a riválisok bukdácsolnak, ki kell használni az alkalmat, mert a topcsapatok ellen még idén is gyengébb lehet a Roma.