Felejtsük el

Túl vagyunk a világ legfélelmetesebb csapatán, a Bodo/Glimten. Vége, ennyi volt, legközelebb a Konferencia Liga döntőben találkozunk, ahol javuló eredményeink már tendenciát mutatnak majd, és 7-1-re verjük meg őket, a vitrinünkben pedig erdővé cseperedik a bonsai fa. Ma a Venezia ellen gyűjthetünk pontokat a bajnokságban, lezárva egy rosszul sikerült sorozatot a válogatottszünet előtt.

Serie A: Mourinho a Venezia per ripartire, Roma nettamente avanti nella  sfida del 'Penzo' | Le nostre scommesse | Calciomercato.com

Mivel az előző poszt kommentjeiben úgy gondoltátok többen, hogy negatívan állok a dolgokhoz, igyekszem más szögből szemlélni az eseményeket. Én ezt a csütörtöki döntetlent hajlandó vagyok elfogadni. 6-1-es vereségből és a Milan elleni buktából jött a Roma, biztosan nem ez a legvidámabb időszak egy csapat életében. Ehhez képest voltak helyzeteink, mégpedig ziccerek, az első kapott góltól csak a fülünk állt ketté, azt végig moziztuk, de ilyen gólt lehet kapni. A második már más helyzet, ilyet sajnos nagyon sokat látunk, hogy középen nem megfelelően osztjuk el az embereket, és valaki be tud robbanni, vagy már eleve üresen álldogál a kapuval szemben. Ezen dolgozni kell, de ez eleve egy nehezen levédekezhető szituáció.

Nekem El Shaarawy játéka nagyon tetszett, szerintem be is játssza magát lassacskán a kezdőbe. Voltak kapufáink a második félidőben, nem kaptunk meg három tizenegyest, amit azért VAR nélkül is illett volna észrevenni. Szóval ezen túl lehet lépni. Jön két hét szünet, lehet rendezni a sorokat. Látszott, hogy ki van mentális fölényben, kinek kell jobban az eredmény, kinek kevésbé. Sajnos a Roma nincs azon a szinten, hogy akár a norvég listavezető ellen ezeket a meccseket bokából hozza, ez van, most ezt kell elfogadni.

Kritizáltam Mourinhót, hogy nincs B-terve, erre tessék, ma egy igazán nagy fordulatot vett, amire nem készülhetett Paolo Zanetti, 3-4-1-2-es felállással fog kezdeni, egy nagyon izgalmas csapattal. Igaz, ez azért van, mert nincs balhátvédünk, de hátha bejön, és látunk egy működő felállást a 4-2-3-1 mellett.

Patricio előtt Mancini, Kumbulla és Ibanez lesz a három védő. Végre láthatjuk Kumbullát, akiről szerintem nagy hiba lenne ilyen könnyen lemondani, bár Mancini és Ibanez is jól teljesít idén, így őket semmiképp nem kell bolygatni. Kaarsdorp és El Shaarawy lesz a két szélső, El Shaarawy oldalán azért a védekezésre oda kell majd figyelni, de ígéretes. Pellegrini pedig Abrahamet és Shomurodovot fogja irányítani.

A sajtótájékoztatón Mourinho elég reálisan látta a dolgokat, a Roma nem tudja kihasználni a helyzeteit, de vannak helyzetek. Ezen javíthat, hogy két csatárral kezdünk. Pozitívum, hogy már mondott pár kedves szót Villarról és Mayoralról, szerintem ők nem olyan játékosok, akik semmilyen körülmények között nem lehetnek hasznosak, nem lenne sok értelme nyilatkozatokkal lelombozni őket.

A Venezia 18. a bajnokságban, a bentmaradáson kívül nem lehet más céljuk. Egy jobb periódus után, ahol verték a Fiorentinát és ikszeltek a Torinóval, most épp lejtmenetben vannak két vereség és egy 0-0-ás döntetlen után érkeznek. Szimpatikus kis csapat, de most nekünk is égető szükségünk van egy erődemonstrációra. Győzelem esetén maradunk a negyedik helyen, akár még közeledhetünk is a harmadikhoz, ha este nyer a Milan a derbin. Mentsük, ami még menthető!