Baj van

Legalábbis szerintem, és nem is kicsi. A hétvégén kikaptunk a Milantól, egy a játékvezető által rosszul vezetett meccsen, de azért mégiscsak vereséget szenvedtünk, így az októbert 2-1-3-as eredménnyel zártuk, közte egy olyan vereséggel, ami önmagában megérne egy elmélyült elmélkedést a jövőt illetően. Viszont semmi pánik, holnap bosszút állhatunk skandináv álomgyilkosainkon.

Tactically outdone, not valuing Abraham – Mourinho's problems as Roma fall  to Jekyll and Hyde Milan - Eurosport

Hát azt kell mondani, hogy a Mourinho magic hamar véget ért, de ha őszinte akarok lenni, el sem kezdődött. A Verona elleni vereségnél már látszódtak a problémák, amikor bajban van a Roma, és a Salerintánál komolyabb az ellenfél, akkor nem igazán tud belenyúlni a padról Mourinho, márpedig az alapjáték végtelenül kiszámítható, egyedül Pellegrini vagy esetleg Zaniolo villanásaiban bízhatunk, de előbbi nem tudja egyedül vinni a csapatot minden meccsen, utóbbi pedig még csak most kezdi visszanyerni a régi formáját.

Rendben van, hogy a Milan két pontrúgásból volt eredményes, amiből az elsőt illett volna védeni, az is igaz, hogy Maresca két meccses kényszerszünete nem véletlen, de azért 70 percig igen komolyan leckéztették a Romát, ami már csak azért sem jó hír, mert állítólag 13 játékosa van Mourinhónak, akire számíthat, tehát nyílt lapokkal játszunk.

Továbbá komoly probléma, hogy jelenleg egyik nyári igazolásunk sem látszik erősítésnek. Abrahamnak a legutolsó értékelhető megmozdulása a bajnokságban talán a Salernitana ellen volt, azóta teljesen észrevehetetlen, ha pedig valami véletlen folytán helyzetbe kerül, ő van a legjobban meglepődve. Az ő teljesítményének fényében számomra érthetetlen, hogy Shomurodov miért nem kap több lehetőséget, amikor a felkészülési szezonban nagyon biztatónak tűnt. Vina teljesítménye szerintem javuló formát mutat, de nagyon mélyről indult, így még mindig van hová fejlődni. Viszont baloldalon több veszélyt visz a támadásokba, mint Mkhitaryan, aki teljesen kifújt idénre, talán ideje lenne El Shaarawyt kezdetni. Rui Patricio kezdeti jó formája már a múlté sajnos, pedig egy jó formában védő kapus pontokat jelenthetne.

Ha megnézzük, hogy rangadókon milyen eredményeket értünk el eddig, a helyzet tragikus. Az egy szem Napoli elleni 0-0-n kívül perec a Lazio, a Juventus és a Milan ellen is. Közben pedig a kisebb csapatok ellen sem megyünk biztosra. Gyakorlatilag ott vagyunk, mint Fonseca legrosszabb időszakában. Mindezt úgy, hogy Mourinho a harmadik legjobban fizetett edző a világon!

Hát ilyen csodás körülmények között fogadjuk a Bodo Glimtet, akik rommá-szitává-bucivá vertek minket egy kellemetlen estén Norvégiában. Amikor kinevezték Mourinhót, azt gondoltam, hogy kupát fogunk nyerni vele, mégpedig a Konferencia Ligát, ami pont senkit nem érdekel, de még éppenséggel elfér a bonsai fa mellett a vitrinben. Most is azt gondolom, hogy kb. a második-harmadik legjobb csapat vagyunk a sorozatban a Bodo Glimt után a Tottenhammel fej-fej mellett, és még akkor is tartom, ha jönnek az EL-ből a harmadikok. Viszont hosszú távon nem lesz fenntartható, ha csak 13 játékost tud használni Mourinho. Hideg fejjel átgondolva, szinte esélytelen, hogy ne vigye végig ezt a szezont, hiszen évente 13 millió eurót keres. A válogatott szünet előtt viszont szerencséje van, mert még csapágyasra hajthatja a kedvenceit a norvégok és a Venezia ellen. Reméljük a legjobbakat.