Shevchenko edző első klub ellenfele leszünk

Egy újabb hosszú válogatott szüneten vagyunk túl, ez volt a harmadik, de legalább utolsó az évben. Most karácsonyig sok Serie A meccs vár ránk ahol a legutóbbi nehéz etap után illene szaporábban gyűjtögetni a pontokat. Az első ilyen lehetőség lesz az új edzőt felvonultató Genoa, hiszen a legutóbbi mérkőzés után menesztették Ballardini-t és kinevezték edzőnek az EB után az ukrán válogatott éléről távozó Shevchenko-t. Ezzel a Roma lesz az első klubcsapat amelyikkel edzőként szembenéz majd debütáló szakember.

A BOLA – Shevchenko wants to keep Genoa in Serie A (Italy)

A Genoa nem csak új edzővel, de egy friss tulajjal is büszkélkedhet, most már sokadik olyan olasz csapat amelyiknek egy amerikai befektetőcsapat lett a tulajdonosa, egészen pontosan a floridai 777 Partners. Mindez szeptemberben zajlott le, így az ukrán, eddig a válogatottal komoly sikereket elérő fiatal edző kinevezése már az ő gazdasági erejüket és motivációikat hivatott jelezni. Egyébként nem egy Pallotta-féle ingatlanos/marketinges csapatról van szó hanem komoly sport divíziót visz az „alternatív befektetésekben” érdekelt cég ami pénzen kívül tudással és szekértelemmel is támogatja az általa és befektetői által tulajdonolt cégeket. A focin belül még a Sevilla egy jelentős része az ő tulajdonuk, de a londoni kosárcsapat és számos sporttal kapcsolatos média platform még az övék. Mindenképp érdekes lesz figyelni, hogy az elmúlt években kicsit megszürkült klub hogyan fog változni és a tabella melyik részén válik tényezővé.

777 Partners Acquires Full Ownership of Genoa Cricket and Football Club,  Italy's Oldest Football Team - 777 Partners: Global Reach. Long-Term Value.

A jelen szezonban eddig egyelőre a liguriai csapat elég rosszul szerepelt, rengeteg döntetlen mellett egyetlen győzelmük van, még a harmadik fordulóból. Ezzel mindössze 9 pontot szereztek eddig ami annyira elég, hogy holtversenyben állnak, éppen kieső helyen a városi riválissal együtt. Nincs könnyű helyzetben Shevchenko, 10 játékos szenved valamilyen sérüléstől. Páran lehet, hogy felépülnek a meccsig, de meghatározó emberek mint Maksimovic, Criscito, Vanheusden, Hernani, Fares, Caicedo és Destro hiányoznak vagy kétséges a játékuk, márpedig ők ideális esetben talán mind kezdenének. Ennek ellenére amikor egy új edzőt kap az eddig botladozó ellenfél az mindig fokozottan veszélyes, emlékezzünk csak a negyedik fordulós Verona elleni meccsre amikor a 3 meccs után kirúgott EDF után összeszedte magát a Hellas.

Shomurodov & Abraham to start up front vs Genoa - RomaPress.net

Mourinho helyzete sem túl egyszerű, a válogatott szünet előtt kifejezetten rossz formában volt a csapat, most pedig nálunk is van bőven hiányzó. A legrosszabb a helyzet a bal oldalon, mivel Spinazzola továbbra is sérült és Vina-ra sem lehet számítani. Ennek megfelelően El Shaarawy kezdhet a középpálya bal oldalán míg hátul 3 védő, Kumbulla, Mancini, Ibanez játszik majd. A pálya közepe is problémás, mivel Villar és Cristante ma lett COVID pozitív, így Veretout mellett Darboe kaphat majd lehetőséget, míg előttük Pellegrini szerencsére tudja vállalni a játékot. Jobb oldalon Karsdorp, elől pedig Abraham és Shomurodov a prognosztizált kezdő, elég támadó, reméljük meg is lesz az eredménye és sikerül majd visszazárkózni az első négyhez.