Derby-k sora jön, első a Juventus

Október első felében újra pihenőre vonult a klubszezon és a válogatottak kerültek a főszerepbe. Ezelőtt a Roma egy viszonylag könnyebb sorsolással indította a szezont, azonban most sorban jön majd a Juventus, Napoli, Milan pár héten belül. Erre a sorozatra a negyedik helyről indulunk – 15 ponttal – hattal az első Napoli mögött és hárommal az ötödik Fiorentina előtt. Ehhez kellett egy Empoli elleni két gólos győzelem még a szünet előtt.

A római kapitány az új szerződése után is jó formában

A mérkőzés kellemes program volt, némi Empoli próbálkozás után szokásos Mourinho forgatókönyv zajlott le, fél óra után megélénkült a Roma is és egy szép Pellegrini találattal meg is szerezte a vezetést. A csapat kapitánya az azon a héten aláírt szerződése után sem engedett le, utána is több nagy helyzete volt. Fordulás után szinte rögtön, Abraham szerzett szemfülesen labdát, majd a tizenhatos vonaláról lőtt egy óriási kapufát, aminek az eltalálásában vezeti a bajnokságot. A kipattanó azonban jó helyre érkezett és Mkhitaryan be is állította a végeredményt. Nagy izgalmakat már nem is tartogatott a mérkőzés, leginkább Roma helyzeteket láthattunk így kellemes időtöltés mellett szerezte meg a csapat a 3 pontot.

Abraham továbbra is nagyon biztató a pályán, de a pontosságán és a szerencséjén még van mit javítani

Most azonban sokkal komolyabb kihívás következik, a Juventus vendége lesz a Roma ahol eddig nem sok babér termett a csapatnak. Az északi csapat azután hogy tavaly az Inter megtörte az ősidők óta tartó bajnoki cím-sorozatukat, meglepően döcögve kezdték a szezont, ők például kikaptak az Empoli-tól az elején. Emiatt most a 8. helyen állnak 11 ponttal, így mindenképp hatalmas szükségük van a 3 pontra. Ők legutóbb városi derbyt nyertek, nyögvenyelősen, egy hajrában szerzett góllal. Ennek ellenére mondani sem kell, hogy a hazai csapat a találkozó egyértelmű esélyese. Sérültek között náluk Rabiot, Morata és Dybala található, (utóbbi a padon már ott lesz) ami azért érzékenyen érinti még az ő keretüket is. Eddig két nagy meccset játszottak a bajnokságban idén, a Napoli, ahogy mindenki mást úgy a Juventust is verte míg a Milan ellen 1-1 lett a mérkőzés eredménye. Azóta a Chelsea-t is beleértve összesen négy meccset behúztak már tehát a kezdeti gyengébb formának sok nyoma nem maradt.

Egy tipp a kezdőjükre:
Juventus (4-4-2) Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, De Sciglio; Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Bernardeschi; Kean, Chiesa

Allegri visszatért idén a zebrák padjára

A Roma oldalán a legnagyobb kétség Abraham játéka, mivel a héten a Wembley-ben a magyarok ellen 15 percnyi játék után sántikálva kellett lejönnie a pályáról. Erről szóltak leginkább azóta a hírek, mindenki igyekszik elérni, hogy ott lehessen a pályán vasárnap. Rajta kívül természetesen Spinazzola hiányzik még és Smalling aki múltkor már 2-3 meccsen játszott és kezdett valamit mutatni úgyhogy gyorsan meg is sérült.

Milyen jó is, hogy beválogatták… szerencsére a baj nem nagy de a mostani meccs az bizonytalan

Egy nagyon kellemetlen rekordra van lehetőségünk: az eddigi 10 meccsből az Allianz/Juventus Arena-ban kilencszer kikaptunk és mi lehetünk az első csapat aki ezt tizedszerre is megteszi. Igencsak kellemetlen adat ez és én inkább kimaradnék ebből az „elsőségből”. A két topmenedzsernek is megvan a maga történelme, először még 2009-ben meccseltek, amikor az olasz a Cagliari-val megverte a portugál Inter-ét. Azóta Allegri még ezen kívül egyszer nyert és két döntetlen mellett Mourinho négyszer győzött a következő ellenfele ellen, remélhetőleg ez azt jelenti, hogy a Roma edzőjének a mostani meccsre is megvan a megoldás. Itt is beillesztek egy tippet a várható kezdőre:
Roma (4-2-3-1): Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina; Cristante, Veretout; Zaniolo, Lo. Pellegrini, Mkhitaryan; Shomurodov

A válogatott szünet után sosem bánom ha egyből egy rangadóval folytatódik a bajnokság, mivel a kisebb csapatokból általában kevés játékos hiányzik, rá tudnak pihenni és készülni egy Roma elleni meccsre. A Juventus azonban hozzánk hasonlóan sok válogatott játékost ad így ilyen szempontból kevésbé lesz egyenlőtlen a küzdelem.

Zaniolo is egyre jobban kezdett belerázódni a játékba, ha a korábbi klasszis megoldásai még nem is tértek vissza, a támadójátékunkhoz nagyban hozzájárul

Fonseca idejében a rangadók előtt nem igazán volt érdemes készülni, sem az eredmények, sem a játék képe alapján nem jelentettünk kihívást a nagyobb csapatok számára, azonban Mourinho irányítása alatt bírok benne, hogy képesek leszünk pontokat szerezni majd a közvetlen riválisok ellen. Az ilyen esetekben fontos tényezők, mint az edzői rutin és a játékosok mentális felkészítése terén egyértelműen erősebb lett a csapat úgyhogy bízok benne, hogy megnehezítjük a Juventus dolgát és remélhetőleg a történelmi vereségsorozatot is sikerül majd elkerülni.