Érkezik az Empoli

A Konferencia Ligában újra nyerni tudott a csapat, a Luhanszk otthonából hoztuk el a három pontot, ma pedig már az Empolit fogadjuk az Olimpicóban. Andreazzoli személyében egy régi ismerős látogat hozzánk, ki ne emlékezne Totti bombájára, amivel legyőztük a Juvét 1-0-ra, de a kupadöntő is élénk emlék, ami Andreazzolihoz kötődik. Nem lesz könnyű mérkőzés, de muszáj lenne nyerni.

Official: Empoli appoint Andreazzoli - Football Italia

Kezdjük azonban a legfontosabbal, Pellegrini meghosszabbította a szerződését 2026-ig. Idén lejárt volna az előző, ráadásul egy nevetségesen alacsony kivásárlási záradék is szerepelt benne, amit az újba már nem tettek. Újabb piros pont Pintónak, Pellegriniben abszolút benne van, hogy világsztárként a Roma következő klubikonja legyen, ráadásul biztos vagyok benne, hogy a Juventus rövid időn belül bepróbálkozott volna nála, tökéletesen illene hozzájuk, náluk ez hiányposzt.

Ha már Juventus, az Empoli idei legnagyobb skalpja Allegriék legyőzése. Kétarcú szezont futnak a kékek, habár tudnak nagyon jól festeni, mint éppen a Juve ellen, ahol abszolút megérdemelten, jó játékkal nyertek, de a nyitófordulóban is jól néztek ki a vereség ellenére a Lazióval szemben, azért a másik oldalon ott van, hogy például a Venezia és a Sampdoria ellen is ki tudtak kapni.

A kilencedik helyen kezdték ezt a fordulót három győzelemmel és három vereséggel, amivel abszolút elégedettek lehetnek. Andreazzoli is azt mondta, hogy apró lépésekkel, de szépen haladnak előre. Örömmel tér vissza Romába, ráadásul szerencsés helyzetben is van, mert minden játékosára számíthat. Leginkább a fiatal tehetségekre, Bajramira és Pinamontira kell majd odafigyelnie Manciniéknak. A másik oldalon viszont azt lehet mondani, hogy a védekezés nem az erősségük.

Mourinho Spinazzolán kívül mindenkire számíthat, de nagy rotáció valószínűleg megint nem lesz, a szokásos csapat lép majd pályára. Darboe-val nagyon elégedett volt Mourinho a Zorya ellen, de egyelőre még nem valószínű, hogy bárkit ki tudna szorítani a középpályáról. Az Empoli játékstílusa elvben fekszik a Romának, mert nem az a betömörülő csapat, ami ellen Mourinho kevésbé kreatív játéka nagyon küszködve tud csak érvényesülni.

Kíváncsian várom, hogy Pellegriniből mit hoz ki a szerződéshosszabbítás, hogy hogyan lép elő a Roma franchise playerévé, és ez a szezon tényleg a szintlépés lesz-e számára. A hírek szerint Zaniolóval, Cristantéval és Mancinivel is tervez hosszabbítani a Roma, főleg Zaniolo esetében lenne jó látni akár már ma a javulás jeleit. Ez a válogatott szünet előtti utolsó meccs, nincs hova tartalékolni, ahogy Mourinho is mondta, legfontosabb az eredmény. Ha szeretnénk BL-t érő helyen maradni, le kell győzni az Empolit.