Esélyegyenlőségi Liga

Sűrű a menetrend, de még a Bologna előtti felvezetés előtt belefér, hogy összefoglaljuk kicsit a csütörtöki Basaksehir elleni EL meccset. Kicsit nekem olyan érzésem támadt, hogy ez egy tökéletes edzőmeccs volt, nem pedig nemzetközi kupaszereplés. Sok játékos kaphatott lehetőséget, önbizalmat és egy kis állóképességet gyűjthetett, hogy aztán folyamatos szurkolás mellett a hétvégi meccsre egy moráljavító 4 gólos győzelemmel készüljünk.

Mirante sajnálom, hogy nem kezdett, de Spianazzola, Jesus, Diawara, Pastore, Kluivert, Zaniolo kapott esélyt a belelendülésre.

Az első félidő elég lagymatag volt, ráadásul nagyjából egy szinten játszott a két csapat, voltak lehetőségeik a törököknek is, pedig én úgy éreztem, hogy ha egy kicsit odateszik magukat a mieink, akkor azért bőven kijön a minőségbeli különbség a hazai csapat javára. Ennek ellenére szerencsénk volt és egy Spinazzola beadás bepattant Uilson de Souza Paula Junior oldaláról és ennek köszönhetően már vezetéssel mehettünk félidőre. A második játékrészre aztán sikerült is felpörögni, nagyon szórakoztató játékot produkált a Roma és eredményesek is voltak.

Bármennyire nem volt jó igazolás, imádom Pastore játékát nézni, csodálatos eleganciával mozog a pályán a labda társaságában.

A második félidő Dzeko helyzeteivel indult, amiket egész bosszantó módon kihagyott, majd jött Zaniolo aki egy szép szóló után egy önzetlen gólpasszal hozta kihagyhatatlan helyzetbe (najó, azért tudjuk, hogy ilyen nincsen) Dzekot aki megszerezte a 90. gólját a Roma színeiben. Kellett ez, mert ha nem nyugszik le és bekattan, akkor mindent kihagy, cserébe másnak se hagy lehetőséget. Ez mondjuk általában igaz volt most erre a bizonyítani akaró csapatra, mindenki próbálta megmutatni magát, ami jó de néha az összjáték kárára ment már. Ennek pont az ellenkezője történt a 71. percben amikor Kluivert és Dzeko is passzolt a 16-oson belül, a teljesen üresen ácsorgó Zaniolonak aki pedig szép precíz befejezéssel lőtte ki a hosszú alsót.

Nem bánom, ha ez a duó egyre többet dolgozik majd össze.

Utána beállt még Kalinic, akinek a szintén csere Pellegrini adott egy csodálatos indítást, viszont a horvát nagyon furán kezelte a helyzetet és nem is lett belőle gól. Jött viszont még egy Kluivert találat a végére, nagyjából onnan mint Zaniolo, megverve emberét kilőtte a hosszút.

Összességében nagyon kellemes csütörtök esti program volt ez a meccs, jó felkészülés a Bologna elleni találkozóra. Azért szerintem a Basaksehir nem nehezítette meg túlságosan a csapat dolgát, de jó volt végre egy kapott gól nélküli meccset látni, a hangulat pedig pazar volt a stadionban. Érdekesség, hogy elég sok meglepetés született az EL első fordulójában, a Cluj verte a Laziot, a Fradi pontot szerzett az Espanyol otthonában és a kis osztrák csapat a csoportunkban szintén négyet gurított a Mönchengladbach otthonában. Reméljük ez segíti majd a könnyed továbbjutásunkat a csoportból és lesz még pár ilyen kellemes nemzetközi meccs, ahol formában lehet tartani a kevesebb lehetőséget kapó játékosainkat.

Pellegrini, Zaniolo, Pastore, Mkhitaryan, 2 leendő és két volt világklasszis irányító. Valamennyire pótolja a Tottihoz szokott romanisták hiányérzetét.

Vasárnap délután pedig a szezonban először elhagyjuk Rómát, remélhetőleg a bajnokságban is sikerült fenntartani a támadójátékot, valamint tovább javítani a védelmet.