EL nyitány Ünder volt csapata ellen

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája első fordulóján. Az olasz csapatok felemás teljesítményt raktak az asztalra. A Napoli legyőzte a címvédő Liverpoolt, a Juve két gólos madridi előnyét cserélte 2-2-re. Az Inter hasonlóan egy pontosztozkodásra volt jó a Prága ellen, még az Atalanta újoncként simán éget Zágrábban. Ehhez jön most az Európa Liga első kanyarja, ahol csapatunk is érdekelt. A mai ellenfél az isztanbuli Basaksehir lesz, akitől az AS Roma nem mellesleg Ündert vásárolta.

Az ijfú Ünder

Nem a legismertebb török csapat a vendég ma este, hál’ istennek. Viszont több nagy „sztár” játszik az anyagilag erős lábakon álló Basaksehir soraiban. Többek között Robinho (!), Clichy vagy a botrányos körülmények között, az Atalantatól érkező Skrtel. Aki három hétig volt az olasz egyesület tagja. Az esetről annyit lehet tudni, hogy Gasperini nem volt elégedett a back játékával a három védő rendszerben. Így kihagyta az első bajnokin, amin a szlovák játékos úgy megsértődött, hogy törökországi szaladt. Vagy beszélhetnénk a 2 év 8 hónapra elítélt Arda Turanról, aki így vélhetően nem játszhat egy ideig. Fegyvertartás, szexuális zaklatás, testi sértés és egyéb vádpontok mentén ítélték el a 32 éves labdarúgót.

A török bajnokságból négy kör ment el, ezalatt az Isztanbuliak négy pontot tudtak begyűjteni. A hétvégén döntetlent játszottak hazai környezetben. Nem indultak még be, ezt nyugodtan kijelenthetjük. Tavaly nem mellékesen az utolsó bajnoki fordulóig üldözték a Galatasarayt, és két ponttal maradtak le a Super Lig bajnoki címéről. Nem rossz. Szóval eléggé kétarcú a társaság, nehéz megítélni melyik oldalukat mutatják majd Rómában.

Buruk

Hazai oldalon kiszámíthatóbb a helyzet. A csapat Fonseca irányításával elindult egy igen veszélyes úton, amit véleményem szerint a nemzetközi meccseken sem ad fel a portugál. Azaz lőj több gólt, mint amennyit összeszerencsétlenkednek a védők. Várhatóan rotálásra lehet számítani, egyes források Mirante kapuba állítását várják. A védelemben jöhet először kezdőként Spinazzola, középen JJ és Fazio, jobb oldalon Flo. Középpályán egy Diawara – Cristante párosra számíthatunk, előttük a Mkhitaryan-Pelle-Zaniolo támadó szekció, befejező poszton pedig Dzeko. A sérült lista római mércével közepesen hosszú: Antonucci, Ünder, Perotti, Smalling, Zappacosta.

Fonseca a sajtótájékoztatón, a szokásos lózungok mellett elmondta, hogy a sűrű program ellenére is nyerni szeretne ma este, illetve a csoportból való továbbjutás az őszi cél. Nem is lehet más. Beszélt a játékosokról, Pastore képességeit dicsérte és a tavalyi, borús szezonra fogta az argentin lassabb beillesztését. Dicsérte Pellegrini hétvégi produkcióját és kellemetlenül kikerülte azt a kérdést, hogy a csapat miért fogy el fizikálisan 60 perc játékot követően. Ez mondjuk engem is érdekelne.

Estrada sporttárs

Nem mellékesen játszott már edzőként a törökök ellen, akkor a Shaktar dominálta a meccset, és Ünderre nem figyelt fel. Mindenesetre nem akkora baj, hogy van némi tapasztalata a török csapatot illetően Fonsecanak. Játékvezető a spanyol Estrada lesz, közvetítés pedig a DigiSport2-n várható. Összességében én egy lendületes, támadó szellemű Rómára számítok, aki ma este is több gólt lő majd, mint az ellenfél, és viszonylag simán hozza a csoportkör egyik kiemelkedő hazai mérkőzését. Aztán persze meglátjuk, hogy a kiöregedő sztárokkal felálló vendégcsapat mit tud ehhez hozzátenni.