Elátkozva

Kaotikus körülmények között látogattunk a Sassuolo otthonába, ahol eddig minden meccsét megnyerte a Roma. Minden elmúlik egyszer, ez a sorozat most megszakadt.  Voltak helyzeteink, az utolsó félórában volt négy vagy öt tiszta ziccer, de egyiket sem sikerült kihasználni. Ha a heti eseményekre gondolunk, nem is csoda, hogy nem volt meg a csapatban az, ami a győzelemhez kell.


Mindkét mester hiányolt néhányat az alapemberek közül, így végül ez volt a két kezdő felállás:

Sassuolo (4-3-1-2): Consigli; Lirola, Demiral, Ferrari, Rogerio; Locatelli, Magnanelli, Duncan; Djuricic, Berardi, Boga

Roma (4-3-3): Mirante; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Cristante, Nzonzi, Zaniolo; Ünder, Dzeko, El Shaarawy

Manolas nem tudta vállalni a játékot, ami végül nem bizonyult döntő pontnak, Pellegrini hiánya már inkább fájó volt. Zaniolo egyelőre nem tűnik olyan játékosnak, aki tízes poszton szervezni tudná a játékot, habár előnye, hogy nagyon nehéz elvenni tőle a labdát. Inkább akkor volt hasznos, amikor labdakihozataloknál kellett kijátszani a letámadást. Ebben egyébként Nzonzi is kifejezetten jó volt az első félidőben, neki kellett visszalépnie a két középhátvéd mellé elindítani a játékot.

Az első félidő eléggé unalmas volt, sok lehetőség nem adódott egyik oldalon se. Az elején Ünder frissebbnek tűnt, mint a visszatérése után, de egyelőre nem közelíti meg a csúcsformáját. A játék a szokásos volt, labdavesztés után egy pár másodpercig visszatámadtunk, majd ha nem sikerült labdát szerezni, mentünk vissza a saját térfelünkre. A Sassuolo leginkább Boga, Djuricic és Berardi révén veszélyeztetett, de az utolsó perces Mirante védésen kívül nem nagyon kellett izgulni. Mirante egyébként a legjobb aránnyal, 60%-kal hozza le kapott gól nélkül a meccseit az öt topbajnokság azon kapusait figyelembe véve, akik legalább ötször pályára léptek. Rá nem lehet panasz.

A második félidő elején inkább a Sassuolo tűnt aktívnak, de nem sokáig. Körülbelül tíz perc eltelte után egymás után jöttek a Roma helyzetek. Először El Shaarawy hibázott a kapuval szemben, amikor Consigli már verve volt, majd Dzeko, Cristante, Kluivert, mind megszerezhették volna a vezetést. Úgy tűnt, mintha el lenne átkozva a Roma, a mögöttünk álló hét eseményei valószínűleg nem tűntek el nyomtalanul.

Jelenleg úgy állunk, hogy De Rossit már legfeljebb egyszer látjuk Roma mezben, ezen kívül az Atalantának nem szabad pontot szereznie, mert az egymás elleni eredmény azonos, utána pedig a gólkülönbség dönt. Játszanak egyet a már száz éve bajnok Juventus-szal, ahol szintén áll a bál, aztán a Lazio ellen fejezik be, akik számára szintén nem lesz tétje a dolognak. Nem túl szép kilátások. Egyetlen pozitívuma a szezonnak, hogy itt a vége, kár, hogy fájdalmas lesz rá visszaemlékezni.