Kellemes feltöltődés Veronában

A keddi BL találkozó előtt, egy végre kapott gól nélküli, nagyjából izgalom-mentes győzelemmel került a Roma a negyedik helyre ideiglenesen. Nagy szükség volt már egy ilyenre, de sajnos láttuk a korábbi példákból, hogy egy-egy alacsonyabb szintet képviselő ellenfél elleni győzelem nem rakja egyből helyre a játékosokat.

„Párszor meghúzzuk a balon aztán nem lesz itt baj”

Már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Roma, El Shaarawy szép befejezésével, Nzonzi passza után. Szerencsére utána se dőlt hátra a vendég csapat és nem sokkal később Dzeko is betalált, lazán csinálhatta meg a cselt és lőhetett a tizenhatoson belül. Ezután megfigyelhettük, hogy a Chievo bizony tényleg nem Atalanta, Fiorentina, de még nem is Torino, mert hiába hagytunk nekik nagyjából ugyanannyi lehetőséget a kibontakozásra az első félidő maradékában, nem éltek vele és így nyugodtan mehetett a csapat a félidőre. Azonban nem gondolom, hogy ez a mi védelmünkön múlt volna, az még mindig érthetetlenül szét van esve.

Ők ketten ha épp normálisan játszanak össze akkor nagyon  komoly párost jelentenek elől.

A második félidőre is jól jött ki a csapat, Kolarov egy gyönyörű kontra után (ez is Dzeko és El Shaarawy munkája volt) lőtte ki a hosszút, de későbbre is maradt még két hatalmas kapufa. Szintén pozitívum volt a meccsen Mirante szereplése, aki két hatalmas bravúrt mutatott be. Mind a kettő már leshelyzet után született, de ennek ellenére hatalmas védések voltak. Lehet, hogy nem baj ha egy kis szerepet kap az olasz, eleinte azt hittem, hogy ő lesz majd a kezdő és Olsen-nek be kell verekednie magát, aztán akkoriban nem tűnt rossz döntésnek, de azért az elmúlt hónapokban lehet nem ártott volna Mirante rutinja hátul.

Kolarov és a szurkolók viszonya nem a legfelhőtlenebb mostanában, bár sok értelmét nem látom egyes Roma játékosok módszeres kifütyülésének.

Összességében egy nagyon gyenge Chievo ellen a Roma könnyen gyűjtötte be a 3 pontot és ez jó, de a Porto legyőzéséhez sokkal komolyabb teljesítményt kell nyújtani, mert különben megint nagy égés lesz, amit nem engedhet meg magának a klub. Vannak biztató jelek, Zaniolo néha csodákat művel, El Shaarawy nagyon jó, Dzeko is úgy  tűnik, hogy formában van, Schick hasznosan és szépen játszott és Karsdorp is egyre inkább tudja hol a helye. Remélhetőleg erre lehet majd építeni és De Rossi vezetésével lesz annyi a csapatban, hogy visszajön a tavalyi „BL forma” amikor még két Serie A szenvedés között is tudtunk jól játszani, nemhogy egy győztes meccs után.