Ünnepi meccs

Remélem a játékosok számára jobban ment a felkészülés, mint nekem a poszt beütemezése. Karácsony másnapján már megint pályára lép a Roma, este hatkor a Sassuolo-t fogadják az Olimpico-ban.

Az ünnepi meccsek második kiadása, nem tudom játékosként milyen lehet azért, 23.-én és 26.-án is játszani.

Egy nagyon betömörült felső-közép mezőny alakult így ki az év közepére, a negyedik, 29 pontos Lazio és a 12. Parma között, akik csak 6 pontra vannak. Ebből két csapat most a Roma és a Sassuolo, előbbi 10. helyen 24 ponttal és történetükben először, jobban állva a Sassuolo pedig 25-tel. Ezért nagyon fontos lenne most a csapatunknak, hogy ma, és 29-én a Parma ellen megszerezze a 6 pontot, mert akkor talán viszonylag normális pozícióból mehetnének téli szünetre ahonnan újult erővel és felépült játékosokkal simán fel lehetne zárkózni az első három csapat mögé.

„most már csak nyerni kell a meccseket” – ooo akkor az lehetett a baj, hogy eddig ez nem jutott eszükbe! Akkor innentől nem lesz probléma.

A sérültjeink már most szállingóznak visszafele, csak De Rossi és Pellegrini nincs a keretben, de utóbbi például vissza is tér majd hamarosan. Azonban számítani még nem nagyon lehet rájuk, ahogy 1 edzés után Dzeko se tudott semmi maradandót alkotni a Juve ellen. Ennek ellenére azért biztató a jövőre nézve, hogy talán most már bővebb a keret és nem Luca Pellegrini az egyetlen változtatási lehetőségünk.

Az ellenfél egyébként szokásosan elég erős kerettel érkezik, kiheverték Di Francesco érkezését. Nincsen jelenleg kiemelkedő játékosuk, Boateng, Di Francesco, Babacar és Berardi is veszélyes játékosok, ami a mi védelmünket ismerve nem túl biztató. Az egyszerűség kedvéért tehát jó lenne gólokat rugdosni inkább, mint arra játszani, hogy 1 gólos előnyt foggal körömmel őrzünk, mert megmondom őszintén ennél idegesítőbb – és gyakran ostobább – dolgot elképzelni se tudok.

Amikor feljutottak, még kifejezetten szimpatikus gárdának  tartottam a csempegyáros csapatát a sok rómaival, de egyre inkább csak egy épp-hogy-nem-törvénytelenül finanszírozott Juve-fiókcsapatot látok bennük.

Keservesen nagy szükség lenne tehát pontokra és győzelmekre, hogy végre a negyedik hely környékén tanyázzunk. Ha ez megtörténne akkor legalább lehetne nyugodtabban koncentrálni a kupákra (elvégre a bajnokságban nagy dolgokat már úgyse tudunk alkotni) és akár nyerni végre egy Olasz Kupát meg összeszedni megint egy csomó pénzt a BL-ben. De ezekhez a Sassuolo-t és a Parma-t mindenképpen le kéne győzni.