Kellemes délután, kellemes ellenféllel

Vasárnap délután a Roma a Sampdoria csapatát látta vendégül. Mostanában nem volt a legjobb formában a genoa-i csapat és ez meg is látszott, egy elég unalmas első félidő után végül összegészében nagyon simán nyert a Roma. Kellett ez a győzelem, így a hatodik helyre kerültünk, három pontra a negyediken tanyázó Lazio-tól, akik a Sassuolo ellen értek el egy számunkra nagyon kellemes döntetlent.

Jesus belepiszkál.

A mérkőzés érdekesen kezdődött: úgy 15 percig folyamatos letámadás volt, mindkét csapat megpróbálta kipasszolgatni a labdát, míg az ellenfél feljött, aztán elveszítették és kezdődött újra az egész. Utána szerencsére azért a foci is beindult, a 19. percben fejelt egy gólt Cristante, akit jól meg is ünnepelt mindenki, majd a gólvonal előtt beleérő Juan Jesus kapta a gólt hivatalosan, Bryan pedig csak gólpasszt ért el a meccsen. Utána nagyon leült a meccs, egyszer Kluivert megindult és a Sampdoria teljes baloldalát kijátszva gurított egy kapufát, az szép jelenet volt és úgy általában elég jónak tűnik a kis holland. Más érdemleges nem történt az első félidőben.

Kluivert nagyszerű szólója és lövése.

A második játékrészre a Sampdoria egy fél fokkal több életjelet mutatva jött ki, ennek eredménye az volt, hogy az 54. percben a bíró a tizenegyest ítélt Caprari esése után. Már elsőre is kétkedve fogadtam a dolgot, de az ismétlésen egyértelműen látszott, hogy Caprari belevetette magát az elugró Manolas-ba, kicsit ki is rakva oldalra a bal lábát, hogy biztosan meglegyen az a kontakt. Ilyenkor jó dolog, ha van VAR a háznál, szerencsére most használták is, nem lett belőle semmi. Inkább az 59. percben Schick szerzett végre gólt! El Shaarawy hosszan vezette a labdát, indította a lendületből érkező Kolarovot aki pedig belőtte Schick lábára, hogy végre ő is szerezzen gólt. Ez nagyon fontos momentum volt a meccsen, nagyon kellett a cseh csatárnak a gól, ráadásul fontos is volt egy második.

Amikor kellett akkor nem hibázott.

Ezután volt még egy VAR jelenet, El Shaarawy lövésénél egy kezezés történt, amit szintén vizsgált Irrati. Talán ha mi vagyunk a Juve akkor befújják egy 2-0-nál is, de azért megnézném ugyanezt a döntést 0-0-nál egy feszült pillanatban. Szerintem nem volt olyan egyértelmű a dolog, hülye helyen volt a keze és megakasztott egy feltehetően kapura tartó lövést. Ilyenkor jön ki, hogy sok minden, de főleg a kezezés, mennyire rosszul van szabályozva a fociban. Ezen nem múlt semmi, mert nem sokkal később El Shaarawy egy csodaszép gólt emelt a kapus felett.

Először még majdnem mérges voltam, hogy miért nem passzolja le. De neki is nagyon kellett ez a gól.

Itt már tényleg minden eldőlt, beállt Zaniolo a nagyon jól játszó Pellegrini helyére, Ünder is váltotta Kluivertet. A kommenteket olvasva jöttem rá, hogy Coric tényleg igazán bemutatkozhatott volna mondjuk. Ezek szerint még várni kell… Persze azért ez így túl szép volt, hogy igaz legyen, ha már Caprari a volt római nem tudott tizenegyest kiharcolni, azért még a másiknak, Defrelnek, sikerült rúgni egy gólt, teljesen kihagyott a védelem, és az egész meccsen kicsit furcsán védő Olsen sem tudott hárítani. Azért nem lett csúnya a vége, a már korábban beállt Dzeko nagyon szépen átgurította a labdát a teljes védelem és a kapus között Fáraónak, aki pedig a hálóba gurította a negyediket. Az egész meccsen nagyon jól játszott, szinte minden gólban benne volt. Ő és Pellegrini voltak a legjobbak, de az egész csapat jól teljesített.

Összegészében nem volt nagy kihívás legyőzni a Sampdoria-t most, de a bajnokságban minden egyes pont aranyat ér, tehát nagyon fontos győzelem volt. Meccs 24.-én lesz újra, addig Nemzetek Ligája, reméljük sérülés és formavesztés nélkül zajlik le majd most a szünet, mert komoly feladatok várnak a csapatra az év végéig, amiken több ilyen teljesítményt látunk majd, mint korábban a bajnokságban.