Megkezdhetjük a felzárkózást

A moszkvai BL siker után folytatódik a Serie A, ezúttal a Sampdoria az ellenfél. Talán nem bánnánk, ha inkább a Bajnokok Ligájában kéne 38 meccset játszani, de a feladat adott. Már ötpontos a lemaradás a negyedik helytől, ha nem szeretnénk teljesen lemaradni az élbolytól, el kell kezdeni sorozatban meccseket nyerni, nincs kifogás.

Képtalálat a következőre: „roma sampdoria”

Vasárnap tehát a Sampdoriát fogadja a Roma, ami ha a tabellát nézzük, szoros meccsnek ígérkezik, hiszen a genovaiak csak egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet a Romától. Természetesen a Samp keretében is történtek változások a nyáron, a legfontosabb egyértelműen Torreira távozása, aki az Arsenalba igazolt 30 millió euróért. Az érkező oldalon legfőképpen Gregoire Defrelt emelném ki, akiről mondhatnánk, hogy jól ismerjük, de valójában nem. A francia támadó ugyan a fővárosból igazolt északra, de ezt az arcát mi nem láttuk. Remekül kezdte a szezont, már öt gólnál jár, igaz ebből négyet az első két fordulóban szerzett, azért a tavalyi szezon fényében büszke lehet a teljesítményére.

Quagliarellával ketten együtt kilenc találatnál járnak, az olasznak emellé van öt gólpassza is, ebben a kategóriában csak Suso előzi meg a ligában. Elöl tehát nincsenek problémái a kékeknek, viszont kettejükön kívül egyedül Caprari szerzett egynél több gólt. Defrel már keményen is fogadkozik, szeretné tovább vinni a Roma átkát, és exjátékosként szomorítani az anyaklubját. Tudjuk, hogy vagy neki, vagy Caprarinak sikerülni fog. Rajtuk kívül, akire leginkább oda kell figyelni, az nem a pályán, hanem a lelátón foglal helyet, a tulajdonos Massimo Ferrero. Köztudottan nagy romanista, olyannyira, hogy lelki szemei előtt ő már most is a Roma tulajdonosa, folyamatosan tanácsokkal látja el Pallottát, ami leginkább a munkája kritizálását jelenti. Többször is kijelentette, hogy egy nap megveszi a Romát, amit azért kétkedve olvasunk.

Múlt hétvégén csúnyán leszerepeltek hazai pályán a Torino ellen, 1-4-re kaptak ki, ezzel három meccses nyeretlenségi szériában vannak. Barretót a 14. percben sérülés miatt le kellett cserélni, így az ő játéka kérdéses. A Whoscored szerint várhatóan az Audero; Bereszynski, Tonelli, Andersen, Murru; Praet, Ekdal, Linetty, Saponara; Defrel, Quagliarella tizeneggyel kezdenek majd.

Képtalálat a következőre: „defrel sampdoria”
Egy régi ismerős

A Roma egy moszkvai győzelemmel hangolt a találkozóra, de tudjuk, hogy ez nem sokat jelent, a bajnokságban teljesen más arcát mutatja a csapat. Jó hír, hogy Perotti és Karsdorp már edzett a csapattal, az argentinnak valószínűleg komoly szerep juthatna idén is, ha nem lenne folyamatosan sérült. De Rossi és Luca Pellegrini még nem lesznek bevethetőek. A hírek szerint Di Francesco visszafordítaná a voltjátékos átkot, és Schicket kezdetné Dzeko helyén. Ennek fényében a következő kezdőt várhatjuk: Olsen; Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov; Nzonzi, Cristante; Ünder, Pellegrini, El Shaarawy; Dzeko.

Többen is kezdik megtalálni a helyüket, Pellegrini és Nzonzi is biztató, a Sampdoria pedig nincs csúcsformában, így elvárható lenne a győzelem. A Milan a Juventus-t fogadja, a Lazio és a Sassuolo egymással játszanak, így két vagy három riválison is hozhatnánk pontokat. A mérkőzés vasárnap délután háromkor kezdődik az Olimpicóban.