Megyünk a piros-kékekhez, Calabriaba

Vasárnap délután az igen izgalmassá formálódó bennmaradási verseny egyik résztvevőjéhez látogatunk a hétből: A Crotone otthonában fog szerepelni a Roma. Ez már lassan az az időszak amikor ezek a csapatok veszélyesebbek, jobban harapnak mint az előttük álló, ügyesebb de a meccsek súlytalanságától elálmosodó középcsapatok. Reméljük a Crotone majd a következő fordulótól fog vitézkedni, most pedig még simán behúzza  a meccset a BL továbbjutásból érkező vendég gárda.

A csodálatos Jón-tenger partján fekvő város, Olaszország „legelpazaroltabb” vidékén

A hazai együttes elég ingadozó formát mutat. A legutóbb, hazai pályán elég csúnyán elütötték a Sampdoria-t, míg előtte két közvetlen, riválistól, a Spal-tól és a Benevento-tól kikaptak. Még korábban pedig egy négy meccses veretlenségi sorozatuk volt, többnyire döntetlenekkel, de például az Inter és az Atalanta ellen is. Ebből tehát mérsékelten fogunk tudni kiindulni, hogy milyen meccset látunk majd. Ahogy általában van ilyen meccsek esetén, a legtöbb azon a csapaton múlik amelyik lépéskényszerben van, ahogy szombat este a Spal-Juventus meccsen  is láthattuk. Ha 60-70 percig nem képes a győzelemért utazó alakulat mutatni valamit akkor az ellenfél elhiszi, hogy van esélye, vérszemet kap és mindent megtesznek az egy pontért és a vele járó dicsőségért. Ezt sokszor megtapasztaltuk már, keserves emlékeket összegyűjtve.

Jó a hangulat a csapatnál

Így tehát nem szabad sokáig húzni, a szenvedélyes déli közeg biztosan megteszi majd a hatását és megnehezíti a dolgunkat, ha hagyjuk. Persze fontos azért beleszámolni azt is, hogy a hét közben egy nagyon nagy súlyú, sok energiát felemésztő meccset játszott le a Roma. Így most nem állhat ki Di Francesco a legjobb csapatával, visszatérhet az ősszel sokat dicsért rotálás. Gonalons például biztosan kezdeni fog, szerintem Juan Jesus is lehetőséget kap, vagy a random dél-amerikai srác akit Emerson „pótlására” igazoltunk (mondjuk eddig hozza is az első féléves teljesítményét a brazilnak) és Kolarov számára biztosíthatna már nagyon szükséges pihenőt. A középpályán még Pellegrini játékát várom, amihez akár Gerson is csatlakozhat, kivéve ha rá a jobb szélen tart igényt EDF. Azon a poszton még Schick és Ünder a lehetőség, de azt nem árulta el, hogy ki lesz ott közülük a kezdőben, nagyon én se tudnék tippelni.

Tök jó a hangulat a csapatnál!

Perotti nem tud játszani így nem meglepő, hogy El Shaarawy kap majd lehetőséget, aki igazán kezdhetné a tavaszi pörgést, neki az jól szokott menni, most is szükségünk lenne egy jó Fáraóra. Florenzi játékát illetően voltak még kétségek, végül elérhető. Nagyon jó formában van a Capitano Futuro mostanában. Nem tudom, hogy Bruno Peres kap-e (érdemel-e) még lehetőséget, vagy Alessandro nem foglalkozik fáradtság nevű hülyeségekkel és simán végigjátssza majd ezt a meccset is. Nagyjából lefedtem a kezdőt, igazából a góllövés az ami miatt aggódok. Ez ment sokáig nagyon gyengén, és azért mostanában is inkább az egyéni villanások működnek, mint az előre megrajzolt akciók megvalósításai. Ez pedig főleg Schick-nél hiányzik, amin igazán túllendülhetne már.

Nem menthet meg mindig ő minket, azért még annyira nem hiszem el a török Messi szöveget.

Amennyiben tehát a csereemberek is hozzák majd azt a lendületet ami Nápoly óta a csapatban van akkor probléma itt nem lehet. Ha a pályán akarnak majd pihengetni, meg a Barcán gondolkozni akkor lesznek a problémák. Az unalmas passzolgatás, céltalan ívelgetés, amit biztosan nem szeretnénk látni. Be kell darálni tehát a Crotone-t, mert nagyon komoly a verseny a tabella első felében is. Apropó Barca, ha a játékosoknak jobb esetben nem is szabadna tudni róla, a BL negyeddöntőben a Barcelona-t kaptuk, így április 4-én és 10-én velük mérkőzünk majd meg.

Rómából Kijevbe csak akkor kell útba ejteni Barcelona-t ha fociról van szó. Akkor viszont szinte biztos, hogy muszáj.

Szinte mindenki leírta már a véleményét a sorsolásról, szerintem ez egy olyan szint ahol nem lehet jó vagy rossz ellenfelet kapni, BL negyeddöntőben a Roma az esélytelenebb, kész. Nem szoktunk erre járni, nincsenek elvárások. És én ennek nagyon örülök. Lesz két meccs, ahol olyan szabadon (és reményeim szerint okosan) focizhatunk majd, mint a Chelsea ellen. A nyomás nem rajtunk van, a védekezés megy mostanában, elöl meg bármi meglehet. Persze ott van Messi, és nyilván nem gondolom magunkat esélyesnek a továbbjutásra. Viszont egyetlen dologra van esélyünk: megmutatni a futballvilágnak, hogy mi is az az AS Roma! Mi se lenne erre jobb mód, mint az ostoba drukkerek millióival körülvett katalán sportóriást kiverjük onnan ahova mi már csak nézőként szoktunk járni. Az a szenvedély, akarás és „grinta” mint ami a Shaktar ellen is megvolt, növekszik az esemény súlyával és párosul egy kis ésszel, akkor itt bizony bármi lehet szerintem, jobb esetben mint amit a Chelsea ellen produkáltunk a csoportkörben.