A „nyóc” között

Kicsit megkésve, de nem elfelejtve, érkezik egy rövid összefoglaló a  keddi Bl továbbjutásunkról. Szándékosan nem sikert írtam, mert habár a Roma már 10 éve nem szerepelt Európa legjobb 8 csapata között azért egy idegenben lőtt több góllal való továbbjutás a Sahtar ellen minden, csak nem siker. Persze az is lehet, hogy velem van a baj, mert  mostanában szinte csak olyan posztokat fogtam ki ahol csak fanyalogni lehetett, de valljuk be, volt miért.

Képtalálat a következőre: „roma-shakhtar 1-0”

Na, de itt most semmi okunk nem lehet nyavalyogni, hiszen a Roma végre szintet lépett, igaz szerencsére mi nem úgy tettük ezt, mint a derék Rüdiger a Chelsea-vel…..

Apropó Chelsea, mint azt már a bevezetőben említettem, habár az ukránok elleni továbbjutás talán nem a legszebbre sikerült, (igaz mordor orkjainak is keserves volt a továbblépés a Tottenham  ellen) de amit a csoportkör alatt műveltünk az igazán megsüvegelendő, európai nagy csapatokat idéző teljesítmény volt.

Persze voltak olyanok akik már a mérkőzés kezdete előtt megmondták a várható végeredményt, és volt olyan is aki nagy vonalakban felvázolta a találkozó  teljes menetét, íme:

„Igazából nem ismerjük nagyon Fonseca mentalitását. Ha beáll bekkelni és kontrákra játszik, akkor el tudok képzelni egy szenvedős 1-0-át nekünk, amit a vége felé benyomorgatunk (esetleg 1-0 nekik, mint a Samp elleni hazaink). Nem nagyon ismerjük azt sem, hogy hogyan védekezik ez a csapat (mert ukrajnában úgy sejtem nem igazán tesztelik).
A másik lehetőség a nekünk támadnak és megpróbálják uralni a játékot. 2 hete azonban megmutattuk, hogy ha valaki nem tipp-topp erőben, akkor igencsak rosszul járhat ellenünk. Szóval ez lenne a kockázatosabb taktika. Így én az első verziót tartom valószínűnek. Tehát 1-0 ide, vagy oda , mindenzt a 2. félidő közepétől, addig a tv-t sem érdemes bekapcsolni. (persze még örülnék is, hogy ne legyen igazam).”  (Kanton próféta)

Képtalálat a következőre: „profeta”

Tisztelt kanton! Kettő dolgot szeretnék kérni tőled. A soron következő jövendölésedben egy kicsivel több „Lőn, és vala-t” használj (csak hitelesség kedvéért), a második kérésem pedig az lenne, hogy minden forduló előtt írd le a Seria A mérkőzéseinek várható eredményeit a komment szekcióban, mivel a blog egy nonprofit gazdasági társulás,viszont  a látomásaid révén  szeretnénk a nonprofit jelzőt elhagyni, helyette csak simán „gazdag társulás” lennénk. Előre is köszi!

Végezetül a  poszt harmadik részében megpróbálom felvázolni, hogy én hogy láttam a Sahtar elleni győzelmet, ami megnyitotta az utat Európa top 8 csapata közé!

Képtalálat a következőre: „top 8”

Annyit elöljáróban elmondthatunk, hogy Di Francesco nem kockáztatott ezen a mérkőzésen, és a jelenlegi legerősebb kezdőnket állította csatarendbe az Ukrán alakulat ellen, ami az

Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Cengiz Ünder, Džeko, Perotti

11-et jelentette.

Semleges nézőknek az első félidő mondhatni eseménytelenül telt el, a Sahtar többet birtokolta a labdát, és mindkét csapat 3-3 kapura lövést jegyezhetett fel, leszámítva néhány veszélyesebbnek tűnő ukrán szögletet  „eseménytelenül” telt el a 45 perc.

A második játékrészre már éhesebben jött ki brigád, nyilván többünk mellett EDF is „idegállapotba” került a szünet alatt, aminek gyümölcse gyanánt a Mi állandóan szidott Edinünk, Strootman  passza révén megszerezte a vezetést a Romának, a továbbjutás kapujába lővén ezzel a csapatot. 1-0!

A gól után már az Ukrán csapatnak is sietősebbé vált a meccs, a Sahtar Portugál edzője a cserék révén várt fellendülést a csapatától, de a hazai gárda remekül állta a sarat. A végeredmény nem változott, idegenben lőtt több góllal a farkasok jutottak tovább, és várhatják a pénteki sorsolást.

Meglátásom szerint ezek után három csapat ellen lehet továbbjutási reményeket dédelgetni, nevezetesen a, Real, Sevilla, Juventus, és három csapat ellen állhatunk fel az esélytelenek teljes nyugalmával,az pedig a  City,Barca, Bayern hármasa. A Liverpoolt pedig az abszolút sötét ló kategóriába sorolnám be.

Egy szónak is száz a vége, a sokunk által szidalmazott  EDF karrierje első BL szezonjában a legjobb 8 csapat közé vezette az AS ROMA-t, és  ez még mindig nem a vége, szóval a komment szekcióban lehet majd dilemmázni arról, hogyan tovább a kővetkező szezonban……

Képtalálat a következőre: „roma-sahtar”

„csiiizzzz”

Forza Roma!