Tovább ostromoljuk az egeket

A változatosság kedvéért este a Sampdoirával játszunk egy újabb idegörlőnek igérkező meccset. Ha feltesszük, hogy idén nem mi nyerjük a BL-t, akkor mostantól kezdve a top 4-ért élet-halál harcot kell vívni. Ehhez találhatnánk könnyebb ellenfelet is a Sampdoriánál, de velük is leikszelnénk.

Képtalálat a következőre: „roma-sampdoria”

Aki látta a hétközi meccset, abban remélhetőleg nem hagyott maradandó emlékeket. Semmi különös nem történt, akár nyerhettünk is volna, ám szelektíven használták a videóbírót, mi pedig elmónikáztuk a lehetőségeinket. Hozzá kell tenni, hogy sok hiányzóval nem számolhatott Di Francesco, de ezen a téren most javult a helyzet. Perotti, De Rossi és El Shaarawy is visszatért a keretbe, Gonalons az egyetlen biztos hiányzó. Mellé kerülhet Schick is, aki annak ellenére, hogy Di Francesco szerint már készen állna a 90 percre, lehet, hogy a padra sem ülhet le.

A legérdekesebb téma továbbra is Dzeko és Emerson. A Chelsea továbbra is ostromolja őket, és egyre nehezebb kivenni a hírekből, hogy ki miatt nem jött még létre az üzlet. Mindenesetre még itt vannak, és Dzekót a kezdőbe is várják, legújabban El Shaarawy és Defrel között. De Rossi és Perotti várhatóan a padon kezdenek, ahogy néhány újságíró szerint Fazio is, akinek a helyén Juan Jesus próbálkozhat. Di Francesco a sajtótájékoztatón azt mondta, több gólt szeretne látni, a helyzeteink megvoltak a Samp ellen hétközben. A két szélen akkor Ünder és Defrel kezdett, ha a török helyét most átveszi El Shaarawy, sebességben ugyanúgy megleszünk. Ez már több hónapos probléma, meglepő lenne, ha szerdáról vasárnapra megoldódott volna.

Az egyetlen pozitívum szerdáról a fiatal Antonucci.

Bajnoki címért már nem kell izgulnunk, a BL főtábla viszont rendkívül fontos lenne. A vezetők szerint ha eladunk valakit januárban, az a pénzügyi fair play miatt lesz, akkor képzeljük el a következő szezont BL pénz nélkül. Ez az utolsó meccs az átigazolási ablak zárulta előtt, a tét tehát a pályán és azon kívül is növekszik. Feszülten várjuk, hogy melyik arcát mutatja a csapat.