Vége a téli álomnak

Miután az Atalanta még a téli szünet előtt az augusztusi szerencsés győzelmünkért visszavágott az olimpicoban, most rajtunk a sor: az eddigi számunkra talán legbosszantóbb (de mindenképp legfontosabb) VAR hibáról emlékezetes vereségért kéne visszavágnunk volt kopasz edzőnk új csapatának az otthonában. Ez a meccs a tabella miatt is nagyon fontos, hiszen mind a két csapat hasonló ambíciókkal, az első négybe kerüléssel kezdett neki a szezonnak, és jobb kezdés után mindketten nagyjából erre a szintre estek vissza.

A mi csapatunk körül ebben a szünetben leginkább a hülye pletykák és a hangulatkeltés folyt, aminek szerintem az ég világon semmi értelme, egy percig nem hiszem el most már egyik belengetett játékos érkezését/távozását, mert egyszerűen annyira kis valószínűsége van már egy-egy hír igazságtartalmának, hogy teljesen feleslegesnek érzem. A ma esti mérkőzés azonban sokkal fontosabb, 2 hét szünet után mind két csapat fontos 3 pont megszerzésének a reményében lép majd pályára. Az Inter-nél nincsenek jelentősebb hiányzók, nálunk viszont a szünet közben kidőlt Perrotti és Gonalons, valamint De Rossi játéka is kétséges. Defrel felépült viszont és Emerson is végre már egyre jobb állapotba kerül. Ennek ellenére azért a kezdőnk feltehetőleg gyenge nem lesz, amúgy is, játékerőben nagyon közel van egymáshoz a két csapat, pénzbeli becslésekben szinte pontosan ugyanott vannak.

Mindenki nyugodjon le, amíg bármi hivatalos lenne.

Di Francesco beszélt motivált játékosokról, panaszkodott, hogy ki kellett adni egy hét szünetet a játékosoknak (ami szerintem elég mókás és mutatja, hogy milyen munkamániás emberről beszélünk) valamint, hogy extrém helyzeteket teremt a média (vagy a világ legjobbjai, vagy csapnivaló botlábúak, úgy 20 napos váltásban a játékosok) de ami mindenképpen megragadta a figyelmem, hogy sok taktikai munkát folytattak. Ez lényegében annyi (legalábbis remélem) hogy kitaláltak pár újdonságot amivel talán veszélyt is jelenthetünk az ellenfélre, egy dögunalmas december után. Erre hatalmas szükség van és mindenképp izgalmas meccs lesz megint a két edző között is. Reméljük most is hasonlóan jól teljesít a fiatal olasz és nem cseréli el magát, mint legutóbb.

Lehet szidni, de az első meccsen addig volt védelem a jobboldalon amíg ő a pályán maradt.

Szinte bármi lehet tehát a meccsen, így, hogy januárban még csak egy meccs volt, teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki milyen játékot fog mutatni, de nagyon fontos meccsek következnek: az Inter után megyünk pótolni a meccset Genoa-ba, úgyhogy marad is a csapat északon. Reméljük felpörögnek a szezon újrakezdésre, mert fontos lenne egy jó kezdés. Mi pedig 20:45-től reméljük jól szórakozhatunk majd a (már ahol) behavazott ablakok mögött.