Véget ért az Olasz Kupa

Nehezen kiszámítható meccset vártunk a felvezetőben, és meg is kaptuk. Egyrészt nem olyan hatalmas meglepetés, hogy kiesett a Roma a Torino ellen, a kupának ebben a szakaszában ez enne van. Másfelől viszont támadásban most nyújtotta az elmúlt hetek legjobb teljesítményét a csapat, mégse sikerült továbbjutni.

Hát körülbelül ilyen az arcunk a tegnapi meccs után, mégha nem is vagyunk ennyire jóképűek. Nem vártunk sokat, és azt meg is kaptuk. A meccsre rányomta a bélyegét, hogy ez a kupának még a korai szakasza, hogy szombaton megyünk a Juventus-hoz, és hogy most nincs pihenő a két ünnep között. Ez előre is vetítette, hogy mi a fontossági sorrend, és ennek megfelelő tartalékos kezdőt küldött a pályára Di Francesco. Emerson jó félév után újra a kezdőben volt, ennek örülhetünk, de természetesen meglátszott rajta a kihagyás. A Gonalons, Gerson, Strootman középpálya önmagáért beszél, Gerson talán még nem is játszott idén középen, és nem is most írta be magát a brazil középpályások halhatatlanjai közé. Gonalons-t sokan szidják, nagyjából minden meccs közben ő a bűnbak, szerintem tegnap a csapat legjobbjai közé tartozott. Megnyert kilenc párharcot, szerelt ötször, emellett a középpályáról ő irányította a játékot, nem is olyan rosszul.

Hosszú hetek után először volt biztató a támadójáték, azzal együtt, hogy a Torino megérdemelten jutott tovább, Milinkovic-Savic szépen elvitte a show-t a csapattársak elől. Hátul legalább annyira veszélyesek voltunk, mint elöl, de ez sem meglepetés. Emerson osztályrésze nyilvánvaló, de Moreno játékpercei sem érték el eddig a két meccset. Bruno Peres formája közismert, így összességében ez egy gyenge lábakon álló védelem volt, amit levegőben akkor vertek meg, amikor akartak. Skorupskit sajnálhatjuk, mert nagyokat védett, ennek ellenére az ő szezonja jó eséllyel véget ért tegnap. A csatárok közül El Shaarawy teljesítménye volt a legjobb, de egyedül ő van játékban. Cengiz nagyon technikás játékos, viszont taktikailag nagy a lemaradása. Di Francescónál jó kezekben van, a Sassuolóban sok ilyen srácból lett jó focista. Dzeko cseréje sokat dobott a csapaton, habár idén nem lő olyan sok gólt – például tizenegyesből nem -, egyáltalán nem olyan a szezonja, mint a legelső.

Schick megtörte a jeget.

Nyilván nem örülünk, hogy így alakult, és a tartalékos kezdő ellenére sem így volt ez eltervezve. Ennek ellenére megúsztunk egy január eleji Juventus meccset, és ha ezt sikerrel vesszük, utána még egy Napoli elleni oda-visszát. Januárban így is lesz elég dolgunk az elmaradt meccs pótlásával, februárban meg jön a BL. Amellett, hogy én is sajnálom, nem valami nehéz túltennem magam rajta. A hétvégi meccs ezerszer fontosabb, és az ottani játékkal lesz érdemesebb foglalkozni.