Rangadó karácsonyra

Az olasz bajnokság idei szezonja előtt mindenki komoly versenyt várt a Scudetto-ért, azonban ez mostanában éri el az eddigi csúcspontját. Az első 4 csapat 4 (de lehet, hogy kettő) ponton belül van egymástól és ahogy az elmúlt hónapban már párszor, most ebből kettő megint megmérkőzik egymással. A Juventus rangadó sorozatában mi vagyunk a következők, szombat este 20:45-tól karácsony előtt Juventus Roma!

A DigiSporton élőben 20:45-től, aki szeretné magát feleslegesen felidegesíteni annak ajánlom a 20 perccel előtte kezdődő felvezetést is.

A forduló előtt a két csapat a második és negyedik helyen állt, a Roma elmaradt meccsével most ne foglalkozzunk, van, tény, de nem biztos pont egyáltalán. Így tehát a tabella szempontjából nagyon fontos a találkozó, mondjuk nem azt dönti el, hogy ki hol „telel” mivel ez már szerencsére nincsen. (ironikus mondjuk, hogy most, amikor sikerült elérni, hogy a vb miatt ne legyen téliszünet, vb nem lesz az olaszoknak) Ennek ellenére bőven van tétje a meccsnek, igazából helyezésektől függetlenül mát maga a presztízs, hogy végre pontot szerezzünk a Juve új stadionjában, ami keservesen várat magára egyelőre.

Már évek óta fő kihívójukként elég parázs meccsek szoktak lenni ezek

Most bízok is valamilyen szintű sikerben. Az oka pedig Di Francesco védelme és a Chelsea elpusztítása. Ki emlékszik olyanra, hogy a Roma a legbiztosabb védelemmel rendelkezne az olasz bajnokságban? Most azonban így van, mindössze 10 gólt kapott a csapat, úgyhogy úgy érzem ez a védelem, bár nagy csapatok és komoly sztárok ellen volt, hogy megingott, kellő odafigyeléssel képes lehet megállítani a Juventust. Hét közi kupameccse volt mindkét csapatnak, a Juve nyert, de nem igazán pihentetett, a Roma viszont nagyon tartalékosan állt ki de sajnos ez az eredményen is meglátszott. Ezt azonban nem érzem túl relevánsnak, mindenki tudja, hogy Olaszországban a Scudetto a lényeg, esetleg egy BL trófea talán megüti a szintet, de a kupa… nem fáj most érte a szívem.

A csapat már tegnap este megérkezett.

A Juventus bár a Napoli mögött van, eszméletlenül erős továbbra is, ami inkább hosszú távon fog kijönni majd. Ahogy mi is, ők is a kezdő erejének rovására bővítették a keretüket, ráadásul mindkét együttes ott van a BL 16 között is, szóval egy igazi európai rangadóra számíthatunk. Mindkét csapat lehető legerősebb kezdőjével és alaposan kidolgozott taktikával érkezik majd a pályára, ahol ki tudja mennyi játék fog zajlani majd. A tétek tiszták mindenki számára, a csapatokat se kell bemutatni, úgyhogy én már csak kellemes karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek amit remélhetőleg egy esti Roma siker fog megalapozni!