Olasz Kupa: Nehezen kiszámítható meccs előtt

Ma kora este (17.30) Olasz Kupa összecsapás lesz Rómában, méghozzá a Torino látogat az olasz fővárosba nyolcad döntőt vívni. Alapesetben is egy érdekes mérkőzésre lenne kilátás, hiszen az északi nagyváros „kedvenc” csapata mindig képes meglepetéseket okozni, de ha azt is hozzáveszem, hogy szombaton bajnoki jelenése lesz az AS Romanak a másik torinói csapatnál, akkor már egyenesen kiszámíthatatlan lett az összes változó.

Mihajlovic csapata nagyon kétarcú, vagy egy pengés, tökös, mindenkire veszélyes társaság benyomását kelti, vagy épp serdülős hibákat elkövetve dobja magát hanyatt a soron következő ellenfelének. A kupába egyébiránt két körrel ezelőtt szálltak be, és alsóbb osztályú csapatokat fektettek két vállra. De ennek vajmi kevés jelentősége lesz ma.

A bajnokságban elfogadhatóan szereplő torinói bika bár szombaton kikapott a Napolitól, azt megelőzően bucira verte a strandkorlátot, döntetlent játszott az Atalanta ellenében, de mindkét milánói látogatását szintén ponttal abszolválta a szerb mester. Jelenleg a tabella közepén, a tízedik helyen tanyáznak huszonhárom megszerzett ponttal, lőtávolban a nemzetközi szereplést érő helyektől.

Jó lenne, ha Belotti nem piszkítana a palacsintánkba!

Túlságosan nem kívánok meghajolni a Bikák előtt, de azt mindenképpen figyelemben szeretném venni, hogy négy volt római áll(hatna) Mihajlovic rendelkezésére, ami nagy általánosságban rossz ómen. De Sadiq és Ljajic sérülése vélhetően nem jön rendben mára, így ők biztosan nem bevethetők. Amennyiben lehet hinni az olasz pletykalapoknak így lép majd pályára a torinói csapat: (4-3-3) Milinkovic-Savic; De Silvestri, N’Koulou, Burdisso, Molinaro; Rincon, Valdifiori, Baselli; Iago, Belotti, Berenguer.

Hazai oldalon talán még több a megválaszolhatatlan kérdés. Mennyire veszi komolyan EDF az olasz kupát? A BL továbbjutás, ami egyébként február végéig semmi extra terhet nem jelent, hogyan befolyásolja a mai csapatot? A bajnokságban kialakult szoros versenyfutás miatt várható-e extrán felforgatott kezdő? Véleményem szerint leginkább a szombati, létfontosságú Juventus elleni bajnoki okozhat egyedül kiemelt rotációt. Vesztett pontok tekintetében a Juve nyakán vagyunk, egy esetleges pontszerzés/győzelem komoly előrelépés lenne. Ráadásképp, ez a mostani Öreg Hölgy nem is verhetetlen. Szóval kíváncsian várom mit lép Di Francesco.

Peres volt csapata ellen lép ma pályára, Emerson újra bevethető állapotban

Megint csak a találgatásokra támaszkodva, egy igen kitekert kezdőt jósolnak az olasz kollégák. Mégpedig: Skorupski; Bruno Peres, Moreno, JJ, Emerson (!); Pellegrini, Gonalons, Strootman; Gerson, Schick, El Shaarawy. Egyrészt öröm, hogy Emerson újra hadra fogható, másrészt kapus poszton jól jöhet a pihentetés, Gersonnak és Schicknek nagyon kell a meccs, szóval bőven védhető Di Francesco elképzelése. Más kérdés, hogy mire lehet elég egy ilyen „tartalékos” csapat. Moreno szinte semmit nem játszott még, Emerson sérülésből tér vissza, a lengyel portás pedig konkrétan most kezd először.

A padra szinte mindenkit nevezett az olasz tréner, Defrel, Karsdorp, Kolarov és Lobont nincs a bevethetők névsorában, különböző oknál fogva. Azaz ha ég a ház lesz kit bevetni, amennyiben szükséges egy ilyen ágon végigverekedni magát a csapatnak egy esetleges Kupadöntőért. Közismert, hogy a Juve-Genoa páros győztese vár ennek a párharcnak a győztesére. Majd a Napoli következhet vélhetően, amit már csak egy Inter elleni döntő tudna megkoronázni. Persze ehhez jó sok meccsnek kell papírforma szerint alakulnia. Így talán előre felesleges is károgni.

Van miért utálni a szerbet, aki egyébiránt egy kiváló edző

Ma kora este Calvarese sípmester vezénylése alatt le kell győzni a Mihajlovic féle Torinot, aztán ráérünk ízlelgetni, hogy ki és hogyan következik. Annyi biztos, szombaton, még a karácsonyfa állítás előtt Juventus-Roma. Addig pedig egy izgalmasnak ígérkező kupameccs mára! Nem mellékesen, az elmúlt nyolc Roma-Torino mind hazai győzelemmel végződött! Forza Roma!