Javítási lehetőség

Miután a Genoa ellen nagyon bosszantóan veszítettünk 2 pontot, úgy, hogy az előttünk állók hozták a saját kötelezőjüket, hatalmas esélyt jelent, hogy a 3 csapat két fordulón belül összeméri erejét. Legalábbis a Juventus a többivel (majd karácsony előtt velünk is). Mi pedig fogadhatjuk azt a SPAL-t akiknek – a klub elnökének szavaival élve – nem ezen a meccsen kell pontokat szerezniük.

A másodosztályt megnyerve jutottak fel, pénteken pedig kifejezetten „újító” időpontban, fél héttől lesznek a Roma vendégei.

A SPAL egy ferrarai együttes ami 2013 óta a negyedosztályból emelkedett fel, új tulajdonosnak, elnöknek, és az edzőnek, Semplici-nek köszönhetően. Jelenleg 10 ponttal állnak a Genoa-val egy szinten, de éppen kieső helyen. Nagyjából itt töltik a szezonjuk nagy részét, végre érdekes lesz talán a harc majd a kieső helyek környékén is. Eddig két győzelmük van, riválisaik, az Udinese és Genoa ellen, de állítottak már meg olyan csapatokat mint Fiorentina, Atalanta és az első fordulóban a Lazio-t is, tehát már van pontjuk Rómából. Ennek ellenére az elnök pár napja lenyilatkozta, hogy persze, megpróbálják a saját játékukat játszani, de nem az ilyen meccsek nekik a fontosak. Ez igaz és ez a fajta „okoskodás”, taktikázás évek óta jellemzi az olasz futballt, csak eddig általában az volt, hogy a Roma volt az a nagycsapat ami ellen azért még meg akarták mutatni, hogy mire képesek, a Juve ellen meg ment a pihentetés. Most ráadásul olyan kivételes eset van, hogy a kisebb csapat játszott hét közben meccset, és ahogy ilyenkor kell, ki is kaptak az olasz kupában az alsóbb osztályú Cittadella ellen a kupában, még kedden.

Schick vagy Ünder kezdeni fog.

Ennek ellenére nyilván nem indulunk gólelőnnyel a SPAL ellen, nehéz lesz feltörni a védelmüket, ami azért nem olyan könnyen átjárható, főleg egy ilyen meccsen amikor nyilván ez lesz a fő feladata a csapatnak. Emellett a gólszerzéssel sincsenek rosszban, eddig pár meccsen kívül mindig találtak legalább egy gólt. Remélhetőleg hátul nem lesznek problémáink, az igazi feladat a góllövés lesz. Ebben lehetőséget fog kapni Cengiz vagy Schick a jobb oldalon, valószínűleg Dzeko középen, bal szélen pedig Perotti gyengélkedése miatt El Shaarawy. Nainggolan is valami alibi probléma miatt kihagyja majd a találkozót biztosan, tehát a középpályán is lesz lehetőség változtatásra, Gonalons, Pellegrini és Gerson versenyeznek azért, hogy Strootman mellett feltöltsék a maradék két helyet (feltehetőleg az előbbi kettő sikerével).

Vajon fog valaha a rendes posztján kezdeni?

A védelembe a múltkori pihenő után visszatérhet a most már megint „mindjárt szerződést hosszabbító” Manolas, és mellette gondolom Fazio lesz. Bruno Peres kezd majd a jobb oldalon szerintem, Florenzi-t tartogatva baj és BL esetére, míg kérdés, hogy vajon újra pályán látjuk-e Emerson-t, aki már egy ideje kerettag, de nemrég azért nyilatkozta, hogy nem 100%-os. Kolarov azonban nem gondolom, hogy kimaradna, inkább csereként látom esélyesebbnek a fiatal olasz válogatott szereplését, minden erőt be kell vetni ami a gólszerzést illeti, bár azért Emerson-nal se járnánk azért rosszul.

Reméljük ott folytatja majd ahol abbahagyta, komoly erőtényezővé válhat majd rövid idő alatt.

Nagyjából tehát már tudjuk mire számíthatunk, Di Francesco kiküld egy kicsit felforgatottnak tűnő kezdőt, ami kitartóan és nyugodtan ostromolja majd az ellenfél védelmét. Remélhetőleg sokkal több sikerrel mint múlt hétvégén és nyomást helyezünk az előttünk levőkre, és nyugodtan tudunk az este további részén döntetlenért szurkolni.