Az ideális íven

Közeleg az Európa Liga, és egy izzasztó sorozat, három héten keresztül hat olyan ellenféllel szemben, akik közül a Torino tűnik a legkönnyebbnek. Előtte még ellátogatunk a Crotone otthonába, hogy ideális íven fordulhassunk a szezon vélhetőleg legnehezebb szakaszára.

 

Nincs mit tenni, bár a Roma utálja az ilyet, de ez kötelező feladat. A Crotone három meccset nyert eddig, ennél kevesebbet csak a Pescara, miközben a húsz lőtt góljukat illetően is csak három csapat teljesít rosszabbul. Annak sem nagyon láthatják hasznát, hogy hét közben a Juventus is amortizált rajtuk, most pedig a Roma következik,  de legalább hamar túl lesz két nehéz ellenfélen Davide Nicola csapata. Az edző Spalletti szerint remek munkát végez – Spalletti szerint minden edző remekül teszi a dolgát, alighanem mind őt szeretné főnökének -, és valóban, Nicola általában igyekszik tényleg focizni. Anno a Livornójáért bolondultam, gondolom, nem sokan vagytok társaim ebben az ízlésficamban.

Számunkra viszont sokkal fontosabb a saját házunk táján nézelődni. Hét közben az év talán legjobb játékát mutattuk be a Fiorentina elleni súlyos testi sértés alkalmával. A Sampdoria és a Cesena elleni rettenet után felszabadultan, attraktívan és magabiztosan futballoztunk, a vasárnapi párunkkal szemben is ez kell, hogy legyen a cél, ott kell tartani a lábunkat a gázpedálon, hogy kellő lendülettel érkezzünk a Villarreal, Torino, Villarreal, Inter, Lazio, Napoli rangadósorozathoz.

 

Képtalálat a következőre: „roma fiorentina 4-0”

 

A keretben már ott lesz Perotti, viszont Totti gyomorbántalmak miatt kimarad a játékból. Kár, kiváló formában játszott az utóbbi hetekben, a Crotone ellen jó lett volna látni őt. Spalletti külön kiemelte, nem ülhet a babérjain a Roma, komolyan fogjuk venni a Crotonét. Hát, ez a minimum, főleg, miután hét közben visszaállt a hétpontos hátrány a Juventusszal szemben. Nem tudom, hogyan és kit fog pihentetni a következő három hétben, de nem nagyon lesz rá alkalma ezen a meccsen kívül, itt meg talán belefér, ha Paredes és El Shaarawy kezd, és egy kicsit többet látunk Grenier-ből.

Jó hír, hogy bár Florenzi még nincs ott a keretben, rajta és Tottin kívül mindenki elérhető, a mama kedvence pedig a Villarreal elleni visszavágóra már készen állhat, ha minden a tervek szerint alakul. Holnapig még gondolkozhatunk, hogy vajon Salah kezd-e, és ha igen, marad-e a három védő, vagy a Crotone ellen megpróbálkozunk egy támadóbb felállással. Ősszel 4-0-ra vertük őket még Florenzivel a fedélzeten, hazai pályán viszont valamivel jobban teljesítenek. A tippem egy 3-2-es győzelem, Stoian és Rosi menetrendszerű góljaira El Shaarawy, Salah és Dzeko válaszolnak.