Udinében a nyolcadikért

A BL-beli tisztes játékkal elszenvedett kiesés után vasárnap délután a bajnokságban kellene valahogy berúgni a helyzeteket. Az Udinese lesz az ellenfél, és a Digisport 1-es csatornája közvetít.

Első ránézésre kedvezőnek tűnnek a feltételek, nem fut jó szezont az Udinese, ráadásul utóbbi tíz meccsükből csak egyet nyertek, a sereghajtó Verona ellen. A romanista Colantuono mesternek lesznek hiányzói, az exrómai Piris eltiltás, Felipe, Merkel és Molla Wagué sérülés miatt fognak hiányozni. Szerencsére a minket sokszor elszomorító Hallfredssonnak semmi ilyen gondja nincs, ő ott lehet a kezdőben.

Nem könnyű megmondani, milyen taktikát választ a baseballsapkás Stefano, kipróbált már mindent, amit a természet megalkotott, a leggyakoribb a háromvédős rendszer, de az utóbbi időben néggyel próbálkozik inkább. A legveszélyesebb játékosuk Thereau, aki már nyolc gólnál tart, de véleményem szerint a középpályájuk a legerősebb csapatrészük. A legkevesebb gólt rúgták, és az egyik legtöbbet kapták, egyelőre tényleg nehéz mellettük beszélni.

 

Bradley anno berúgta

Viszont nekünk is lesznek hiányzóink szépen. A középpályás sorunk en bloc a lelátóról hesszel majd. Keita és Vainqueur kezdhet, de Spalletti szerint Strootman is kész a játékra. Egyébként Rüdiger és Gyömbér sem lesz, de ennyi, amit a negatív oldalon felhozhatunk. Viszont a kedden történtek mellett is sokkal több van a mérleg másik oldalán. Oké, 2-0-ra vezető Real ellen, meg nem tudom, de jól játszottunk a Bernabeuban. Néhányan a csapatból a kihagyott ziccerek miatt panaszkodnak, erre azt mondta Spalletti, hogy az elkerülhető gólokat senki nem említi. Igaza van, mindenki benne volt, de mégis van okunk bizakodni.

Kezdeni fog.

Holnap már javíthat is Dzeko, aki kezdeni fog, mögötte pedig ugyanúgy, mint a Madrid ellen Salah, Perotti és El Shaarawy játszhat. A védelemben Zukanovic helyettesíti majd a Rüdigert, egyébként minden a megszokott lesz. Lesznek tehát érdekességek, de meglepő lenne, ha nem húznánk be a nyolcadikat.

Az Udinese kiscsapatos játékot játszik, nincs náluk sokat a labda, és hosszú passzokkal, meg beadásokkal támadnak. Akcióból eddig mindössze 15 gólt sikerült szerezniük, ebből a Romának 39 van. Számíthatunk arra, hogy beállnak védekezni, de mostanában ezt is meg tudtuk oldani, kíváncsian várom, hogy centerrel hogy fog játszani a Roma.