Udinese-Roma 1-2

A Roma Dzeko és Florenzi góljaival győzni tudott Udinében is, Bruno Fernandes már hiába szépített.

Dzeko golorom

Így álltak fel a csapatok:

Udinese (4-3-3): 31 Karnezis; 27 Widmer, 5 Danilo, 30 Felipe 53 Adnan; 7 Badu (78′ Kuzmanovic), 20 Lodi, 55 Hallfredsson; 8 Bruno Fernandes, 77 Thereau (72′ Matos), 21 Edenilson (46′ Zapata)

Roma (4-2-3-1): 25 Szczesny; 24 Florenzi, 44 Manolas, 87 Zukanovic, 3 Digne; 4 Nainggolan, 20 Keita; 11 Salah (90′ Strootman), 8 Perotti, 22 El Shaarawy (69′ Pjanic); 9 Dzeko

A Roma a meccs elején azonnal átvette a játék irányítását, egy más után jöttek a lehetőségek, Dzeko próbálkozott fejjel, majd Perotti, majd El Shaarawy messziről. A gól a levegőben volt, végül a bosnyák csatár szerezte meg a vezetést, Perotti labdáját Salah gyönyörűen adta tovább kapásból, Dzeko pedig remekül lépett ki és verte meg Karnezis kapust. Ez volt a bosnyák hetedik gólja a szezonban, nemhiába szólt rá Spalletti a meccs előtt, hogy igyekezetet, harci kedvet és gólokat vár tőle.

Dzeko gol

Dzeko gól

A gól után is folytatódott a Roma fölénye, először El Shaarawy-nak, majd Dzekónak nem sikerült megszerezni a második gólt. Aztán jött egy Udinese helyzet, Lodi húsz méterről próbálkozott, a lövést Szczesny nem tudta megfogni és majdnem baj lett a dologból, de szerencsére a labda szögletre távozott. Ezen kívül a Roma magabiztosan uralta a játékot a félidő végéig.

A második félidőben viszont az Udinese kezdett jobban, Edenilson helyére Zapata állt be, hogy több súlya legyen a támadó alakulatnak. A Roma eléggé megilletődött a cserétől és többször is megzavarodott az udineiek rohamai alatt.

Egy percen belül, először Szczesnynek kellett védenie egy nagyot, amikor Thereau lövése megpattant Florenzi lábán, majd Zapata egy beívelésnél lerázta magáról a védőket és telibe találta a kapufát. De szerencsére a védelemben ott van Kostas Manolas, aki sorra lekapcsolta az udineiek támadásait és rendre visszaadta a labdát a csapattársaknak.

Manolas Udineben

Manolas tanári teljesítményt nyújtott

Aztán az Udinese kitombolta magát, lecsendesedett, a játék visszatért az udineiek térfelére és a huszadik perc környékén El Shaarawy kétszer is megdolgoztatta Karnezis kapust.

A hetvenedik percben Spalletti leszedte El Shaarawyt és bezavarta Pjanicot, ezzel nagyjából vége is lett az Udinese pontszerzési esélyeinek. A bosnyák játéka nyugalmat és ötleteket hozott, a 74. percben pedig remek labdát adott a betörő Florenzinek, aki szépségdíjas gólt szerzett, átemelte a labdát a védő felett, majd berúgta a Roma második gólját, 0-2 és gyakorlatilag minden eldőlt.

Florenzi Udineben

Florenzi: „Hamarabb le kellett volna zárnunk, de ez akkor is 3 áldott pont.”

Azért a Roma minden tőle telhetőt elkövetett, hogy ne zárja le véglegesen a meccset, sorra hagyta ki a lehetőségeket, egészen a 85. percig, amikor Bruno Fernandes a semmiből, egy középre tett labdából megszerezte az Udinese szépítő találatát. De szerencsére a bekapott gól felébresztette a Rómát, nyugodtan uralta a hátralévő perceket és a legtöbb izgalmat Strootman beállása jelentette, ha majd a holland is beindul ez a Roma tényleg egy remek csapat lehet.

Spalletti Udineben

Spalletti: „Ezekre a győzelmekre van szükség, hogy távol tartsuk a mögöttünk lévőket.”

A legjobb szerintem Manolas volt, ha „gonoszok” akarunk lenni, lehet, hogy ő sem volt tökéletes az Udinese góljánál , de ezen kívül hibátlan volt. Florenzi gólja önmagában megérte a jegyárat és Dzeko is hozta amiért szerződtették.

Ezen kívül egyet lehet érteni az egyik vezető olasz sportnapilappal, nem ez volt a Roma legszebb meccse az idén, de nyolc győzelem, az akkor is nyolc győzelem, 24 pont, ami óriási dolog. És miközben a Fiorentina 1-1-et játszott a Veronával, ha csak ideiglenesen is, de megint ott vagyunk két pontra a Napoli nyakán.

striscione udine

Egy apró üzenet a szurkolóktól, egy transzparens formájában, amit az Udinese új stadionja, a költői elevezésű „Dacia Arena” előtt tettek ki: „Szétválasztott szektorok és szponzornevű stadionok, visszasírjuk a régi időket.”