Tisztes helytállás, BL búcsú

Már a felvezető posztban szerettem volna leírni ezt a mondatot, de türtőztettem magam és egészen ideáig kibírtam, hogy ne tegyem meg. „Nagyon hálátlan dolog egy ilyen párharcról posztot írni.” Most sincs ez másképp. Hiszen a csapat gyönyörűen játszott, talán még jobban, mint  az első mérkőzésen Rómába. Számolatlan helyzetet alakított ki, melyek felének értékesítésével sokkal beljebb lennénk.

Sálakkal készültek a spanyolok
Sálakkal készültek a spanyolok

De a lehetőségek kimaradtak, vagy épp Navas fogott, mint a festék, vagy épp a Serie A-ban brillírozó csatáraink voltak befosva pontatlanok, vagy alulkoncentráltak a döntő pillanatban. Ez van. Véleményem szerint így ki lehet esni, más kérdés, ha keresni akarsz valamit az európai elitkörben, akkor egy ilyen kétmeccses nyolcad döntőn gólt/gólokat kell szerezni.

Keserű a szám íze, mivel megvoltak a helyzeteink. Hogyhogy megvoltak, sorra jöttek egymás után. Oké, a Real Madrid is rendesen dolgoztatta a lengyel portásunkat, de attól még Salah és Dzeko miért nem értékesítette a ziccerét? Nehéz megmondani. De próbáljunk valamennyire időrendben haladni, még akkor is, ha ez egy kicsivel eltérőbb értékelő lesz, mint amilyet tőlem megszokhattatok.

Az előre megjósolt kezdőt küldte pályára Spalletti
Az előre megjósolt kezdőt küldte pályára Spalletti

76654 néző várta az olaszokat a Bernabéuban. Szép adat, de nem annyira meglepő. Szerencsére Florenzi vezetésével pályára küldött társaság egy rövid másodpercre sem tojt be. Szépen elkezdte csapatunk azt játszani, amit a legjobban tud. Letámad, villámgyorsan próbál labdát szerezni, majd amit megvan a golyó gyors ritmusváltásokkal, rövid de annál pontosabb passzokkal, előrefelé igyekszik. Sikerült több komoly helyzetet kialakítani, mind kimaradt.

Természetesen a Madridnak szintén akadt nem egy veszélyes helyzete, de a védelem tökéletes összeszokottsággal tette a dolgát, illetve Szczesny számtalan nagy védést mutatott be. Ezzel nagyban hozzátett a csapat játékához, fenntartva a reménysugár utolsó szálait. De elöl nem akart összejönni az, amiről álmodtunk. Kimaradt minden.

Salah kihagyja
Salah kihagyja

Elgondolkodhatnánk azon, hogy a Perotti-Salah-El Shaarawy-Dzeko négyes miért volt képtelen két mérkőzésen egyetlen egyszer sem betalálni? Miközben a bajnokságban (a két BL mérkőzés között) három meccsen 10 gólt lőtt és 7 gólpasszt osztott ki ez a quartet. Jó, ennyivel könnyedebb az olasz bajnokság? Nem úgy van, hogy a spanyol bajnokságban fordítanak kisebb figyelmet a védekezésre? Nem értem. Én pont ebben a szédítő támadó formában bíztam, amíg csak lehetett.

Ezzel szembe a Real első cseréjét követően máris okozott annyi zavart, az addig hibátlanul működő védekezésbe, hogy sikerült Cérnát helyzetbe hozni középen. Aki nem volt rest bebelsőzte a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető labdát. Hiszen a kapus és Manolas is a milliméterekre volt a portugál díszpolgártól. Ezt a lengyel hálóőr arcán is lehetett látni később, de komolyabb sérülés nem történt.

Totti beállt
Totti beállt

Pár pillanattal ezután Rodriguez szintén bizonygatni próbálta Zidanenak, hogy igencsak helye van ebben a csapatban, vagy ahogy ők fogalmaztak, a jövő csapatában. Éles szögből, Szczesny lábai között, bőrbe szerezte meg a spanyolok második gólját. Ezt követően sporttörténeti pillanat szemtanúi lehettünk, hiszen Francesco Totti vélhetően utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésén léphetett pályára. Az előbb említett közel nyolcvanezer néző állva megtapsolta az öreget. Majd a pályán is hosszas pacsizások következtek, mire végre lehetett a játékkal tovább foglalkozni.

Egyébként Totti a neki egy évtizeddel ezelőtt „kitalált” hamis tízes pozícióba érkezett, magyarul Dzeko mögé helyezkedett a képzeletbeli mágnes táblán. Ez aztán a gyakorlatban egy teljesen szabad pozíciót jelentett. Élt is rendesen Totti a lehetőséggel, osztogatta a labdákat bőszen. 17 passzából 14 sikeres volt. Nála csak a védők és Vainquere volt pontosabb.

Spalletti jól végzi a dolgát
Spalletti jól végzi a dolgát

Pjanic összeszedett egy kisebb bokasérülést, miről pontos információim egyelőre nincsenek. Remélem komoly baja nincs. Összességében a párharc esélyesebb csapata jutott a legjobb nyolc közé. Az AS Roma szégyent nem vallott, nyugodtan lehetünk büszkék kedvenceinkre. Sajnos rúgott gól nélkül igen nehéz továbbjutni. Ez volt idénre a Bajnokok Ligája. Reményeink szerint jövőre, pontosabban ősszel folytatjuk.