Kedden Real Madrid – Roma, 2-0-ról folytatjuk…

Eljött az idei kiírás utolsó BL mérkőzése a számunkra? Vagy mégsem? Ha röviden kellene posztot írni, nagyjából ezzel a két kérdő mondattal intézném el. Szerencsére ettől nagyobb terjedelemben is rúgózhatok azon, mire számíthatunk kedden este a spanyol kirándulás során.

Cérna sírj!
Cérna sírj!

A Real Madrid egy védelmi hiba miatt, kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót. Ki gondolta volna, hogy ekkora lavinát indít majd el az a Digne ügyetlenkedés. Gondolok itt a Totti hisztire, hiszen a kapitány pont a gól előtt, egy kedvezőbb eredménynél jöhetett volna, de nem így történt. A történet további részét mindenki jól ismeri. Mindenközben Madridban sem eseménytelenül telt a két mérkőzés közötti időszak.

Kisebb hullámvasútra ültek Zidane fiai. Elvéreztek a városi derbin, ami azért Spanyolországban szintén fontos mérkőzés, ráadásul ez a bajnokság szempontjából sem elhanyagolható vereség. Másrészt a mérkőzés után Cérna nyafogott egy sort. Szerinte a csapattársai nincsenek az ő szintjén, és már amúgy sem érzi magát jól, bla-bla. Igazi csapatember a portugál, ezt mindig is tudtunk.

Betojni nem kell!
Betojni nem kell!

Ezt követően jött Zidane, aki két játékosát konkrétan kiemelt, negatív értelemben. Nevezetesen James Rodriguez és Isco a kerékkötő a francia tréner szerint. Majd az elnökúr tromfolt, miszerint tíz játékos távozhat a nyáron, mivel ők már a jövő csapatát építik, euró százmilliókból. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk ehhez, de azért még kedden reményeink szerint kiállnak ellenünk.

Aztán csöndben leült a vihar, és két soros bajnokiját tükörsimán nyerték a spanyolok. Ráadásul a szombati mérkőzésen Cérna négy gólig jutott. Uh. Ettől persze még beszarni nem kell, jól látszott a római mérkőzésen, hogy akkora szakadék nincsen a két gárda között, mint azt sokan gondolják. Bízom benne, hogy a visszavágón szintén ezt bizonyítja majd a „mágikus Róma”.

Totti - Modric
Totti – Modric

Hiszen Spalletti csapata sem tétlenkedett a nemzetközi mérkőzés óta, sorra nyeri bajnoki meccseit a csapat, sőt fontos riválist sikerült két vállra fektetni pénteken. Erről itt olvashatsz bővebben. Szóval ezek az eredmények, és a csapat mentális fejlődése mind reménykedésre adhat okot. Ha nem is feltétlenül a továbbjutásban bízhatunk, de egy jó eredmény azért szépen kisülhet még ebből a BL pitéből.  (Sőt, ha mi rúgnánk az első gólt… hagyjuk!)

Az olasz fővárosban kialakult őrület végére ugyancsak pont került. Megérkezett Pallotta és gyorsan mindenki kibékült mindenkivel. Ráadásul stadion ügyben újabb előrelépések történtek. De kanyarodjunk vissza a keddi találkozóhoz. Spalletti elmondta, sajnálja, hogy az első mérkőzésen figyelmetlenségből adódóan sikerült komoly hátrányba kerülni. Mivel így a visszavágó már kevésbé lesz éles. Nem tudom, ezt mennyire gondolhatja komolyan a kopasz, de gyanítom csak a terhet próbálja levenni csapata válláról.

Pjanic etet
Pjanic etet

Mivel ez egy Roma blog, nem mehetünk el szó nélkül az egyre formásabban muzsikáló támadó szekciónk mellett. Perotti, El Shaarawy vagy ép Salah kiemelkedő teljesítményt nyúlt már hetek óta. A Fiorentina elleni bajnoki négy góljából három és felet ez a három játékos hozott össze, gól – gólpassz tekintetében. Kiváló munka! Csak így tovább.

A középpályán szintén minden rendben volt az elmúlt időszakban. Pjanic egyre jobban érzi, mit vár el tőle Spalletti, és kifejezetten okosan támogatja a céltudatos, gólra törő támadójátékot. Öröm nézni, ahogy lubickolt az elmúlt bajnoki mérkőzéseken. Ebből jó lenne átmenteni valamit a keddi meccsre. Keita a maga higgadtságával szintén rengeteget hozzátesz, amire nagy szükség van, hiszen DDR visszatérésére még várni kell picit.

Várható kezdő
Várható kezdő

A védelemben újra szerephez juthat Zukanovic, mivel Rüdiger kimarad a keddi keretből. Az olasz kollégák egy bátor, 4-2-3-1-s felállásról vizionálnak, ami nekem tetszik. Bár magában hordozza a nagy lebőgés lehetőségét. Erről egyelőre nem vagyok hajlandó beszélni, nézzük mire megyünk a Bernabeuban, aztán visszatérünk ide, újra okoskodni egyet.