Mindig megnehezítjük a dolgunkat

A Roma rendszeresen esik abba a csapdába, hogy kisebb-nagyobb figyelmetlenség miatt a saját helyzetét nehezíti meg. Ez a poszt most duplán erről szól: vasárnap az Udinese ellen bőven lezárhattuk volna a meccset az első félidőben, helyette egy jobban összeszedett Udinese egyenlített a második félidőben. Ugyanúgy még a válogatott szünet előtt Prágában lezárhattuk volna az EL csoportkört csoportelsőként, de egy viszonylag sima vereséget szenvedve most ehhez még az sem feltétlen elég ha megnyernénk a következő két meccsünket: ezt jelentősen nagyobb gólkülönbséggel kéne megtenni mint a Slavia-nak (legalábbis ha ők is nyernek.)

A válogatott szünet után újra biztató formában: ez a 3 pont elsősorban megint Dybala érdeme volt

Az első figyelmetlenségből végül nem lett nagy baj, hiszen érezhető volt a két csapat közötti szintkülönbség, amint egyenlő lett a meccs, a Roma újra nekiállt helyzeteket kidolgozni és egy szép összjáték után Dybala góljával újra miénk lett a vezetés, amit végül El Sharaawy szokásosan eltekert gólja zárt le. Ezzel most már holtversenyben az ötödikek vagyunk a bajnokságban, 3 pontra a negyedik helyezet Napoli-tól. Hozzátenném, hogy a versenynaptár elég érdekesen alakul, kicsit olyan helyzetben vagyunk mint amikor vadvízi evezés közben éppen kezd gyorsulni a folyó mielőtt a nagyobb esésű szakaszra kerülnénk ahol majd kőről kőre csapódva folytatjuk az utunkat. Ugyanis a hétvégén még a Sassuolo vendégei leszünk, utána pedig 6 fordulón keresztül csak top8-es ellenféllel találkozunk majd (Fiorentina, Bologna, Napoli, Juventus, Atalanta, Milan.) Szóval ha esetleg szeretnénk jövőre BL-ben játszani azt most kéne erőteljesen jelezni a közvetlen riválisokkal szemben.

Viszont előtte még csütörtök este a kevéssé kellemes időjárással kecsegtető Svájcban van jelenése a csapatnak. Ez az első bekezdésben említett hibából adódóan nem egy laza „cserék és ifik” hütte-buli lesz hanem ezen a ponton még az EL továbbjutást is elbukhatjuk arról nem is beszélve hogy ha másodikak lennénk a csoportban akkor plusz két meccs kerülne be a naptárunkba tavaszra, egy BL csoportharmadik ellen. Ráadásul hiába nem emlékszünk a svájci csapatra túl veszélyes ellenfélként, mostanra már egészen belejöttek és az utolsó csapat aki meg tudta őket verni az pont mi voltunk, azóta a Sheriffel X-eltek, a bajnokságban pedig mindenkit megvertek, beleértve a két csapatot is akik előttünk vannak a Young Boys-t és az FC Zürich-et. Felpörgött tehát a csapat a gyenge évkezdés óta úgyhogy ne számítsunk rá, hogy olyan könnyű mérkőzés lesz mint a római találkozó ahol négy góllal nyertünk ellenük.

A meccs helyszíne Svájcban

Ennek ellenére azért várhatóak a változtatások a csapatunkban: Svilar, Celik, Zalewski, Aouar, Belotti azok a nevek akik lehetőséget kaphatnak az EL-ben bizonyításra, miközben egyes posztokon elég szorult helyzetben vagyunk: Mancini például már a múltkori meccsen is fájdalomcsillapítókat szedve játszott, az edzéseket is így végezte a héten, de várhatóan így is kezdeni fog, mert nincsenek alternatívák (Mourinho finoman meg is jegyezte, hogy hát igen, van aki képes legyőzni a fájdalmat és így is játszani, valakire meg nem lehet számítani, erősen utalva itt a régóta hiányzó Smallingra). Nem hiányzik tehát egy erős sorozat előtt ez a mérkőzés, főleg úgy nem hogy komoly tétje is van, de bízzunk benne, hogy most is kiütközik majd a két csapat közti tudásbeli különbség és nagyobb küzdelmek nélkül sikerül bebiztosítani a továbbjutást, tovább reménykedve abban, hogy hátha valahogy sikerül majd az első helyre is befutni.