Edzőmeccsek között

Miközben a csapat és a szurkolók is az EL döntőre készülnek, még tart a Serie A ahol éppen két forduló között járunk és ahogy az előző posztban is írtam, még bőven lett volna esély ott is a BL helyekre. A hétfői Salernitana elleni meccs óta viszont már tényleg még kevesebb a bajnokságban a fantázia: hiába vontak le 10 pontot a Juventustól és került ezzel mögénk, ez már leginkább csak a 4 ponttal előttünk járó Milant érinti. A mi szempontunkból ez nagy esélyt az a fix EL indulásra, mivel közben az Inter behúzta az Olasz Kupát is úgyhogy a hatodik helyezettként az EL csoportkör várna ránk.

Ezt úgy sikerült elérni, hogy a Salernitana ellen kétszer hátrányból egyenlítve 2-2 lett a mérkőzés, pedig az utolsó 10 percben bőven volt esély a győzelemre, Cristante például hatalmas ziccerben választott érthetetlen megoldást, de Belotti-ról is minden kifelé pattan továbbra is. Így kerültünk most a hatodik helyre, amit még persze el lehet bukni, hiszen mindössze egy ponttal van mögöttünk a Juventus (ami egyáltalán nem biztos, hogy a botrányai közepette egyébként bármi UEFA sorozatban indulhatna) egy ponttal előttünk pedig az Atalanta aki ebben a fordulóban a szezon végére kirobbanó formába kerülő Inter ellen játszik majd, szóval lehetnek még helycserék bőven. Mi a szintén európai döntőre készülő Fiorentina vendégei leszünk akiknek messze van már bármi cél a bajnokságban, ők is csak az EKL-ben a West Ham ellen tudják kiharcolni majd az európai kupaindulást.

Egy éve ilyenkor már megvolt a döntő

A találkozót nagy várakozások nem előzik meg. Mourinho előtte a sajtótájékoztatón leginkább azt hangoztatta, hogy bárcsak ne kéne fárasztani a csapatot ezzel a mérkőzéssel, legjobb lenne áttenni máshova. Közben viszont egy rosszabb eredmény sem tesz persze jót úgyhogy valószínűleg arra lehet majd számítani amire a Bologna ellen: sok fiatallal és a nem túl sérülékeny játékosokkal kiáll a Roma és egy főpróbaképpen megpróbáljuk lehozni említésre méltó esemény nélkül a mérkőzést. Annyi a pozitívum, hogy bár a Fiorentina hozzánk képest egy héttel később játszik majd, de nekik sem fontosabb semmi a sérülések elkerülésénél úgyhogy bízok benne, hogy egy jó olaszos nyugalmas és taktikusan eseménytelen találkozó lesz majd ebből egy barátságos döntetlen keretei között. Persze örülök ha sikerül nyerni, de az EL döntő árnyékában valóban nehéz elképzelni vagy elvárni, hogy sok figyelmet kapjon ez a találkozó, annak ellenére, hogy jó lenne azért minél előbb végezni a bajnokságban is.