Győzelem után rangadó következik

A rendhagyó negyedikei fordulóban a Roma ott folytatta ahol abbahagyta, és egy tizenegyesgóllal nyert 1-0-ra a Bologna ellen a megtelt Olimpico közönsége előtt. Mivel rögtön egy hétkőzi fordulóval indítottunk, így már pár nap pihenő után jöhet egy komolyabb kihívás is: a Milan vendégei leszünk vasárnap este.

A szerdai mérkőzés előtt (ami ugye még úgyis teltház volt, hogy egy hétköznap 16:30-kor kezdődött) a Roma női csapata mutatta be a tavaly év végén a Juventus ellen elhódított Supercoppa-t. Szép gesztus ez és jó látni, hogy az új tulajok a női csapatnak is kiemelt figyelmet szentelnek. Nem csak Olaszországon belül nyeri már a csapat a trófeákat, hanem a női BL legjobb nyolc közé is bekerültek a lányok az első BL szezonjukban. Csak megemlíteném, hogy többek között a női szakosztályokba fektetett pénz az nem számít bele az FFP-be, nem véletlen, hogy ott pár év alatt a legjobbak közé tudott kerülni a csapat. Még jó. hogy a férfiak esetében a mindannyiunk érdekeit védő drága UEFA ezt hatásosan megakadályozza a Fair Play nevében.

A Bologna elleni mérkőzés pár meglepetéssel kezdődött. Abraham a padon kezdett, Cristante párja pedig Tahirovic volt a középpályán, de érdemi változás valójában nem történt a felállásban vagy a csapat játékában. Lendületesen kezdett a Roma, bő 3 perc után egy szép összjátékból Zaniolo és Dybala összehozott egy tizenegyest amit aztán Pellegrini értékesített. Ezután azért lendület nem sok maradt, de volt pár Roma helyzet, Dybala számomra nagyon pozitív volt, a VB győzelem után egyelőre nem úgy néz ki mint aki elkényelmesedett, nagyon lelkes volt és továbbra is magasan kiemelkedik képességeivel. Rajta kívül még Celik volt számomra pozitív, rengeteget futott és próbálta támogatni a támadásokat, talán jobban is mint korábban tőle megszokhattuk. Az első félidőben unalmas játék mellett azért még a Roma dominált, de aztán a másodikban egy helyzet után többet nem láttuk a kedvenc csapatunkat a pályán, főleg Dybala lehozatala után lett válságos a helyzet. Innentől kezdve jött a Bologna és pár nagyon komoly lehetőséget dolgoztak ki. Először Orsolini adhatta volna be az üres kapu előtt teljesen egyedül érkező Dominguez-nek a labdát, de szerencsére az olasz egy teljesen érthetetlen megoldást választott és elrúgta magasan a kapu előtt a labdát. Aztán igazán nagy helyzetig a 6 perces hosszabbítás végéig kellett várni, de ott majdnem elbukta a Roma a meccset. Először egy látványos passzjáték után kellett Smallingnak belevetődnie a lövésbe. Az ebből kiharcolt szöglet elég laposan jött be, de Dominguez szép mozdulattal gyakorlatilag sarokkal csúsztatta tovább, Cristante pedig az első sorból nézte, ahogy az embere szabadon fejel a kapuba. A megmentő azonban itt Abraham volt, aki gyakorlatilag a gólvonalról bólintotta ki a fejest. Hatalmas mentés volt a csereként beálló angoltól, így örülhettünk a 3 pontnak legalább. A napi káröröm is megvolt amikor a médiában Thiago Motta szokásosan a játékvezetésen problémázott, mert őt úgy néz ki mindig bántják. Nem tudom pontosan mi volt a problémája, a meccsen kb össszesen annyi történt, hogy az ő csapata kihagyott 3 helyzetet, a tizenegyesnél pedig Lucumi nagyot hibázott ahogy a meccsen többször is. Elhiszem, hogy bosszantó, de nem hallottam még őt szimpatikusan vagy legalábbis neutrálisan nyilatkozni.

Reméljük az idei éve sokkal jobb lesz, de úgy néz ki Abraham annyira be van oltva gól ellen, hogy ez már másokra is kihat. A mi kapunkban ez legalább ez most két pontot ért.

Ezzel a tabellán megelőztük az utolsó pillanatban döntetlent kiharcoló Atalanta-t és beértük a vereséget szenvedó Lazio-t. Most pedig az előttünk egyelőre 6 ponttal álló Milan ellen tudnánk faragni a hátrányunkon (valamint a közben már x-t játszó Inter-rel szemben is). Ez nem lesz egyszerű, hiszen a tavalyi bajnok nem véletlen van most is a második helyen, ők is nyertek az előző fordulóban, ráadásul sokkal meggyőzőbb teljesítménnyel. Csak 1-2 lett az eredmény Salerno-ban, de a két Milan gól 15 perc alatt született és Ochoa is hatalmas védéseket mutatott be (nem látom, hogy bármelyik csodacsatárunk képest lenne majd ellene gólt szerezni ha egyszer odajutunk) mert a Milan támadósor bizony félelmetesen parádézott. Pioli több játékost kellett, hogy nélkülözzön a VB alatt, ráadásul tovább is mint mi, így bízhatunk abban, hogy a Roma jól felkészült tud majd lenni ellenük. Ráadásul van még egy csodafegyverünk: Mourinho eltiltása. A Bologna elleni meccs után összeszedték, hogy eddig ha az edzőnk el volt tiltva (ráadásul az esetében elég nagy mintával lehet dolgozni) akkor mindig nyert a csapat. Egész mókás statisztika ez, de azért Milánóban nem mi leszünk az esélyesek. Biztos vagyok benne, hogy még defenzívebb csapatot fogunk látni, El Shaarawy helyett pl Spinazzola kezdhet majd. Elől Abraham szerintem visszakerül majd megtartani az előrevágott labdákat, de még az sem lepne meg ha Dybala-t a meccs hajrájára tartogatná Mourinho, bár abban azért nagy kockázat van. Elnézve viszont a Milan támadóit és a mi védelmünket, (főleg ugye a középpályát) egyáltalán nem vagyok nyugodt a meccsel kapcsolatban és nagyon tartok attól, hogy egy siralmasan sima vereségbe fogunk beleszaladni. Általában bizakodó vagyok, így remélem most nem lesz igazam és működik majd a Mourinho-eltiltás varázslat valamint amit kitalál a portugál.