Kapufa

A cím egyaránt vonatkozik a Roma előző fordulós teljesítményére, és a sok tévedésre, melyet elkövettem az előző posztban, amikért utólagos elnézéseteket kérem. Egy más kiesett csapatot nem tudtunk megverni hazai pályán. Pedig most aztán tényleg mindent megtett a csapat. Ilyen meccset talán még soha nem láttunk. Órákon belül pedig zárjuk az olasz bajnoki szezont a Torino otthonában.

Roma 1, Venezia 1: Serie A Match Recap - Chiesa Di Totti

Jó hír, hogy az EB után először került kezdőbe Spinazzola. Jó egészséget neki, és kívánjuk, hogy mihamarabb visszanyerje formáját. Egyelőre még messze van tőle, de nem eszik ilyen forrón. A meccs parádésan kezdődött, Okereke már az első percben befejelte Aramu beadását, amivel megszerezte a vezetést a Veneziának. Szerencsénk, hogy nem a 17. helyért küzd a két csapat, mert egymás elleniben eléggé le vagyunk maradva.

A gól egyébként nagyon szép volt, kezdve onnan, ahogy Crnigoj megtartotta a labdát Veretout-val szemben, Aramu pedig tökéletesen ívelt a védelem mögé, amire Okereke lendületből érkezett, a védőink pedig földbe gyökerezett lábbal nézték végig, hogy megszerzi a vezetést a Venezia a meccs legelső percében. Itt egyébként a Venezia lehetőségekből az utolsót láttuk, innentől kezdve a Roma teljes erőből támadott. Nem sokkal később Pellegrini szerezte meg az első kapufát szabadrúgásból. Itt jegyezném meg, hogy Pellegrini mintha megtanult volna kapura lőni a szezonban. Emlékezhetünk, hogy a célzással soha nem volt gondja, de nagyjából annyi erőt tudott belevinni a lövéseibe, hogy a légy elaludt a labdán út közben, de az utóbbi időben nagyon veszélyesek a lövései.

Aztán sokat segített a Román, hogy a 32. percben Kiyine valamiért úgy döntött, hogy tökön rúgja Pellegrinit, ami után a játékvezető kiállította. A második félidőben Cristante, Pellegrini ismét szabadrúgásból, majd Zalewski is eltalálta a kapufát, El Shaarawy és Abraham a kapu torkából lőtte a kapusba, tényleg folyamatosan próbálkozott a Roma. Shomurodov szép góljával sikerült egyenlíteni, de én őszintén nem gondolom, hogy ennél többet lehetett volna tenni a győzelemért, akár a játékosok, akár Mourinho részéről. Ez most így sikerült. Érdekesség, hogy xG-ben 3.02-0.34 lett az eredmény. Egyébként 8-cal lőjük alul a szezonban az xG mutatónkat, ennél gyengébben csak a Genoa értékesíti a helyzeteit.

Ma pedig lezárjuk a Serie A-t a Torino elleni idegenbeli mérkőzésen. A Torino a 9-11. helyen végezhet, míg mi akkor lehetünk ötödikek, ha nyerünk, a Lazio pedig kikap a Veronától, amit gyakorlatilag lehetetlennek tartok. A hatodik helyet mindenesetre jó lenne biztosítani, hogy jövőre semmi esetre se a Konferencia Ligában kelljen indulni. A legrosszabb esetben akár a nyolcadik helyen is végezhetünk, ami európai kupa nélküli szezont eredményezne, és elég csúfos lenne, de őszintén szólva én még mindig nem nagyon tudom hova tenni a Konferencia Ligát, de azért mindenképpen jó lenne elkerülni a nyolcadik helyet.

Mkhitaryan, Smalling, Karsdorp és Zaniolo nem lesznek elérhetők, ami nagy érvágás lehet. Valószínűleg Perez, Veretout, Kumbulla és Maitland-Niles kezd a helyükön, ami miatt egyáltalán nem vagyok nyugodt. A Torino részéről a zseniális szezont futó Bremeren kívül mindenki bevethető lesz, ráadásul Belotti extrán éhesen léphet pályára, hisz jó eséllyel az utolsó meccsét játssza a vörösöknél. Visszatért a pletyka, hogy a Roma is ott van az érdeklődők között, ami szerintem nem túl esélyes, amíg Abraham nálunk van. Még egy nem igazán ide vágó érdekesség, hogy Dybalát is szóba hozták a Romával, és Totti is beveti magát az argentin érdekében. Aztán lesz, ami lesz.

A Konferencia Liga döntő előtt nem szabad kiengedni, vereségből döntőbe menni, főleg egy esetleges nyolcadik helyről nagy ütés lenne. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem kifejezetten a Serie A-ra koncentrálva történt azért némi előrelépés. Nem vagyok Mourinho híve, de Fonsecához képest tényleg van valami váza a csapatnak, az biztos, hogy motiváltabbak a játékosok. Pellegrini szerintem idén szintet lépett, és nemcsak mint játékos, de mint kapitány is. Abraham nagyon jó szezont futott, abszolút pótolta Dzekót vezéregyéniségben is. Zalewski a szezon egyik legnagyobb felfedezettje. Kicsit sajnálom, hogy Shomurodovból nem láttunk többet, valamint még mindig értetlenül állok Rui Patricio leigazolása előtt. Lesz dolga Pintónak a nyáron, de ha ez tényleg egy három éves projekt, akkor jövőre jó lenne már megütni egy olyan szintet, hogy megközelítsük a top 4-et.