Egy picike kis kommentfogó az Inter után és a CSZKA elé

Ma este játszunk Szófiában, a CSZKA ellen,  az EKL utolsó csoportmeccsén. A tét az első hely a csoportban, bár sajnos már nemcsak rajtunk múlik.

Nem akarok sok szót vesztegetni az Inter elleni vereségre, egy kifilézett kerettel fogadtuk a jó formában érkező Intert és meg is lett az eredménye. Már az első félidőben eldőlt minden, amikor a milánóiak 3-0-ra vezettek.

Ezzel bekövetkezett amitől féltünk, visszacsúsztunk a hetedik helyre a tabellán és a BL indulást érő negyedik hely kilenc pontra távolodott. Innentől kezdve nagyon nehéz lesz visszakerülni az élvonalba, nemcsak a pontok miatt, hanem az előttünk lévő csapatok száma miatt is. Ahhoz, hogy visszajussunk a BL közelébe, nekünk szárnyalni kéne, miközben három-négy csapatnak kéne gyengélkednie. Nagyon nehéz ügy.

Az alibik az Inter ellen megvannak: túl sokan hiányoztak (Abraham, Karsdorp, El Shaarawy, Pellegrini, Carles Pérez, Villar, Felix…), de az eredmény ettől még nem jobb, ettől még több pontunk nem lesz. A vereség nem hozott jó kedvet a csapat körül, sokan kritizálják Mourinhót, röpködnek az olyan kifejezések, hogy „csalódás”, „súlytalan”, „kivénhedt ripacs”. Viszont van valami, amire felhívnám mindenki figyelmét: több mint 40 000  jegyet adtak el a Spezia és a Samp elleni otthoni meccsekre is! Tehát olyan nagyon nem kell megijedni, amikor a sajtóban nagy hangon írnak a Roma körül uralkodó „rossz hangulatról”, vagy amikor az ügyeletes önkéntes mérvadó elemző a romanista szurkolók „végtelen csalódottságáról” mesél. Fel a fejjel szurkoló társak! Lesz ez még így se!

Apropó hiányzók, most Mourinho nyilatkozott a CSZKA előtt, nem úgy mint az Inter ellen. Kiragadnám amit a várható csapatról és a hiányzókról mondott: „Kihagytuk az összes sérült játékost, senki sem épült fel erre a meccsre. Még egy pár játékost ki fogunk hagyni, mert nagyon sok meccsünk van, sok játékosunk küzd problémákkal és nem kockáztathatunk mindenkit. A lehetséges legerősebb csapattal fogunk játszani. Egy olyan szerkezetünk lesz, amiben lesz 4-5 játékos, akik mindig játszanak. A cél nem változik: tiszteljük a CSZKA-t, de nyerni szeretnénk.”

Illetve konkrétumok, Mourinho azt is mondta, hogy Smalling, Mkhjitaryan és Rui Patricio nem lesznek a csapattal, pihentetni kell őket, az angolt mert egy sérülésből tért vissza és játszott zsinórban 3 meccset, a másik kettőt mert eddig mindig játszottak. Itt egy tipp a kezdőnkre, gyakorlatilag mindenhol ezt a kezdőt jósolják:

Roma (3-5-2): Fuzato; Mancini, Kumbulla, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Villar, Diawara, Viña; Zaniolo, Abraham.

A CSZKA Szófia edzője, Mladenov mester is nyilatkozott. Túl a szokásos fogadkozásokon és udvarias formulákon, egy valamit emelnék ki a nyilatkozatából, konkrétan azt a részt, amikor a pálya állapotáról kérdezték: „Nem edzettünk a Vasil Levskiben, mert nem akartunk, ahogy a Roma se akart. A pálya állapota kétségbeejtő. Reméljük, hogy az elkövetkező 24 órában, a felelősöknek sikerül jól letakarítani.  Ez egy nemzetközi mérkőzés lesz és a pályának tökéletes állapotban kéne lennie, jelenleg nincs abban”. Tehát ők szóltak, innentől kezdve tudjuk mire számíthatunk.

Ahogy már említettem, már továbbjutottunk a csoportból, ma este az a tét, hogy első, vagy második helyen jutunk-e tovább. Ha nyerünk ma este a Szófia ellen az önmagában még kevés lehet. Még arra is szükségünk lenne a csoportelsőséghez, hogy a Bodo/Glimt ne nyerjen Ukrajnában a Zorya ellen, márpedig erre, az eddigi eredmények alapján, nincs túl sok esély. De ahogy Mourinho is mondta, ma este nyerni kell, hogy legalább meglegyen az esélyünk az első helyre.

Legyen ennyi elég, este háromnegyed hétkor CSZKA Szófia-Roma és forza Roma mindenkinek!