Volt már jobb, lesz rosszabb is

A kiesés ellen küzdő Torino otthonában elszenvedett lesújtó vereség után a dobogóért küzdő Atalantát fogadjuk ma estefelé. Nem a legjobb partner egy kudarcból való felocsúdáshoz, de ha azt nézzük, hogy mostanra már a kisebb csapatok ellen is bukfenc van, akkor igazából mindegy is. Tét nélküli bajnoki melankólia vár ránk.

Tuttosport: Belotti's future reaches a crucial crossroads with Milan and  Roma at the window

Vasárnap a Torinót fogadtuk, és bár már akkor is nagyjából minden remény elúszott a BL-t érő negyedik helyezést illetően, ettől azért többre számítottunk. A vége az lett, hogy mostanra minden valószínűség szerint az EL-ről is lemaradunk a következő szezonban. Tehát azért valami jó is kisült belőle.

Persze ez csak félig komoly, az EL is egy jó sorozat, és az elődöntőtől már tényleg lelkesedik az ember. Viszont a Torino ellen látottak alapján hard resetet kell nyomni jövőre, a BL legalább inspirál és anyagilag is megéri, az EL talán csak púp lenne a hátunkon jövőre. Visszatérve a Toróra, a legjobb játékosunk, a Serie A következő idényének római gólkirálya, Andrea Belotti volt, nagyon odatette magát jövendő csapata ellen. Sikerült 23 kapuralövésen tartani a bikákat, ez dicséretet érdemel, mert akár 90 is belefért volna, ha minden percben lőnek egyet. Ennyiből meg három gólt kapni igazán nem a világ vége.

Diawara is okosan elintézte magának a pihenőt, bár véleményem szerint a második sárga kicsit erős volt, de a fiúk azért levették a terhet Massáról, igazán nem kell álmatlanul forgolódnia éjszakánként. Nincs nagyon mit szépíteni, Fonseca ebből a keretből nem tud sokkal többet kihozni. A középpályás védekezés nulla, a hátvédjeink semmi támogatást nem kapnak. Veretout és mellette Villar vagy Diawara nem lenne rossz szerintem egy négy védős rendszerben, de így ez nem sokat ér. Szélsőink nincsenek, sebesség nincs a Roma játékában, így viszont marad a 3-4-2-1. Megnéztem volna ezt a szezont Zaniolóval, de már mindegy.

Ma pedig jön az Atalanta, akik valamilyen csoda folytán lemaradtak az azóta véget is ért Szuperligáról, pedig igazán ott lenne a helyük. Forma alapján talán a legesélyesebbek a második helyre az Inter mögé, legutóbb pont az Intertől kaptak ki, március 8-án, azóta csak győztek. Míg nálunk nem lesz Kumbulla, Spinazzola, El Shaarawy, Smalling és Diawara, náluk Hateboert leszámítva a legjobb keret áll rendelkezésre. Az elmúlt három összecsapást a két csapat között egyaránt Gasperiniék nyerték, és bár ők jönnek Rómába, azért toronymagas esélyesei a meccsnek.

Viszont olyan óriási tétje tényleg nincs, maximum az, hogy rossz mindig veszíteni. Jövő héten már EL, talán jut egy kis sikerélmény is, addig meg húzzuk ki valahogy.