Égtünk megint egyet, szerdán folytatás?

Lejátszotta csapatunk sokadik „rangadóját” és jött is az előre borítékolható pocsék forma. A fél térdre ereszkedett Milan bár harcosan lépett fel az olasz fővárosban, a hazaiak védekezése bőven kellett, ahhoz, hogy a mérkőzést Pioli fiai nyerjék. Sajnos egyre kevésbé ér meglepetésként ez a fajta hozzáállás, így komoly eredményt nem lehet elérni, sőt. A jelenlegi helyzetben tényleg nem maradt más remény/lehetőség, mint a negyedik hely foggal-körömmel való megszerzése. Nem gondolnám, hogy az EL-ben bármi keresnivalónk lenne az ellen a pár életben maradt „nagycsapat” ellen, kikkel még összesodorhat a szél.

Rebic csendre int!

De maradjunk egyelőre a Milan meccsnél, Ibra és társai négy tétmérkőzést hoztak le győzelem nélkül, plusz akciógólt sem sikerült nekik szerezni olyan veretes névsor ellen, mint a Spezia, Inter, vagy épp a Crvena zvezda oda-vissza . Nem mondom, hogy mind a négy meccset illet volna nyernie az északiaknak, de a bemutatott teljesítmény komoly gondokra utalt. Szerencsére jött a sorban az „üldöző” Roma és máris visszakerülhettek a helyes útra. Bumm!

Egészen elképesztő volt nézni a vasárnap esti meccs első fél óráját. Gyakorlatilag három gólt és egy óriási ziccert tudott teremteni a vendég csapat, persze tudom, szabályos gólt nem szereztek, de amit a Farkasok védekezés néven bemutattak, az inkább volt egy megyei korosztályos csapat gyengébb teljesítménye, mintsem a scudettoért folyó küzdelemben érdekelt AS Romától elvárható lett volna. Tudom, a scudetto erős túlzás, de akkor is!

Figyelembe kellene azt is vennem, hogy foghíjas védelmünkben a reaktivált Fazio saját maga paródiája, vagy Cristante középső védőként való szerepeltetése szintén felér egy poénnal. Mondjuk nevetni nem igazán van kedvem. Ha az egyszeri focicsapat szembekerül egy vele hasonló képességű focicsapattal, így nem lehet belemenni egy találkozóba. Alulmotivált, pontatlan, kiszámítható és röhejes volt az egész! Erős kritika ez, de elnézve az idei évben mutatott rangadó-mutatót egyszerűen nem bírom tovább türtőztetni magam. Ez minden volt, csak nem egy agyonfizetett élcsapat produkciója. Én az amerikaiak helyében súlyos büntetéseket mértem volna az öltözőre. Persze szerdán bajnoki, minden oké, majd megverjük Firenzében az elvérzett Fiorentinat és máris boldogság lesz. Hát nem!

A büntető utáni pillanat.

Megmagyarázhatatlan módon az első fél óra után a csapat kezdett magára találni és sikerült is egy érvénytelen gólt szerezni, Mancini valóban lökött a fejes pillanatában, oké. Nyilván a támadásba lendülő csapat mögött nagyobb területek maradtak, ahol Fazio tempója és meccshiánya egyből hatványozódott. Nem is bírta szabályosan szerelni emberét, aminek jogos tizenegyes lett a vége. Így a csapatok 0-1 mentek szünetre.

Sok minden járt ekkortájt a fejemben, vártam végső reménysugárként egy vérrel kifestett, utolsó utáni pillanatban eszmélt viking sereget, akik képesek lesznek ezt az amúgy legalább olyan életlen Milant két vállra fektetni, és bármi áron kicsikarni a győzelmet. Ennek jeleit nyomokban fel lehetett fedezni, nagyjából az egyenlítésig. Viszonylag gyorsan jött Veretout szépségdíjas találata. 1-1 Gondoltam, most aztán jön a Milan mészárlás, láttam magam előtt a posztot, ahol azon parolázok, hogy de bénák ezek ott északon, hogy egy félidő előnyből sikerült lebőgni a középpályásokkal védekező, foghíjas Roma ellen. Nagyon nem ez történt.

Veretout munkában.

A Milan szépen nyugodtan visszatért a meccsbe és villámgyorsan újra vezetést szerezett egy akció után. Hogy Mancini miért hagyta lőni Rebicet, azt a mai napig nem értem, de biztos meg tudják a portugál vezetőedzővel karöltve magyarázni, hogy ott ez volt a helyes döntés. Nagyon nem. A maradék időben sokat már nem láttam az idegtől, amin a játékvezetők társasága sem segített. De megfogadtam, bírózni egy ilyen teljesítmény mellett nem fogok. Ez a csapat még azt sem érdemli meg, hogy segítsenek rajta a bírók egy-egy kétes szituációban.

Feszegethetném azt is, hogy Pellegrini vajon mit akart játszani, mert pár eladott labdán kívül sok mindenre nem futotta vasárnap este. A csontra járatott Karsdorp szintén kifogyott erre a meccsre, mint ahogy Spinazzola sem tudta azt nyújtani támadásban, amit heteken keresztül láthattunk tőle. Villar és Veretout szürkén végezték a dolguk, elöl pedig a Mayoral gyereket talán felejtsük is el gyorsan. Miki hetek óta tompa… és bár szegény Lopez mutatott be nem egy bravúrt, a végén a második gólban komoly szerepet vállalt a pontatlan és erőtlen kirúgásával.

De tudjátok mit, ezek a fiúk nem focizni felejtettek el, egyszerűen képtelenek megérteni, mit vár el tőlük Fonseca, nem tudják megvalósítani azt, amit kér tőlük ez a barom. És ez nem a játékosok hibája, mivel ez már sokadik alkalom. Rossz a kommunikáció, nyelvi nehézségek vannak, vagy csak simán hülyeségeket beszél a portugál. Válasszon mindenki számára tetszetős választ. Annyi biztos, ezt a faszit meneszteni kell, mert a végén még a négybe kalapálja valahogy a csapatot és ősszel is nézni kell, ahogy égünk a fontos meccseken!

Mancini közelről nézi a győztes gólt.

A sűrű program nem hígul, csak éppen nem nemzetközi meccs következik, hanem a hétközi, 25. forduló. Firenzébe utazik a csapat, ha a koronavírus is úgy akarja. Szerdán este egy szebb napokat is megélt Fior ellen kellene pontokat szerezni, hogy totálisan nem menjen csődbe ez az idény is. Sérült akad bőven, Dzeko biztos nem játszhat még. A védelemben viszont lehetnek visszatérők, amikre mindennél nagyobb szükség lesz. Kumbulla és Smalling is bevethető, ha minden igaz. A többi poszton nagyon komoly változtatásokat nem várok, igazából nincs is kit bevetni. Remélem valami csoda folytán sikerül átlendülni ezen a problémán (is) és egy eredményes időszak elé nézünk.