Mkhitaryan ledobta a láncot, a Roma összállt

Inkább ne szóljunk elhamarkodottan, de a második Spalletti éra óta most először van olyan érzése az embernek, hogy van egy Roma, aminek arca van. A pályán még nem kaptunk ki idén, a csapatnak és a játéknak van eleje, közepe és vége, nem pedig ad hoc támadunk és védekezünk. Ennek a hétvégén a Parma látta kárát, csütörtökön pedig remélhetőleg a Kolozsvár.

Arteta's comments on Henrikh Mkhitaryan come true as Arsenal flop shines at  Roma - Famous Times

Két hét szünet után a Parmával találkoztunk a bajnokság aktuális fordulójában. A Parma ugyan nem a legfélelmetesebb ellenfél, de a Roma sem az általában a szünetek után. Ugyan most nem kellett izgulnunk, hogy hány játékosunk keresztszalagja semmisül meg az aktuális tét nélküli válogatott meccsen, de azért így is volt hiányzónk bőven.

Ám láss csodát, ezúttal nem volt olyan feltűnő. Cristante nem Smalling, de elbírta a csapat őt középen, oké, hogy a Parma ellen, de általában nem lesz egyszerre sérült Smalling és Kumbulla is. Az, hogy Mayoral nem Dzeko, egyértelmű, de azt hiszem, hogy rájöttem, hogy ki ő. Mayoral a spanyol Destro.

Idény előtt nem gondoltam volna, hogy Mkhitaryan és Pedro ennyire jól működő támadó gépezetet alkotnak majd, de le a kalappal Fonseca előtt, hogy nem a szélsőjátékot erőltette velük, hanem beljebb vitte őket a pályán. Pedro rutinja annyira jól jön elöl, mint anno a középpályán Keitáé, Mkhitaryan pedig végképp ledobta magáról a pórázt, az örmény elszabadult. Duplahatosban Veretout és Pellegrini tökéletesen a helyén van, Ibanez pedig egyszerűen hihetetlen, hogy milyen fejlődésen megy keresztül.

A Kolozsvár ellen Dzeko kezdeni fog, remélhetőleg visszanyer valamennyit a formájából, mert a Napoli ellen is szükség lesz rá. Mivel Ibanez, Smalling és Fazio sem bevethető, nem kizárt, hogy négy hátvéddel kezd Fonseca, és a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Calafiori is kezdeni fog. Egy győzelem esetén gyakorlatilag biztos lenne a Roma továbbjutása, de összességében egyébként is kényelmes helyzetben vagyunk.

Végül pedig, mivelhogy ez a blog a fociról szól, búcsúzzunk el a valaha volt legnagyobb tehetségtől, aki a labdát kergette. Isten veled, isteni Diego!

Football Idol - Diego Maradona with Argentina