Párharc a negyedikért

Ránézve a tabellára most jó pár héten keresztül azt várjatjunk, hogy minden Serie A forduló a számunkra Roma-Atalanta párharc lesz majd. A két csapat pontegyenlőséggel (39) áll holtversenyben a negyedik helyen. „Fentről” 11 keserves pontnyi hátrányból a Lazio mögött, míg „hátulról” 7 pont előnnyel a Cagliari-Parma-Milan, sokkal hektikusabb trió előtt. A tabella alapján nekünk lesz nehezebb dolgunk: mi az említett triót üldöző Bologna házigazdája leszünk, míg az Atalanta Firenzébe látogat, ahol mostanában közelebb van Olaszország „B oldala” mint Európáé.

Ősszel egy utolsó perces Dzeko góllal aratott egy euforikus győzelmet a Roma

A múlt hétvégén mutatott botrányos produkció után egyre inkább égető szüksége lenne a csapatnak 2020 első győzelmére. Fonseca elmondta, hogy taktikai és technikai hibák is okozták az első félidő eredményét, amiért vállalta a felelősséget és remélem, hogy a játékosok is visszanézhették párszor csodálatos produkciójukat. Ezzel kapcsolatban arra is kíváncsi leszek, hogy személyi változásokat mennyire láthatunk majd. Persze a lehetőségek igen szűkösek és például a „sárgalázas” játékvezetőnek köszönhetően Pellegrini hiányzik is erről a meccsről (mondjuk az előzőről is hiányzott, de most fizikailag sem lesz a pályán) így az ő pótlását is meg kell oldani. Erre izgalmas opciókat vetett fel Fonseca: Kluivert azok közül akik mostanában játszanak és ugye ott van még az „oxy-osztag” akiket ha kell bevethetőre lehet drogozni: Mkhitaryan, Pastore és Perotti, természetesen a csoda újra megtörtént, mindhárman a keretben vannak.

Hirtelen jött az újabb krízis, szóval nem sikerült eléggé felpumpálni a srácot fájdalomcsillapítókkal, teljes meccset biztosan nem bír még

Diawara kiesése óta a középpálya sem valami biztos, mondanám hogy a csapnivalóan teljesítő Cristante helyett kezdhetne Mancini, hátul pedig Fazio, de pont a múltkori meccsen Mancini sem volt épp a topon. Ennek ellenére talán jobb lenne így. Fonseca azon kívül, hogy Kolarov biztosan kezd majd, nem árult el nagyon semmit, van pár poszt amin gondolkozik, de majd értékeli a helyzetet. Ott vannak még az új játékosok, Villar és Carles Perez… akik gondolom tudnak focizni és hátha Fonsecanak is volt köze a leigazolásukhoz (jött még egy srác az Atalantából, nem? Mindenesetre a keretben nincsen). Mindenesetre reméljük jól dönt a maradék játékosok közül és a Lazio elleni meccshez hasonlóan felkészítve küldi majd ki a csapatot.

Orsolini: Juvétól érkezett támadó: 6 gól, 4 assist

A Bologna jól kezdte az évet, kötelező 6 pontot gyűjtött a két utolsó: Spal és Brescia ellen. Mihajlovic irányítása alatt egy elég masszív, biztos középcsapat, ebben a sokak számára hektikus idei kiírásban. A szerb edzőről meg kell említeni, hogy továbbra is leukémiával küzd és így igazgatja ilyen jól a csapatot. Nyár óta Szerbiában év edzője, Bolognában pedig díszpolgár lett, remélhetőleg hamarosan egészséges is lesz. Óriási teljesítmény amit véghezvisz ilyen betegség mellett és biztos vagyok benne, hogy mindannyian őszintén szurkolunk neki!

Sabatini egyik nagy felfedezettje, végül nem futott be túl fényes pályát, hiába maradt meg az emlékeimben mint elég jó kapus, főleg Olsenhez képest

A csapatban egyébként tehetséges játékosok játszanak: Orsolinit már említettem, mellette Bani, a négy gólos belső védő volt a legutóbbi győztes meccsük gólszerzője. Itt játszik még Palacio, Sansone, Poli, Soriano Dzemaili, Danilo és Skorupski is. Csupa régi ismerős, ilyen-olyan Serie A csapatokból és/vagy átigazolási pletykákból. A lengyel óriás kicsit aggasztó, gólt talán nem fog rúgni, de félő, hogy Dzeko zseninek láttatja majd mint az szokott lenni ilyen meccseken. Mint általában ilyen meccseken a góllövés lesz a legfontosabb, ezzel pedig idén komoly problémáink vannak. Bízom benne, hogy ezen a területen történt változás az héten, mert az elmúlt egy hónapban sok élvezetet nem jelentett a Roma meccsek nézése. Itt az esély, hogy ez megváltozzon és végre meginduljunk az őszi BL szezon felé.