Olasz Kupa: Juventus – Roma

Az élet a legnagyobb rendező, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Történt ugyanis, hogy tíz nappal a bajnoki mérkőzést követően, az Olasz Kupában újra összecsap(hat) az AS Roma és a Juventus. Mondhatnánk, hogy kiváló alkalom a visszavágásra, hiszen a bajnoki mérkőzést a Juventus nyerte 2-1-re. Persze az AS Roma állapotát figyelembe véve, és a Juventus jelenlegi erejét összevetve egy apró vendég győzelemnek is nagyon tudnánk örülni!

Így örültek a Lazio szuperkupa győzelmének a torinóiak

De komoly(abbra) fordítva a szót, Fonseca kezdő csapatán kívül védő cseréi vannak, meg egy 19 éves támadó srác. Szóval senki nem sérülhet meg, mindenkinek kiemelkedőt kell nyújtani, és nem fog történni semmi baj. Míg a másik oldalon CR újabb rekordokat dönt, Sarri három támadós felállása egyre jobban működik, a bajnokságban is átvette a vezetést a Juventus, magyarán minden mellettünk szól. Még tévés közvetítés sem lesz, mivel a Real Madird a menő Unionistas de Salamanca ellen lép pályára kiszorítva ezzel az olasz óriás és a Juventus csatáját.

Bár mindössze tíz nap telt el az ominózus bajnoki mérkőzés óta, hajlamos vagyok úgy gondolni arra a találkozóra, hogy a Roma elveszítette az első tíz percet 2-0-ra, majd a maradék nyolcvanat megnyerte 1-0-ra. Talán a második, hosszabb periódusban mutatott, egyébként férfias játékból kellene mára erőt meríteni. Hiszen ez a meccs idegenben lesz, és a sípot is a „régi barát” Rocchi mester fújja majd, azaz szinte két gólos hátrányból indulunk.

A sarokkal továbbított labdák rekordját dönti éppen Ronaldo

Számításaim szerint a január 12-ei bajnoki meccshez képest három-négy helyen változik majd Fonseca kezdője. Sajnos Zaniolo pont ezen a csörtén szenvedett szalag szakadást, amiből tíz nap alatt még nem épült fel, szóval ő ma nem játszik. Perotti kisebb sérülésből épül fel, vele kapcsolatban azt mondta a portugál, hogy inkább a vasárnapi derbin vetné be, még jobb állapotban. Illetve védekező középpályán jöhet Veretout helyet Cristante, de ez messze nem eldőlt kérdés. A foreverroma.it szerint a védelem változatlan marad, elöl pedig Kalinic jöhet, mivel Dzeko eltiltása még tart. Érdekességképpen a kispadon a következő nevek szerepelhetnek: Fuzato, Cardinali, Cetin, Fazio, JJ, Spinazzola, Santon, Peres, eddig a védők és kapusok, majd Veretout vagy Cristante és Estrella. Pont. Bomba egy kispad, annyi szent.

Hazai oldalon Buffonnal kezdődhet a névsor, amit személy szerint nem bánnék annyira. Előtte a következő tíz játékos kaphat ma szerepet: Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Danilo; Bentancur, Pjanić, Rabiot; Douglas Costa, Higuain, Ronaldo. Klasszikus értelembe vett 4-3-3-s hadrendben. Itt állnék meg egy pillanatra; azok a csapatok, akik három védős felfogással, sűrűbb középpályával próbálkoztak a Juventus ellen mostanában, rendre meg tudták nehezíteni Sarri dolgát. Így nyert kétszer is a Lazio (aki nem mellékesen kiesett kedden!), vagy játszott szoros mérkőzést a Fior, Inter vagy épp az Atalanta. Komolyabb szakmai elemzésbe nem szeretnék belemenni, de bizonyos pontokon bontható a Juventus betonnak hitt szerkezete, erre kellene hangsúlyt fektetni.

Rocchi egyik címszerepében pár évvel ezelőttről

És miután túlokoskodtam a „hogyan is kellene játszani a Juventus ellen” részt, jöjjön egy pár szösszenet arról, hogyan képzelem el az összecsapást. A stadion várhatóan nem lesz olyan foghíjas, mint volt tegnap a Napoli otthona, remélem a vendég szektor jegyárait lejjebb tolták Torinóban, mert a parmai srácok a hétvégén nem utaztak a 43 (!) EUR jegyárak miatt. Meg tudom érteni. Szóval egy hangulatos mérkőzésen a Juventus dominálni fog, amit egy jó védekezéssel meddő fölénnyé kell olvasztani. Majd pár veszélyes kontrával meg is lehet futni a hazai csapatot, aztán a veterán kapus csak benyal egyet a precízen kivitelezett támadásokból. Így a vendég csapat egy izgalmas, játékvezető szempontból nehéz mérkőzésen (nehéz lesz nem látványosan tolni Olaszország legértékesebb labdarúgó brandjét) egyetlen apró vendég találattal, amit nem mellékesen Kalinic szerez majd továbbjutást harcol ki. Mi hajnalig tapsolunk, és hétvégén agyonverjük a Lazio bajnoki címről szőtt álmait.

Összességében egy kutya nehéz mérkőzés vár a csapatra, amit a Juventus biztosan nagyon komolyan vesz. Szóval sokat nem lehet alibizni, oda kell állni férfiasan, és meg kell tenni mindent a győzelemért, vagy mondjuk inkább úgy, hogy a továbbjutásért. Látható volt többször a szezonban, hogy nem verhetetlen a Juventus, talán ma az AS Roma csapatának is sikerül, én ebben bízom. Sőt egy kevés gólos, vendég győzelemre rakom a pénzem. Streameket majd a kommentek között keressetek, azt pedig érdemes megjegyezni, hogy ma Magyarországon többen kedvelik a Real Madridot, mint a Juventus és a Rómát együttvéve…

És egy kihagyhatatlan csókjelenet